Sening av antidepressiva: Hva å vite

Antidepressiva fakta

For noen mennesker er det nødvendig å bruke langsiktige antidepressiva. Men andre vil kanskje forstyrre stoffene som ansetter. Dette kan skyldes uønskede bivirkninger, ved endring av narkotika eller bare fordi de tror at de ikke lenger trenger stoffet.

Hvis du vil stoppe antidepressivtinntaket, er det viktig å snakke med legen din for å gradvis redusere doseringen opp til null, i stedet for å brått avbrutt stoffet. Dette vil hjelpe deg med å unngå abstinenssymptomer.

Symptomer på abstinens

Symptomene og varigheten av # 8217; avholdenhet kan være forskjellig for alle. I de fleste mennesker er symptomene milde, men i andre kan de være mer alvorlige og vare lenger. Vanlige abstinenssymptomer inkluderer:

 • Depresjon
 • angst
 • irritabilitet
 • Stemningsendringer
 • Influensalignende symptomer, inkludert overdreven svette, kuldegysninger, smerte og hodepine
 • Kvalme eller andre mageproblemer
 • svimmelhet
 • tap av Appetit
 • søvnløshet
 • Levende drømmer eller mareritt
 • Rastløse ben eller annen mangel på kontroll over bevegelse, som tremors
 • Signatur til lyd eller buzz i ørene
 • nummenhet eller lem smerte
 • Hjernen skjelver, som kan få deg til å føle deg som om du mottar elektrisk støt på hodet

Tilbaketrekking vs avhengighet

Feel & # 8220; Abstinence & # 8221; kan få deg til å tenke på avhengighet eller avhengighet. Men å ha symptomer på avholdenhet under reduksjonen av antidepressiva, betyr ikke at du har en avhengighet. I stedet kommer symptomene fra avvisningen av hjernen etter å ha blitt påvirket av narkotika.

Selv om alle antidepressiva kan forårsake abstinenssymptomer, er de spesielt vanlige under reduksjonen:

 • Selektive hemmere av serotonin reuptake (SSRI), for eksempel escitalopram (LEXAPRO), SERTRALINA (ZOLOFT) og paroksetin (Paxil)
 • Inhibitorer av serotonin og norepinefrin (SNRI), som Desvenlafaxina (Pristiq), Duloksetin (CYMBALTA) og Venlafaxin (Effexor)

Disse stoffene påvirker måten hjernen bruker visse kjemikalier som kalles nevrotransmittere.

Uavhengig av’antidepressivanten du vil avbryte, bør du ikke prøve å gjøre det selv. Snakker alltid med din beste måte å heve narkotika.

Nyttige tips

Gradvis redusere antidepressivane kan være vanskelig. Det kan gi opp mange komplekse følelser. Hold disse forslagene i tankene kan hjelpe prosessen til å fortsette på den mest væskeveien.

Snakk først med legen din

Snakker alltid med legen din dersom det er en god ide å gradvis redusere narkotika. Hvis de er enige om at taperingen er riktig for deg, kan de hjelpe deg med å planlegge den beste måten å gjøre det på.

Gi mulighet til antidepressiva

Eksperter anbefaler deg å ta antidepressiva til minst xnumx-xnumx måneder. Ideelt sett bør du ta dem i minst seks måneder etter å ha begynt å føle seg bedre.

Du kan gradvis redusere antidepressivane fordi du føler deg bedre, men dette kan også bety at stoffet jobber for deg. Redusere frekvensen for øyeblikket øker oddsene som depresjonen returnerer.

Finn ut hva som påvirker kjeglen din

Hvor lang tid det tar keglen din, avhenger av mange ting, inkludert:

 • Typen av stoff du tar, siden noen ansetter mer tid til å forlate systemet ditt sammenlignet med andre
 • Den nåværende dosen av stoffet, da høyere doser generelt krever mer tid til gradvis reduseres
 • Hvis du har hatt symptomer fra tidligere endringer i narkotika, som kan indusere legen din for å anbefale en lavere reduksjon for å prøve å unngå dem

Husk at tapering kan ta tid

Ta deg tid og ikke motvirke deg selv hvis din kjegle ser ut til å ta lang tid eller ta mer tid enn andre mennesker du vet som har redusert medisinen. Hver og en er annerledes og reagerer annerledes.

Bruk en kalender for humøret

En kalender av # 8217; humøret kan hjelpe deg med å holde oversikt over hvordan du føler deg mens du nærmer deg. Hold styr på statene D’Soul Daglig kan hjelpe deg med å snakke med legen din hvis du har avholdenhetssymptomer og kan hjelpe deg med å avgjøre om depresjonen din kommer tilbake.

Hold sunne vaner mens du nærmer deg

Hold et sunt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og redusere stresset så mye som mulig. Dette kan ikke bare bidra til å redusere risikoen for symptomer på taper, men kan også bidra til å redusere risikoen for depresjon i fremtiden.

For eksempel, En gjennomgang av 25 studier Han fant ut at den fysiske øvelsen kan hjelpe folk å håndtere depresjonen. En moderat til intens trening var spesielt nyttig.

Hold kontakten med legen din

Snakker med legen din hvordan du føler deg gjennom hele prosessen, vil hjelpe deg med å regulere ting om nødvendig, slik at du kan frigjøre sikkert.

Be om familiehjelp og venner

Tapering kan forårsake mange følelser. Det kan være nyttig å ha de rundt deg for å støtte deg og forstå hva som skjer.

Vurdere ordet terapi

A’analyse viste bare dette 20 prosent av folk som tar antidepressiva også gjennomgår psykoterapi. Imidlertid A Meta-analyse av antidepressiva og psykoterapi har funnet bevis på at ordet terapi under og etter gradvis suspensjon av antidepressiva kan være nyttige for å hindre et tilbakefall eller gjentakelse.

Uansett det faktum at du har eller mindre avholdenhetssymptomer under din kjegle, vil du kanskje legge til ordbehandling i behandlingen din.

Komplett l’hele prosessen

Fullførelsen av hele prosessen er viktig. Husk at legen din er der for å hjelpe deg hele tiden. Du bør planlegge månedlige avtaler for å sjekke symptomene, justere keglen når det er nødvendig og sørg for at du ikke har depresjonsavbrudd.

Tape tid

Tiden som trengs for å avbryte behandlingen avhenger av dosen og hvor lenge du har tatt stoffet. Det avhenger også av typen medikament.

Alle stoffer tar litt tid til å forlate kroppen din fordi de samler seg over tid. Hvis du føler deg abstinenssymptomer, starter de ofte når stoffet er ca 90% ut av kroppen din. Tabellen nedenfor viser tiden som kreves for de vanlige antidepressivaene å forlate kroppen.

Medisineringstid opp til midten av stoffet ut av kroppstiden opp til 99% av stoffet ut av kroppen SSRistalopram (Celexa) 36 timer 7.3 Giorniescitalopram (Lexapro) fra 27 til 32 timer 6.1 dagers paroksetin (paxil) 24 ORE4.4 dager fluoksetin (prozac) fra 4 til 6 dager 25 dager Sertralina (Zoloft) 26 timer5.4 dager Snriduloxetina (Cybalta) 12 ORE2.5 dager Venlafaxina (Effexor) 5 timer1 dag desvenlafaxina (Pristiq) 12 timer2.5 dager

Et ord med forsiktighet

Fordi stemningsendringer er vanlige abstinenssymptomer, kan det noen ganger være vanskelig å si om du lider av avholdenhet eller hvis du har et depresjonsfall. Noen måter å forstå forskjellen inkluderer:

 • Abstinenssymptomene begynner innen få dager fra # 8217; senking av dosen av antidepressiva eller fra «8217-avbrudd av behandling. Symptomene på tilbakefallet starter vanligvis senere, uker eller måneder etter starten av gradvis reduksjon. De manifesterer seg også mer gradvis enn symptomene på avholdenhet.
 • Abstinens og tilbakefall har forskjellige fysiske symptomer. For eksempel, selv om begge kan bringe alle «8217; søvnløshet, er det mye mer sannsynlig enn abstinence forårsaker influensalignende symptomer og svimmelhet.
 • Symptomene på avholdenhet begynner å forsvinne innen få uker når kroppen din tilpasser seg nye nivåer av nevrotransmittere. Symptomene på tilbakefall varer vanligvis lenger og kan fortsette å forverres.

Bunnlinjen

Slutte å ansette antidepressiva kan være et godt alternativ for mange mennesker, men det er viktig å gjøre det riktig. Gradvis reduserer stoffene kan hjelpe deg med å unngå både fysiske og mentale bivirkninger.

Husk å ta det rolig. Tapering tar tid. Mengden tid som kreves er forskjellig for alle og vil avhenge av stoffet du tar, hvor lenge har du tatt det, og hvis du har hatt bivirkninger i det siste.

Mens du rammer deg, sørg for at du holder sunne vaner og ber om støtte hvis du trenger det.

Det viktigste å gjøre er å snakke med legen din på den beste måten å spenne antidepressiva på. De kan hjelpe deg med å bestemme hastigheten du kan frigjøre og hjelpe deg med å administrere symptomene dine.