Selvsabotasje: 17 ting å vite

Del på Pinterest

& # 8220; hvorfor jeg fortsetter å gjøre det?& # 8221;

& # 8220; hvordan fortsetter du å skje?& # 8221;

Du kan stille disse spørsmålene når du føler deg fanget i ordninger som skaper problemer i livet ditt og hindrer deg i å nå dine mål. Selv om du prøver å gjøre endringer og stoppe disse ordningene, er det på en eller annen måte ferdig på samme sted, igjen og igjen.

Hvis denne familien kjører, kan du sabotisere deg selv. L’Selvsabotasje refererer til atferd eller tankeordninger som beholder deg og hindrer deg i å gjøre det du vil gjøre.

Hva det ser ut som?

Du kan sabotasje deg på mange måter. Noen er åpenbare, men andre er litt og er vanskeligere å gjenkjenne.

Skylder andre når ting går galt

Noen ganger skjer dårlige ting uten at noen er skyldige. Selvfølgelig kan noen ulykker bare være andres feil, men det er ikke alltid slik.

Hvis du har en tendens til å finne feil andre steder hver gang du står overfor vanskeligheter, kan det være verdt å gi en’se nærmere på rollen du spilte i det som skjedde.

Anta at partneren din har relasjonell oppførsel som påvirker begge. Bestemme at de ikke vil forandre seg og bryte med dem. Du føler deg bra for å bryte, siden deres motvilje mot endring har forhindret deg i å gå videre sammen. Dine venner er D’Avtale du gjorde det rette.

Men hvis du ikke tar deg tid til å utforske hvordan du kanskje har bidratt til noen av problemene i det forholdet, sier han Maury Joseph, PSYD, SABOTI din mulighet til å lære og vokse fra’erfaring.

Velg å forlate når ting ikke er gode

Ikke c’det er ikke noe galt med # 8217; gå videre fra situasjoner som ikke oppfyller dine behov. Dette kan være det beste alternativet noen ganger. Men det er vanligvis lurt å lage et raskt skritt tilbake og spørre deg selv om du virkelig gjorde en innsats.

Kanskje du ikke kan holde deg i gang i lang tid. Du forlot en jobb fordi din veileder behandlet deg urettferdig. Du har blitt igjen for å gå fra et sekund på grunn av overdreven stab. Du forlot din neste jobb på grunn av giftige kollegaer og så videre.

Dette er gyldige grunner, men en slik gjennomgripende modell kan ha noe mer. Tviler om din evne til å lykkes eller opprettholde en stabil jobb, kan ta deg til å gjøre ting som forstyrrer ytelsen din eller hindrer deg i å blomstre på jobb. Kanskje du er redd for konflikt eller kritikk.

Utsettelse

Du har funnet deg blokkert eller blokkert foran en viktig oppgave? Seks tutt’annet enn bare i dette.

Du forberedt, gjorde all din forskning og du satt for å komme i gang, bare for å finne ut at du ikke kan starte. Din motivasjon er helt forsvunnet. Deretter unngå oppgaven ved å rengjøre kjøleskapet, organisere søppelskuffen eller starte en filmmaraton.

Utsettelse kan foregå uten en åpenbar grunn, men har generelt en underliggende årsak, for eksempel:

 • føler seg overveldet av det du trenger å gjøre
 • Tidshåndteringsproblemer
 • Dressing dine ferdigheter eller ferdigheter

Kjemper med venner eller partnere

Du kan subtly undergrave deg selv (og skade dine relasjoner) på mange måter.

Kanskje du alltid er klar til å diskutere, selv på ting som virkelig ikke betyr noe, som de som har valgt L’siste restaurant du gikk. Eller gjør ting for å forårsake reaksjoner, som å forlate et rot på kjøkkenet eller glemme & # 8221; Selvfølgelig viktige datoer.

D’Andre sang, du kan tilby deg enkelt eller ta ting om de ansatte, som er rettet eller ikke for deg.

Eller kanskje du har problemer med å snakke om dine følelser, spesielt når du er urolig. Så appell til en aggressiv og passiv aggresjon i stedet for mer effektive kommunikasjonsmetoder.

Møter med folk som ikke passer for deg

Selvsabotasjeadferd vises ofte i relasjoner. Møte mennesker som ikke pop alle boksene er en vanlig type selvsabotasje av relasjoner.

Du kan:

 • Det fortsetter å delta på en lignende type person, selv om forholdene dine fortsetter å ende
 • prøver å få ting til å jobbe med en partner som har svært forskjellige mål for fremtiden
 • opphold i et forhold som ikke går hvor som helst

Kanskje du er monogamous, men du fortsetter å utvikle attraksjoner for ikke-monogiske mennesker. Prøv ikke-monogamien, mer enn en gang, men du ender med å bli frustrert og såret hver gang.

Eller vil ha barn, men partneren din nei. Alt annet fungerer, så hold deg i rapporten, og håper hemmelig at jeg vil endre.

Faller inn i disse ordningene, hindrer du deg i å finne noen som er en bedre langsiktig partner.

Problemer i # 8217; å bekrefte dine behov

Hvis du har problemer med å snakke med deg selv, kan du ha problemer med å tilfredsstille alle dine behov.

Dette kan skje i:

 • Familie situasjoner
 • blant venner
 • på jobb
 • I romantiske relasjoner
 • i daglige interaksjoner

Tenk deg å være lined opp i supermarkedet med en sandwich når noen med en vogn full av dagligvarer kuttet foran deg. Du har det travelt med å gå tilbake til jobb, men du kan ikke si noe. La dem gå videre og løpe sent for et møte som du egentlig ikke lar deg miste.

Gå ned

Folk etablerer ofte mye høyere standarder for seg selv enn de gjør for andre. Når du ikke kan tilfredsstille disse standardene, kan du gi deg en ganske vanskelig tilbakemelding:

 • & # 8220; Jeg kan ikke gjøre noe riktig.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg vil ikke gjøre det, så hvorfor jeg burde bekymre meg?& # 8221;
 • «Wow, jeg er virkelig feil. Jeg er forferdelig i dette. & # 8220;

Enten du kritiserer til deg foran andre eller at du har vane med negative taler, kan det samme skje: dine ord kan til slutt bli tatt som sannhet. Å tro på at disse kritikkene kan fremme en holdning til autolesionism og hindre deg i å prøve å prøve igjen. Til slutt kan du ordne deg før du starter.

Hva årsaken?

Ifølge Joseph, L’Selvsabotasje oppstår når du gjør visse ting som var adaptive i en sammenheng, men er ikke lenger nødvendig.

Med andre ord hjalp disse oppføringene deg til å tilpasse seg en tidligere situasjon, som en traumatisk barndom eller et giftig forhold, og overleve utfordringene du møter der. De kan ha roet det eller forsvaret. Men disse håndteringsmetodene kan forårsake vanskeligheter når situasjonen endres.

Her er en nærmere titt på noen av de store faktorene som bidrar.

Maler jeg lærte i barndommen

Ordningene som ble etablert i våre første rapporter gjentar ofte i relasjoner gjennom livet, ifølge Joseph. «Vi er knyttet til disse ordningene. De betyr noe for oss, og det er vanskelig å gi opp, sier Joseph.

Anta at du har en forelder som aldri har betalt mye oppmerksomhet til deg, med mindre hun var sint.

«Du vet at det ikke er en god ting å få folk sint,» sier Joseph, «men jeg er noe veldig spennende om det, på grunn av denne utdanningen. Å gjøre folk sint var den eneste måten å få interesse på, så du føler deg fast i denne ordningen der det er fristende, selv attraktivt, gjør folk sint på deg & # 8220;.

Dette kan vises, for eksempel i arbeidet ditt, hvor du ikke kan introdusere deg til tiden. All’Jeg starter din veileder tilgir deg og oppfordrer deg, men over tid, og du fortsatt ikke kan være punktlig, blir veilederen sint og til slutt.

Tidligere relasjonelle dynamikk

Hvis du ikke har blitt støttet eller lyttet når du spør hva du trengte i tidligere, romantiske eller ikke relasjoner, kan du ha problemer med å kommunisere effektivt i dine nåværende relasjoner.

At du hadde en voldelig partner eller en som han ganske enkelt ikke brydde seg om dine tanker og følelser, kan du ikke føle deg i stand til å snakke for deg selv. Du forblir i stillhet for å forsvare deg fra sinne, avvisning og andre negative erfaringer. Men som et resultat har du ikke lært å forsvare dine behov.

Frykt for å gjøre feil

Når du ikke vil mislykkes i arbeidet med drømmene dine, i forholdet ditt eller til og med i # 8217; å være en god forelder, kan du utilsiktet sabotere din innsats for å gjøre det bra.

Ønsker å unngå konkurs kan ta deg for å unngå å prøve. Hvis du ikke prøver, kan du ikke mislykkes, rett? Så ditt ubevisste sinn kunne introdusere deg unnskyldninger og måter å sabotasje deg selv.

For eksempel, tenk å ha et nytt forhold som går veldig bra. Så vel, faktisk tror du det er bare et spørsmål om tid før noe skjer for å sette den ende. & # 8220; Dette er for vakkert & # 8221;, du forteller deg. & # 8220; det kan ikke vare.& # 8221;

Du vil ikke møte slutten, så begynn å plukke opp fra partneren din, lukke deg følelsesmessig og start diskusjoner. Generelt er du motivert for å forårsake din feil, så du er ikke overrasket når det skjer.

Et behov for kontroll

Selvsabotasjeadferd kan også komme fra ditt behov for å kontrollere en situasjon. Når du har kontroll, kan du føle deg trygg, sterk og klar til å møte alt du forstår deg selv.

Noen typer selvsabotasje gir denne følelsen av kontroll. Det du gjør, kan ikke være eksepsjonell for din følelsesmessige helse eller dine relasjoner, men hjelper deg med å holde kontrollen når du føler deg sårbar.

Ta eksemplet på utsagn. Kanskje du utsetter det forskningsdokumentet fordi du tross alt er bekymret for ikke å skrive det som du håpet. Du vet hvordan du skriver det hele’Last minute hjelper ikke kvalitet, men vil sette deg i kontroll over det resultatet fordi du har valgt å skrive det hele’siste øyeblikk.

Dette kan også skje i relasjoner. Åpen for noen følelsesmessig kan føle seg utrolig sårbar. Holde ting, behold det oppover. Men på slutten av dagen samler du ikke fruktene av intimitetsbygging ved å dele sårbarheter.

Forslag til å overvinne det

Behaviors som fungerte for deg i fortiden, hjelper vanligvis ikke mye når forholdene endres. Faktisk forårsaker de ofte skade. Men fortsett å gjøre dem fordi de jobbet bra for deg, en gang.

Gode ​​nyheter? Du kan forstyrre selv-sabotasjemodellene med en liten innsats.

Identifisere atferd

Det er ikke alltid lett å undersøke dine handlinger på en tilstrekkelig grundig måte å legge merke til selvsabotasje modeller. Innrømme at vi er selv-sabotando er smertefullt & # 8221; sier Joseph. «Ingen haster med denne konklusjonen. Vi har en tendens til å unngå det så lenge som mulig, til vi har noe valg som omhandler det. & # 8221;

Hvis du føler deg komfortabel i # 8217; undersøke din oppførsel for å finne ordninger, er det nyttig å undersøke livsområdene der det virker regelmessig å gå galt.

Det er vanlige faktorer som skiller seg ut? For eksempel, kanskje du løsner fra relasjoner og begynner å stramme når partneren din sier: Jeg elsker deg & # 8221;. Eller kanskje du har en modell for å forlate jobben umiddelbart før din årlige gjennomgang.

Finn ut hva som driver deg

Når du forstår hvordan du sabotasje deg selv, vær oppmerksom på når du gjør disse tingene. Hva får deg til å føle at du handler?

Kanskje en sint tone i partnerens stemme minner deg om å ha blitt skrek i barndommen. Du slår alltid av, selv når raseri ikke er rettet mot deg.

Andre utløsende faktorer som ofte legger selv-sabotasjeadferd, inkluderer:

 • kjedsomhet
 • frykt
 • Ting går bra
 • tvil

Hold styr på utløserne i en dagbok. Selv å praktisere bevissthet, eller ikke-dømmekraft om dine tanker og atferd i dette øyeblikk, kan være D’hjelp.

Utøves for å bli komfortabel med konkurs

Det er normalt å være redd for nektelse, fiasko og andre følelsesmessige smerter. Disse tingene er generelt ikke morsomme å håndtere, så ta skritt for å unngå dem.

Dette blir problematisk når trinnene du utfører, involverer selvsabotasje. Du kan forhindre uønskede opplevelser, men du er også bestemt til å miste de tingene du vil ha, som sterke relasjoner, intime venner eller karrieremuligheter.

Kanskje enden av denne rapporten betyr at du endelig kan slå den søte bartenderen. Eller de tapte arbeidsmulighetene betyr at du vil ha litt og # 8216; mer ledig tid til å gå tilbake til dine hobbyer.

Fortell meg om dette

Hvis du oppdager at visse skjemaer fortsetter å vises i forholdene dine, prøv å snakke om det med de menneskene du er nærmere.

Du kan prøve å si dette til din partner: «Jeg vil at vårt forhold skal fungere, men jeg frykter at det mislykkes. Hvis det virker for meg at jeg lukker eller beveger seg bort, er det fordi jeg er redd for å miste deg. Jeg prøver å løse det, men jeg vil ikke at du skal tro at jeg ikke er i mellomtiden. & # 8220;

Ifølge Josef, snakk ganske enkelt høyt gjennom en selvsabotasjeordning, kan hindre deg i å sette den i praksis. Videre kan det være en kraftig lærerfaring når situasjonen foregår langs en annen vei, ikke langs stien til’selvsabotasje.

Identifiser hva du virkelig vil ha

L’Selvsabotasje kan skje når du ser etter en måte D & # 8217;. Disse oppføringene hjelper til med at noe om situasjonen din ikke virker for deg.

Hvis du føler deg misfornøyd med arbeid fordi dine daglige aktiviteter ikke bruker noen av dine spesialiserte ferdigheter, kan du begynne å se Netflix hver gang du kjeder deg.

Eller du kan fortelle deg selv at du vil ha et forhold selv om du er lykkeligere når du er singel. Som svar, hver gang det overskrider fasen av tilfeldige avtaler, begynner du å skape konflikter.

Når skal du søke hjelp

Det er ikke alltid lett å gjenkjenne og stoppe noen selvsabotagere atferd, spesielt modellene du fulgte i årevis, alene. Hvis din innsats for å prøve forskjellige atferd og svar de ikke har jobbet, eller bare arbeid for en PO & # 8216;, kan terapi være et godt alternativ.

Ikke c’det er skam i behovet for profesjonell støtte.

& # 8220; Det kan være noe tilstede at du ikke ser & # 8221; sier Joseph. & # 8220; Noen ganger er det ikke mulig å finne ut alle de underliggende faktorene.& # 8221;

Terapi kan være spesielt nyttig for selvsabotasje fordi du på et tidspunkt kan initiere utilsiktet å sabotere terapiprosessen. En god terapeut vil forstå dette og bidra til å bringe problemet til overflaten, om du sannsynligvis ikke vil vite.

Vår terapi guide for hvert budsjett kan hjelpe deg med å ta det første trinnet.

Bunnlinjen

Selvsabotasjeadferd er ofte dypt forankret og vanskelig å gjenkjenne. Og når du gjenkjenner dem, legg merke til hvordan du holder deg, kan være vanskelig å godta.

Men husk at gjenkjenne disse oppføringene, du gjorde det første skrittet for å endre dem. Og du trenger ikke å gjøre det selv. Venner, kjære og kvalifiserte terapeuter kan alle tilby støtte.

Kanskje tvil om å ha det som trengs for å vinne den kunstneriske konkurransen. Men i stedet for å si: & # 8220; hvorfor bekymre deg?& # 8221; og cring opp det registreringsskjemaet, fyll det ut og send din beste jobb. Det du lærer om deg selv, kan ha så mye verdi som du vinner.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.