Sen abort: prosedyre, risiko, gjenoppretting og mer

COS’er en abort & # 8220; fremover & # 8221;?

Det er rundt 1.2 millioner Aborti utførte hvert år i USA. De fleste oppstår i løpet av første trimester av graviditeten.

A & # 8220; en term abort & # 8221; oppstår i løpet av den andre eller tredje trimesteren av graviditeten.

Hvem vi er 8 prosent forekommer mellom 13 og 27. uke med svangerskapsalderen eller i andre kvartal. Av 1.3 prosent av alle aborter finner sted på eller etter den 21. uken.

Selv om noen mennesker refererer til aborter som forekommer senere under graviditeten som «8220; til vilkår og # 8221; Dette setningen er unøyaktig fra et medisinsk synspunkt.

En graviditet og # 8220; sen & # 8221; Det har gått til 41 uker med svangerskapet og svangerskapene varer bare 40 uker samlet. Med andre ord har fødsel allerede skjedd. Dette betyr at «en term abort» «8220; en term abort & # 8221; det er umulig.

Hvordan prosedyren utføres

bro Folk som har en langsiktig abort, har en kirurgisk abort. Denne prosedyren kalles dilasjon og evakuering (D & OG).

D & Og kan som regel gjøres på poliklinisk grunnlag i en klinikk eller et sykehus.

Det første trinnet er å myke opp og dyppe livmorhalsen. Dette kan startes dagen før d & OG. Du vil bli plassert på bordet med føtter i parentesene, akkurat som du ville gå for en bekkenundersøkelse. Legen vil bruke et spekulum for å forstørre vaginalåpningen. Dette gjør at de kan rengjøre livmorhalsen og bruke en lokal bedøvelse.

Deretter vil legen sette inn en dilatingpinne (osmotisk dilatator) kalt Laminaria i livmorhalsen. Denne pinnen absorberer fuktighet og åpner livmorhalsen mens hevelse. Alternativt kan legen bruke en annen type dilatingpinne som heter Dilapan, som kan settes inn samme dag i # 8217; intervensjon.

Legen kan også velge å administrere et stoff som heter Misoprostolo (Arthrotec), som kan hjelpe deg med å forberede livmorhalsen.

Umiddelbart før d & Og du vil sannsynligvis bli administrert en intravenøs sedasjon eller en generell anestesi, så du vil sannsynligvis sove under prosedyren. Du vil også bli administrert den første dosen av antibiotikabehandling for å forhindre infeksjon.

Legen fjerner deretter utvidelsespinnen og vil velge livmor med et spiss instrument kalt Curette. L’Vakuumsuging og andre kirurgiske instrumenter vil bli brukt til å trekke ut fosteret og placenta. Ultralydveiledningen kan brukes under prosedyren.

Det tar omtrent halvparten’nå for å fullføre prosedyren.

Hvem er egnet for prosedyren?

Omstendighetene der langsiktige aborter er tillatt, varierer fra stat til stat. For tiden, Stater 43 forbyr i det minste noen aborter etter et visst punkt for graviditet. Av 24 stater som forbyder abort i korrespondanse eller etter en bestemt uke med svangerskapsalder, forbyr 17 av disse statene abortet ca 20 uker etter befruktning.

Legen din vil kunne forklare alternativene som er tilgjengelige i din status.

Kostnad, Sikkerhet og Effektivitet

Sekund Planlagt foreldre, en D & Og kan koste opp til $ 1500 i første kvartal og abort av andre kvartal har en tendens til å koste mer. L’utførelse av prosedyren på sykehuset kan være dyrere enn det i en klinikk.

Noen helseforsikringer dekker abort i hel eller del. Mange gjør det ikke. Legen din studie kan kontakte forsikringsselskapet til kontoen din.

Andre kvartal av & Og regnes som en Sikker og effektiv medisinsk prosedyre. Selv om det er potensielle komplikasjoner, er jeg mindre Hyppig i forhold til komplikasjonene av fødsel.

Hvordan forberede seg på prosedyren

Før du programmerer prosedyren, vil du ha et grundig møte med legen din for å diskutere:

 • Din generelle helse, inkludert eventuelle eksisterende forhold
 • Mulige stoffer du tar, og hvis du må eller ikke hopper over dem før prosedyren
 • Spesifikasjonene for prosedyren

I noen tilfeller må du kontakte legen din før.

Legenes studie vil gi deg instruksjonene før og etter intervensjonen, som du bør følge nøye. Du vil bli rådet til ikke å spise i omtrent åtte timer før D & OG.

Det vil være nyttig hvis du gjør disse tingene på forhånd:

 • Organiser transporthjemmet etter intervensjonen, siden du ikke vil kunne kjøre alene
 • Hold en tilførsel av absorbenter klar fordi du ikke kan bruke interiørabsorbentene
 • Kjenn dine prevensjonsalternativer

Hva du kan forvente etter prosedyren

Du trenger et par timer med observasjon for å sikre at du ikke bløder for mye eller har andre komplikasjoner. I løpet av denne tiden kan du ha kramper og flekker.

Når du blir sagt, vil en antibiotisk terapi bli administrert. Pass på at du tar alt akkurat som foreskrevet for å forhindre infeksjon.

For smerte kan du ta paracetamol (Tylenol) eller Ibuprofen (Advil) som angitt, men spør legen din først. Ikke ta L’Aspirin (Bayer), fordi det kan få deg til å blø mer.

Du kan føle deg bra neste dag, eller du kan trenge en gratis dag før du går tilbake til jobb eller skole. Unngå tunge fysiske øvelser i en uke, siden de kan øke blødningen eller kramper.

Følg legen din anbefalinger for å gjenoppta dine vanlige aktiviteter. Gjenopprettingstid kan variere sterkt fra person til person, og hør deretter på kroppen din.

Vanlige bivirkninger

Noen potensielle bivirkninger er:

 • Kramper, mest sannsynlig mellom den tredje og femte dagen etter prosedyren
 • Kvalme, spesielt i de to første dagene
 • Brystsmerter
 • Blødning fra lys til intens i to eller fire uker, fortell legen din dersom du fordyper mer enn to absorberende Maxi-absorbenter; nå i to eller flere timer
 • Coaguli som kan være så stor som en sitron, informerer legen din om de er større enn det)
 • Lav karakter feber, ring legen din dersom den overstiger 100.4 ° C (38 ° F)

Hva du kan forvente fra menstruasjon og # 8217; eggløsning

Kroppen din vil umiddelbart begynne å forberede eggløsningen. Du kan forvente din første menstruasjonssyklus innen fire til åtte uker fra prosedyren.

Din syklus kan gå tilbake til normal umiddelbart. For noen mennesker er periodene uregelmessige og lettere eller tyngre enn før. Det kan ta flere måneder før de kommer tilbake til normal.

På grunn av risikoen for infeksjon, vil du bli bedt om å ikke bruke interne absorbenter i en uke etter prosedyren.

Hva du kan forvente av sex og fruktbarhet

Du burde ikke ha sex for en uke etter å ha en D & OG. Dette vil hjelpe deg med å forhindre infeksjon og tillate deg å helbrede.

Legen din vil gi deg beskjed når du er ferdig med å helbrede, og du kan gjøre sex igjen. Prosedyren bør ikke påvirke evnen til å nyte sex.

Din fruktbarhet Det vil ikke bli påvirket, eller. Du kan bli gravid umiddelbart etter d & Og selv om du ikke har hatt syklusen ennå.

Hvis du ikke er sikker på hva den typen prevensjon er bedre for deg, snakk med legen din på fordeler og ulemper med hver type. Hvis du bruker en cervical hette eller en membran, må du vente på seks uker, slik at livmorhalsen går tilbake til sin normale størrelse. I mellomtiden trenger du en sikkerhetskopieringsmetode.

Risiko og komplikasjoner

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det noen potensielle komplikasjoner fra d & Og det kan kreve ytterligere behandling.

Disse inkluderer:

 • Allergisk reaksjon på narkotika
 • rive eller boring av livmoren
 • overdreven blødning
 • Blodkoaguli større enn en sitron
 • Sterke kramper og smerte
 • Cervikal inkompetanse i fremtidige graviditeter

En annen risiko for d & Og det er infeksjonen i livmoren eller i egglederen. Kontakt legen din umiddelbart hvis du finner:

 • feber større enn 100.4 ° F (38 ° C)
 • Tremors og kuldegysninger
 • smerte
 • Utslipp Madhod

For å forhindre infeksjon, unngå disse tingene for den første uken:

 • tamponger
 • irrigasjon
 • kjønn
 • Badene (dusj i stedet)
 • Svømmebassenger, Whirlpool Tubs

Snakk med legen din

At du har tatt din endelige avgjørelse eller ikke, det er viktig å konsultere en lege du stoler på. De bør legge mye tid på spørsmål for å forstå prosedyren fullt ut og hva du kan forvente. Det kan være en god ide å skrive dine spørsmål og dine bekymringer før du ikke glemmer noe.

Legen din bør være villig til å gi deg informasjon om alle dine valg. Hvis du ikke føler deg komfortabel å snakke med legen din eller ikke tror du mottar all den informasjonen du trenger, ikke nøl med å konsultere en annen lege.

Hvor finner du støtte

Følelsesmessige reaksjoner på graviditet og å si opp en graviditet er forskjellig for alle. Tristhet, depresjon, følelse av tap eller følelser av lettelse er noen felles Første reaksjoner etter å ha fullført en graviditet. Noen av disse kan skyldes hormonelle svingninger som er involvert. Hvis du lider av tristhet eller vedvarende depresjon, kontakt legen din så snart som mulig.

Hvis du tenker på å avbryte på et senere tidspunkt, eller hvis du har problemer med å håndtere en, er det nyttig. Det kan hende du finner ut at et solidt støttesystem hjelper med utvinning. Spør din gynekolog, allmennlege, klinikk eller sykehus for å lede deg til en konsulent for psykisk helse eller en støttegruppe som passer.