Selvforsvar med endometriose: støtte, forskning og mer

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

1. Fordi det er viktig å forsvare deg selv hvis du bor sammen med endometriosen?

Støtte deg selv hvis du bor sammen med endometriosisen, er egentlig ikke et alternativ: livet ditt avhenger av dette. Ifølge Endowhat, A’forsvarsorganisasjon av mennesker som bor sammen med endometriose og helsearbeidere, påvirker sykdommen et estimat 176 millioner kvinner rundt om i verden, men 10 år kan være nødvendig for å få en offisiell diagnose.

Fordi? Fordi sykdommen er allment utsatt for forskning, og etter min mening har mange leger ikke oppdatert sin kunnskap i denne forbindelse. National Institutes of Health (NIH) investerer mer enn $ 39 milliarder I medisinsk forskning på en rekke forhold, men i 2018 L & # 8217, endometriose mottok bare $ 7 millioner.

Personlig tok det meg fire år å få en diagnose og regnes som en av de heldige. Et enkelt søk på Google på’endometriose vil nok gjøre en serie artikler som vises med foreldet eller unøyaktig informasjon.

Mange institusjoner har ikke engang korrigert den faktiske definisjonen av sykdommen. For å være tydelig oppstår endometriosen når et stoff som ligner på livmorbelegget, vises i områder av det ytre legemet ALL & # 8217;. Det er ikke akkurat det samme stoffet, som er feilen jeg la merke til at de gjør så mange institusjoner. Så, hvordan kan vi stole på at informasjonen som disse institusjonene gir oss, er riktig?

Det korte svaret er: vi burde ikke. Vi må være utdannet. Etter min mening er hele livet avhengig av dette.

2. Hva er noen spesifikke øyeblikk der du kanskje trenger for å forsvare deg selv selv? Du kan gi eksempler?

Få rett og slett en diagnose krever selvforsvar. De fleste kvinner blir sparket fordi menstruasjonssmerter anses som normalt. Så, de er igjen for å tro at de reagerer overdrevet eller det er alt i hodet.

Svekkende smerte er aldri normalt. Hvis legen din & # 8211; eller helsetjenester operatør & # 8211; prøver å overbevise deg om at det er normalt, du må spørre deg om det er den beste personen å gi din omsorg.

3. Hva er noen viktige evner eller nyttige strategier for selvforsvar og hvordan kan jeg utvikle dem?

Først lærer du å stole på deg selv. For det andre, vet du at du kjenner kroppen din bedre enn noen andre.

En annen nøkkel evne er å lære å bruke stemmen din til å uttrykke dine bekymringer og stille spørsmål når ting ikke ser ut til å legge til eller ikke er klare. Hvis du tar deg eller føler deg skremt av leger, gjør du en liste over spørsmål du vil be om på forhånd. Dette hjelper deg med å unngå å bli distrahert eller glemme noe.

Ta notater under avtalene dine Hvis du tror du ikke husker all informasjon. Ta noen med deg til avtalen din, så du har et annet par ører i rommet.

4. Hvilken rolle spiller forskning på betingelsene i # 8217; selvforsvar? Hva er noen av dine favorittressurser for forskning på Endometriosis?

Forskning er viktig, men kilden som din forskning kommer til, er enda viktigere. C’er mye misforståelse som sirkulerer på # 8217; endometriose. Det kan virke overveldende forstå hva som er nøyaktig og hva som ikke er. Selv som en sykepleier med en stor forskningsopplevelse, fant jeg utrolig vanskelig å vite hvilke kilder du kan stole på.

Mine favoritt og mer pålitelige kilder for endometriose er:

5. Når det kommer til å leve sammen med endometriose og # 8217; selvforsvar, da du møtte de største utfordringene?

En av mine største utfordringer kom i et forsøk på å få en diagnose. Jeg har det som regnes som en sjelden type endometriose, hvor den er på min membran, som er muskelen som hjelper deg med å puste. Jeg hadde virkelig problemer med å overbevise mine leger som mangler pust og smerte i det sykliske brystet som jeg ville ha prøvd, hadde noe å gjøre med min periode. Jeg fortsatte å fortelle henne, det er mulig, men ekstremt sjeldent & # 8221;.

6. Å ha et sterkt støttesystem hjelper med selvforsvar? Hvordan kan jeg gjøre mitt støttesystem vokse?

Å ha et sterkt støttesystem er så viktig å forsvare deg selv. Hvis folk som vet at du bedre reduserer smerten din til et minimum, må du ha sikkerheten til å dele dine erfaringer med legene dine blir veldig vanskelig.

Det er nyttig å sørge for at folk i livet ditt virkelig forstår hva du skal. Dette starter med L’være gjennomsiktig og ærlig 100% med dem. Det betyr også å dele med sine ressurser som kan hjelpe dem med å forstå sykdommen.

Endowhat har en utrolig dokumentar å hjelpe med dette. Jeg sendte en kopi til alle mine venner og familie fordi jeg forsøkte å tilstrekkelig forklare ødeleggelsen at denne sykdommen forårsaker, kan være svært vanskelig å uttrykke i ord.

7. Har du noen gang hatt å forsvare deg selv alene i situasjoner som involverte familien din, vennene dine eller andre kjære og de avgjørelsene du ønsket å ta for å håndtere din tilstand?

Det kan virke overraskende, men nei. Da jeg måtte reise fra California til Atlanta for kirurgi for å kurere endometriosen, trodde familien min og mine venner på min beslutning om at dette var det beste alternativet for meg.

D’En annen del, jeg følte meg ofte som om jeg måtte rettferdiggjøre hvor mye smerte jeg prøvde. Jeg følte meg ofte: «Jeg visste så og så de som hadde endometriosen og er fint & # 8221;. L’endometriose er ikke en gyldig sykdom for alle.

8. Hvis jeg prøver å forsvare meg selv, men jeg føler at jeg ikke går hvor som helst, hva skal jeg gjøre? Hva er mine neste skritt?

Når det gjelder legene dine, hvis du tror du ikke blir hørt, eller du ikke tilbys nyttige behandlinger eller løsninger, få en annen mening.

Hvis din nåværende behandlingsplan ikke virker, del den med legen din så snart du skjønner det. Hvis de ikke er villige til å lytte til dine bekymringer, er dette et rødt flagg som du bør vurdere å finne en ny lege.

Det er viktig at du alltid føler at en partner er betrodd din omsorg, men du kan være en partner bare hvis du gjør leksene dine og du er kunnskapsrik. Det kan være et nivå av tillit unekspresset mellom deg og legen din, men ikke la tillit gjøre deg en passiv deltaker i din omsorg. Dette er ditt liv. Ingen vil kjempe så hardt som deg.

Bli med i samfunn og nettverk av andre kvinner med endometriose. Siden det er et svært begrenset antall ekte spesialister fra endometriosen, er deling av erfaringer og ressurser hjørnesteinen for å finne en god omsorg.

Jenneh Bockari, 32, bor i Los Angeles for tiden i Los Angeles. Er en 10-årig sykepleier som arbeider i ulike spesialiteter. Han er for tiden i sitt siste semester av spesialiseringskolen, og forfølger sin mastergrad i sykepleieutdanning. Finne & # 8220; # 8217; endometriose & # 8221; Vanskelig å navigere, Jenneh brukte Instagram til å dele sin erfaring og finne ressurser. Hans personlige reise kan bli funnet @LifeAbove_endo. Å se mangelen på informasjon tilgjengelig, Jennehs lidenskap for forsvar og # 8217; utdanning l’brakt til funnet Koalisjonen for endometriose Med Natalie Archer. Oppdraget av Endo Co er å øke bevisstheten, fremme en pålitelig utdanning og øke forskningsfinansiering for endometriose.