Selvregulerende kapasitet: hva de er og hvorfor de er viktige

Del på Pinterest

Lære å regulere atferd og følelser er en’evne vi utvikler over tid. Fra den unge alderen må vi møte erfaringer som tester og perfeksjonerer vår evne til å skaffe seg en følelse av kontroll over vanskelige situasjoner.

Hos barn, l’selvregulering kan virke som å lære å reagere hensiktsmessig til skuffelse i stedet for å ha et skudd d’Ira eller be om hjelp når du føler deg stresset i stedet for å ha en sammenbrudd.

Begge disse eksemplene illustrerer behovet for selvreguleringskapasitet. L’Selvregulering er handlingen om å håndtere tanker og følelser for å tillate direkte tiltak for et mål.

COS’er psykologien til’selvreguleringen?

I utdanningsverdenen og psykologi, selvkontroll og selvkontroll og # 8217; selvregulering brukes ofte sammen, men i virkeligheten er de ganske forskjellige når det gjelder hva de mener.

L’selvkontroll er en aktiv oppførsel. Regnes hovedsakelig A’sosial ferdighet. Når det gjelder barn, L’selvkontroll dekker pulsinhibering.

L’Selvregulering tillater imidlertid barn å håndtere deres atferd, kroppsbevegelser og følelser mens du fokuserer på oppgaven som skal utføres.

Når selvreguleringskapasiteten fungerer, kan et barn identifisere årsaken, redusere intensiteten av pulsen og muligens vite hvordan man skal motstå som å virke på den.

I en bredere forstand er det å ha selvregulerende kapasitet som gjør det mulig for barn å ha selvkontroll.

Dott.SSA Roseann Capanna-Hodge, Pediatrisk og forfatter Mental helse ekspert beskriver selvreguleringen som vår evne til å bremse og holde ruten i jakten på et mål eller når en oppgave er fullført.

Med andre ord, når det gjelder å sjekke vår oppførsel, består L’selvregulering i å pumpe bremser eller skiftende utstyr, uansett situasjonen.

Emosjonell justering har å gjøre med den balansert følelsesmessige tilstanden for ikke å reagere så sterkt eller ikke nok i vanskeligere situasjoner & # 8221; sier Hodge-Hodge.

Dette betyr at et barn er mer rolig og reagerer mindre sterkt på krav og stressfaktorer.

Hvordan barn lærer selvregulering?

Forskning & # 8211; Undersøkelser understreker resultatene som de fleste barn ser ut til å demonstrere rask inntjening i atferdsmessige selvreguleringsegenskaper fra 3 til 7 år, og enda mer i årene av barnehagen.

Vet hvordan barn kjøper disse ferdighetene, er hva foreldrene bidrar til å lære dem og styrke dem hjemme.

& # 8220; Barn lærer å regulere sine følelser og atferd gjennom en prosess med forsøk og feil, sier Hudge Hut.

Måten de nærmer seg problemer med å feilsøke og lære av deres feil og reaksjoner som kommer fra andre, har mye å gjøre med måten de lærer til selvregulerer & # 8221; legger til.

For eksempel stole unge barn på foreldre for å hjelpe dem med å surfe situasjoner som krever atferdsmessig, følelsesmessig og sosial regulering. De lærer disse ferdighetene over tid.

En av de favorittveiene til Hodge-Hodge å lære selvreguleringsferdigheter er å skape et hinderkurs som skaper en blanding av fysiske utfordringer og moro. Med et hinderkurs lærer barn å tolerere stress, å tenke på forhånd og løse problemer med å ha det gøy.

Christopher Kearney, Spedbarns klinisk psykologi Ekspert og professor i psykologi ved Universitetet i Nevada, i Las Vegas, sier han at selv barn naturlig lærer om selvreguleringen.

De gjør som de modnes og har flere erfaringer i ledelsen av ulike situasjoner, så vel som når de mottar tilbakemelding fra andre om hvordan de skal oppføre seg hensiktsmessig og uttrykke seg i ulike situasjoner.

Å undervise L’selvregulering, sier Kearney at metoder som tilbakemelding, rollespill, trening for avslapning og utvidet praksis under uforutsigbare og flytende omstendigheter hjelper alle å lære barn de ferdighetene de trenger for å regulere følelser og atferd.

Foreldre spiller en betydelig rolle i # 8217; undervise selvreguleringsegenskaper. Det er derfor Hodge Hut sier at det er utrolig viktig for foreldrene, la barna utforske sitt miljø og prøve å løse problemer selv.

Samtidig bør foreldrene kjøre og gi positiv tilbakemelding til å forsøke et barn å styre deres atferd og følelser.

Capanna-Hodge bruker dette eksemplet: Jeg så at det var veldig frustrerende for deg, men du ventet på din tur og se på et fint øyeblikk du likte det & # 8221;.

Hva er årsakene til A’endret eller redusert selvregulering hos barn og ungdom?

Ifølge Hodge Hut, som har et klinisk eller nevrologisk problem, samt begrensede muligheter for uavhengig praksis, er to grunner til at barn eller tenåringer kjemper med selvregulering.

Forklar at forhold som ADHD, angst, autisme, læringsproblemer, etc., Påvirker hele veien hjernen regulerer sin hjernebølger. Dette påvirker i sin tur måten som oppførselen og følelsene er regulert på.

Disse forholdene kan gjøre det vanskeligere at man ikke bare bruker bremsene i situasjoner hvor deres interesse er lav, men kan også forstyrre deres evne til å gjenkjenne selv når det er nødvendig & # 8221; forklarer Hode-Hodge.

Kearney understreker at noen barn er født med et meget reaktivt temperament til nye eller nye situasjoner. Disse barna blir ofte sint lettere og forblir opprørt lenger enn de fleste barn enn deres alder.

Fordeler med forbedring av selvreguleringskapasiteter

Det er så mange fordeler med å forbedre barnets selvreguleringsegenskaper. De viktigste, statene Hudge Huts, kan være forbedringen av stresstoleranse.

I en verden full av stress har flere og flere barn problemer med selvregulering og uten evnen til å justere dine atferd og følelser, ikke bare du vil oppleve mer stress, men du vil være mer sannsynlig å reagere på stress Flere og flere ganger, forklarer Capanna-Hodge.

Når det er sagt, når du lærer hjernen å påpeke, kan du konsentrere deg bedre og være rolig.

Hva det betyr for barnet ditt, forklarer, er at de vil være:

  • mer forbundet
  • En bedre og uavhengig problemløser
  • lykkeligere, siden deres hjerne og deres kropp kan regulere og ikke reagere så mye

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at rollen som «8217; selvregulering, inkludert lederfunksjoner og sosiale og følelsesmessige justeringsfunksjoner, kan gjøre en betydelig forskjell i skoleforberedelse og tidlig skole resultater.

Dette søket er i tråd med Kearney-eksperters oppfatning som en bedre selvregulering gir bedre drift i sosiale og akademiske sammenhenger, for eksempel:

  • snakk i samtaler
  • konsentrere seg om oppgaver
  • samarbeide og leke godt med andre
  • få venner

Forslag til foreldre å bidra til å håndtere og lære barns selvregulerende ferdigheter

Foreldre er en av de mest innflytelsesrike lærerne i deres barns liv, spesielt når det gjelder selvreguleringskapasitet.

De Child Mind Institute Han sier en måte som foreldrene kan lære selvreguleringen, er å isolere ferdigheten du vil lære og deretter gi praksis.

De Duke senter for barn og familiepolitikk For L’Administrasjon for barndom og familier, som ledet arbeid og forskning om fremme av # 8217; selvregulering i de første 5 årene av livet, sier at det er store kategorier av støtte eller medregulatorisk som tillater alt’Voksen for å hjelpe barnet til å utvikle selvreguleringskapasitet .

Videre forklarer Kearney at foreldre noen ganger favoriserer mangel på selvregulering i deres barn som gir opp til Hugs D’IRA eller unnlater å instruere et barn i vanskelige forhold. Dette gjør det mulig for et barn å unngå situasjoner som forårsaker angst.

Gjenkjenne dine handlinger og hvordan du påvirker prosessen er nøkkelen til å finne nye måter å lære barnet ditt på.

Når du utdanner barn i en vanskelig situasjon ved å gi positiv støtte og passende tilbakemelding, lær å tilpasse sin oppførsel. Til slutt får de de nødvendige ferdighetene til å styre utfordringene uten din hjelp.

L & # 8217;

Gi et trygt og støttende miljø slik at barnet ditt kan lære og sette i bruk selvregulerende evner er nøkkelen til å hjelpe ham med å oppleve suksess i livet. Dette gjelder spesielt hvis de opplever sensorisk overbelastning eller problemer med executive-funksjonen.

Som foreldre hjelper en av rollene din sønn til å jobbe med selvbevissthet og gi tilbakemelding slik at det kan finne nye måter å håndtere frustrasjon på.