Seng ingrediens hår: symptomer, årsaker, rettsmidler

Del på Pinterest

Et inngrodd hår oppstår når enden av et hår krøller og begynner å vokse tilbake i huden i stedet for å vokse og ut av det.

Dette kan ikke virke som et stort problem. Men til og med et enkelt hår som regrer seg i huden din, kan forårsake pruriginøse, røde og pus-fylte fremspring.

Depilare eller depililasjonskutt kan øke risikoen for å utvikle inngrodd hår i det området. Men selv om du ikke fjerner håret ditt, kan trykket av undertøy eller andre klær skyve dem ned, noe som forårsaker dannelsen av inngrodd hår. Det er derfor Ingranged Hairs kan også være vanlig rundt kjønnsområdet eller den øvre delen av lårene.

Du vil ofte ha brukt hår rundt de områdene som raderer deg eller voks. Når du fjerner et hår, vil nesten alltid regrow. Mens de fleste hårene regner uten problemer, kan noen vokse opp i feil retning.

Ingrown hår kan være ubehagelig. Derfor er det nyttig å vite hvordan man skal behandle en eller hindre dem i å forekomme i første omgang. Les videre for å finne ut hvordan.

Hva et aspekt har et inngrodd hår?

Del på Pinterest

Det inngrodde håret har en tendens til å presentere seg som små røde og runde fremspring som ser ut som kviser.

De vises ofte alene, men de kan også vises i grupper. Du kan også legge merke til et mørkt eller misfarget punkt i midten der håret ditt prøver å gå ut.

Ingrown hår kan forårsake porer eller hår follikel infeksjon. Når dette skjer, kan fremspringet svulme av gul eller grønn pus og bli ømt for berøring.

Hjemme behandlinger

I mange tilfeller vil et inngrodd hår løses alene. Men hvis ditt inngrevne hår forårsaker ubehag, er det skritt du kan adoptere for å lindre smerte eller hevelse. Her er noen forslag:

 • Bruk benzoylperoksid på inngrodd hår når du tar en dusj eller en bad. Dette kan bidra til å helbrede inngrodd hår og forhindre infeksjon.
 • Trykk en varm, ren og våt klut mot inngrodd hår. Gjør det et par ganger om dagen for å hjelpe til med å åpne porene og slippe håret ditt.
 • Bruk steriliserte pinsett til å rive inngrodd hår. Gjør det etter å ha exfoliating huden rundt håret. L’Exfoliation kan bidra til å bringe håret nærmere hudoverflaten.
 • Bland noen få dråper melnelig olje med destillert varmt vann og senk området. Sett te-treet i soaking på en klut eller en bomullspute som du kan trykke mot sitteplassen og forseglingen. Dette kan hjelpe redusere hevelse og bidrar til å bekjempe en & # 8217;.
 • Gni forsiktig en benk-toppkortikosteroidkrem (OTC) på huden. Dette kan redusere betennelsen, kløe eller L’irritasjon.
 • Bruk en benk antibiotika krem, som neosporin. Kan bidra til å behandle en’irriterende eller smertefull infeksjon, spesielt hvis hårfollikelen er betent (follikulitt).
 • Prøv å CBD hudolje eller krem. Kan bidra til å redusere smerte og hevelse.

Når du søker hjelp

De inngrodde hårene er vanligvis ikke en årsak til bekymring. Vanligvis gå bort alene eller med enkle hjemmebehandlinger.

Men det kan være øyeblikk når et inngrodd hår kan bli et større problem. Derfor er det viktig å konsultere legen din hvis:

 • Du har ofte inngrodd hår, spesielt hvis de pleier å infisere.
 • Smerten av et infisert ingretert hår er uutholdelig.
 • Rødhet og hevelse forverres eller spre seg.
 • Infiserte hårsmerter sprer seg i en bredere & # 8217.
 • En feber utvikler seg, så som 101 ° F (38 ° F) eller høyere.
 • Et inngrodd hår etterlater åpenbare arr, spesielt hvis arret er tøft.
 • Et mørkt og hardt punkt vises i midten av det inngrodde håret, spesielt etter at det ser ut til å helbrede.

Hva kan du gjøre for å hindre et inngrepet hår på rumpa?

En av de beste måtene å håndtere inngrodd hår er å forhindre at de forekommer først. For å forhindre dannelsen av inngrodd hår på rumpa, bør du vurdere følgende trinn:

 • Exfolia huden på baken med en klut eller et eksfolierende materiale hver dag. Du kan exfoliere huden i dusjen eller før du går i seng. Kan hjelpe deg å åpne porene og hindre at håret vokser i feil retning. Du kan kjøpe en eksfolierende skrubbe eller lage din kroppsskrubbe.
 • Skyll sitter med varmt vann. Dette kan hjelpe deg med å åpne porene før du avslører eller diskuter deg selv.
 • Bruk en delikat og luktfri smøremiddel eller en barberingskrem før du barberer området. Pass på at du bruker en krem ​​uten fargestoffer, aromaer eller kunstige ingredienser.
 • Radioer sakte og forsiktig med en skarp barberhøvel, fortrinnsvis et enkelt blad. Sørg for at du reverserer i retningen der håret ditt vokser.
 • Prøv å få mer hår du kan i ett pass. Dette kan gjøre håret mindre sannsynlig å bli presset under huden.
 • Skyll skinker med kaldt vann eller bruker et nytt håndkle etter barbering eller voksing. Dette kan bidra til å berolige huden og forhindre irritasjon.
 • La din rumpa ta en PO & # 8216; frisk luft før klær. Bruk undertøy eller brede bomullsklær for å puste huden.

L & # 8217;

De inngrowns i rumpa er ubehagelige, men generelt forårsaker ikke alvorlige problemer. De går ofte alene, men hvis de ikke gjør det, er det skritt du kan adoptere for å lindre smerte og ubehag.

Det inngrodde håret, inkludert de på rumpa, er ofte forårsaket av barbering eller voksing. Vet hvordan å fjerne hår som holder åpne og sunne porer, kan bidra til å redusere sannsynligheten for at håret vokser på feil måte.

Kontakt legen din dersom et inngått hår er smittet, blir det veldig smertefullt eller om hevelse og rødhet spredt over et lite område.