Sen spontan abort: Årsaker, symptomer og utvinning

Beskrivelse

Eventuell spontan abort er vanskelig. Men en spontan sen abort etter den trettende uken av graviditeten kan være enda mer ødeleggende, både følelsesmessig og fysisk.

Her er en titt på årsakene, symptomene og hvordan du skal ta vare på deg selv eller en elsket som har en spontan sen abort.

Cos’er en spontan sen abort?

Abortet er begrepet som brukes til å miste et barn, vanligvis før uken 20 av graviditeten. Mange tidlige aborter er forårsaket av fosteret som ikke utvikler seg riktig. Men det kan også være andre årsaker.

Abort i første kvartal eller før den 13. uken av graviditeten er ganske vanlig. På dette stadiet av graviditet opplever mange kvinner ikke symptomer på spontan abort. Videre, hvis det er veldig snart i svangerskapet, kan kvinner ikke innse at de er gravide.

En sen abort oppstår når et barn går tapt etter 13. uke, men før den 20. uken eller i andre kvartal.

Årsaker til en spontan sen abort

Det er en rekke faktorer som kan forårsake en spontan sen abort. De fleste er relatert til noen fetusutviklingsanomalier. Vanligvis er de genetiske eller strukturelle problemer, som en «8217; kromosomal abnormitet eller hjertefeil. Traumer kan også forårsake en spontan abort.

Årsaken kan også være fysisk. Et eksempel er en svak livmoderhals som ikke kan holde barnet inne når det blir større. Noen medisinske forhold til moren kan også forårsake spontane aborter, inkludert kroniske forhold som ikke styres godt.

Noen av de fysiske årsakene til abort inkluderer:

Hva er symptomene på en spontan sen abort?

Mens noen kvinner kanskje ikke føler noen symptomer på spontan abort, er det noen kommuner å holde D & # 8217;.

Disse inkluderer:

Husk at ikke alle vaginale flekker er et symptom på en spontan abort. Noen ganger vil du oppleve noen spotting i første kvartal av en sunn graviditet. Rådfør deg med legen din hvis du er bekymret.

Risikofaktorer for spontan abort

Noen aborter har ikke en bestemt årsak eller en som kan forventes. Men noen kvinner driver større risiko for abort enn andre.

Følgende er risikofaktorer for en spontan abort:

Selv om disse forholdene tyder på en høyere risiko for spontan abort, betyr dette ikke at du ikke kan ha en sunn graviditet. Eliminer skadelige stoffer som alkohol og narkotika og tilstrekkelig administrere andre forhold kan gi deg gode muligheter for en sunn graviditet.

Utvinning etter en spontan sen abort

Fysiske behov og omsorg etter en sen abort

Fysisk kan kroppen din gjenopprette ganske raskt etter en spontan abort. Men det avhenger av hvor lenge du har vært i svangerskapet og den slags abortet du umiddelbart. For de som gjennomgår arbeidet og fødselen til Abort, kan være nødvendig flere uker å gjenopprette.

Du vil ha blødninger og kramper som ligner når du har syklusen. Fremfor alt vil du føle deg veldig sliten mens kroppen din gjenopptas.

Kontakt legen din dersom smerte, blødning eller # 8217; utmattelse forverres eller fortsette i mer enn flere uker. A’Andre potensielt sjokkerende del av utvinningen din kan være at kroppen din begynner å produsere melk. Hvis dette forårsaker smerte eller ubehag, må du snakke med legen din for å ta en slags smertestillende eller andre måter å hjelpe.

Du bør også snakke med legen din når du er fysisk klar til å gå tilbake til jobb. Hver situasjon er annerledes, og legen din kan hjelpe deg med å finne ut når det er trygt og rimelig for deg å komme tilbake.

Emosjonelle og omsorgsbehov etter en sen abort

Emosjonelle behov etter en spontan sen abort bør ikke bli ignorert. Å miste et barn på ethvert stadium av graviditet er vanskelig, men det er enda mer i andre kvartal.

Hver kvinne vil reagere annerledes og vil ha forskjellige følelser. For noen, snakker om det. For andre, gå videre og ikke snakk om det kan hjelpe. Det er viktig å finne det som passer for deg og få den støtten du trenger. Legen din kan vanligvis lede deg til å støtte spesialiserte grupper eller konsulenter i # 8217; hjelpe deg med å overvinne alle dine følelser etter spontan abort.

Du vil sannsynligvis prøve et bredt spekter av følelser etter din spontane abort.

Disse kan inkludere:

Det er også viktig å huske at folk ikke alltid vil vite hva de skal si. Dette kan noen ganger bety at de sier feil ting. Være forberedt på disse tider kan bidra til å myke den følelsesmessige effekten.

Vurdere l’ide å se etter andre som har gjennomgått spontane aborter, spesielt sent de som du kan snakke om eller å gråte. Å vite at noen andre forstår kan hjelpe deg enormt mens du fortsetter.

Hold deg gravid igjen etter en spontan sen abort

Tenker på å bli gravid igjen kan være skummelt eller stressende. Du kan ikke engang vite hvor lenge du skal vente før du prøver. Det første trinnet er å sørge for at du er følelsesmessig klar for A’annen graviditet og at partneren din også er. Pass på at du har fullført sorgprosessen for din spontane abort.

Fysisk er du vanligvis i stand til å ha sex fra to til seks uker etter en spontan abort. Men det er viktig å snakke med legen din når kroppen din kan være fysisk klar til å bli gravid igjen.

Hva er sjansene for å ha en andre spontan sen abort?

Det skal bemerkes at de fleste kvinner bare vil ha en spontan abort. Det er mindre vanlig å ha to eller flere. Så sjansene dine er veldig gode enn din neste graviditet er normal, sunn og fullført. Men dette avhenger av mulige fysiske problemer eller medisinske forhold du har.

Hvis du har hatt mer enn en spontan abort, kan legen din kanskje fullføre noen tester før du godkjenner deg for å begynne å prøve å bli gravid igjen. Selv om du har en medisinsk eller fysisk tilstand som gjør graviditeten mer risikabel, er det vanligvis trinn som legen din kan gi deg råd til å øke sjansene for en sunn graviditet.

Kommende trinn

Hvis en spontan sen abort oppstår, er det viktig å søke støtte for å hjelpe deg i både fysiske og følelsesmessige helbredende prosesser. Legen din kan være en stor ressurs for å hjelpe deg med å finne den støtten du trenger og hjelpe deg med å forberede deg på din neste graviditet.

Spørsmål:

Hva en kvinne kan gjøre en spontan sen abort i etterfølgende graviditeter for å holde seg frisk?

Anonym tålmodig

TIL:

Hold deg frisk ved å møte og diskutere dine ønskesyndigheter med alle dine helsepersonell. Hvis du har et kronisk medisinsk problem, som for eksempel diabetes eller skjoldbrusk sykdom, følg indikasjonene for å nøye håndtere tilstanden for optimal helse før og under graviditet. Vekt ekstremer er andre aspekter av helse som kan endres. Overvektige og undervektige kvinner har økt risiko for spontan abort eller spontan abort. Noen ganger må du kanskje korrigere et fysisk problem med morsorganet, som en septum eller en vegg i # 8217;. Vær også oppmerksom på skaden som kan skje med graviditet fra virus, narkotika og andre miljøeksponeringer. Snakk med legen din om hvordan du skal ha en sikker graviditet.

Kimberly Dishman, MSN, WHNP-BC, RNC-OBSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.