Selvbehandling av ankyloserende spondylitt: Trening, kosthold og mer

Beskrivelse

Behandlingen av ankyloserende spondylitt inkluderer legemidler og terapier som bidrar til å forhindre forverring av forholdene dine over tid. Det bidrar også til å bevare fleksibilitet og rekkevidde av bevegelse.

Men mellom å holde opp med avtaler, arbeid, familie og andre forpliktelser, er det lett å forsømme å ta vare på deg selv. Selvomsorg er en avgjørende komponent av behandlingen av ankyloserende spondylitt.

Finn ut mer om de beste måtene du kan ta vare på deg selv mens du arbeider med symptomene på ankyloserende spondylitt og omsorgsplanen.

1. Tog

L’Regular mosjon er viktig for ethvert sunt livsstilsprogram. Til tross for smerten og stivheten du prøver akkurat nå, er trening viktig.

Regelmessig bevegelse bidrar til å opprettholde fleksibilitet og reduserer stivhet og smerte. Selv noen få minutter om gangen kan det hjelpe.

Legen din, fysioterapeut eller ergoterapeut kan ha spesifikke anbefalinger om øvelser basert på alvorlighetsgraden av symptomene dine.

Hvis du er ute etter øvelser å gjøre hjemme, fokus på de med lav innvirkning, for eksempel å gå og svømme. L’akvatisk trening gir større bevegelsesfrihet av ledd, uten lastvirkning. Hvis det utføres i varmt vann, kan det også øke blodstrømmen. Dette kan bidra til å redusere betennelse.

Videre vurderer det øvelser som forbedrer fleksibiliteten, som Tai Chi og Yoga. Vanlige treningsøkter kan være viktig hvis legen din anbefaler å miste vekt for å forbedre forholdene dine.

2. Følg et antiinflammatorisk kosthold

Mange eksperter anbefaler et antiinflammatorisk kosthold eller et middelhavsdiett for generell helse. Ikke bare anti-inflammatoriske diett reduserer kroppen betennelse, men reduserer også risikoen for hjertesykdom.

Når det gjelder ankyloserende spondylitt, vil du oppdage at å spise anti-inflammatoriske matvarer kan forbedre dine langsiktige symptomer.

Et anti-inflammatorisk kosthold består hovedsakelig av mat av vegetabilsk opprinnelse, for eksempel frukt og grønnsaker, samt moderate mengder frokostblandinger og linser. Denne typen diett legger også vekt på sjømat enn meieriprodukter og kjøtt. Middelhavet dietter inkluderer også mange salutarious olivenoljer.

Hvis du tenker på å forvandle kostholdet ditt for å redusere symptomene, bør du også unngå inflammatoriske matvarer. Dette inkluderer sukker, transfett, rødt kjøtt, bearbeidet mat og hurtigmatvarer.

3. Gjør din søvn en prioritet

Søvn er en «8217; annen viktig del av helsen. L’Betennelse kan forekomme i en privat søvnkropp, forverring smerte, stivhet og tretthet. Videre kan mangel på søvn føre til en reduksjon i’trening, mer stress og feil mat valg.

Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer anbefaler minst syv timer Sove per natt for voksne. Hvis du er over 60, kan du trenge syv ni timer om natten. Hvis din nåværende søvnrytme er mindre enn dette beløpet, evaluerer det sjansen til å gå til sengs litt & # 8216; før hver kveld til du har nådd målet ditt.

Den ankyloserende spondylitt kan få deg til å føle deg trøtt i midten av dagen, spesielt når du føler deg stiv og vondt. Mens du er fristende, prøv å unngå dagtidssonnellini. Disse kan ødelegge søvnprogrammet ditt om natten.

4. Slutte å drikke og røyke

Alkoholforbruket anbefales ikke for personer med ankyloserende spondylitt fordi det kan føre til flere betennelser.

Røyking har også utfordringer for personer med ankyloserende spondylitt. Etter hvert som tilstanden din utvikler seg, kan du utvikle svakere ribber, som kan påvirke pusten din. Hvis du røyker i tillegg til dette, kan dine respiratoriske vanskeligheter også være verre. Røyking forårsaker også betennelsen.

Snakk med legen din på måtene du kan slutte å drikke og røyke. Du vil forbedre kvaliteten på livet ditt, selv redusere utviklingen av ankyloserende spondylitt.

5. Finn måter å redusere stress på

Stress diskriminerer ikke. Når du har ankyloserende spondylitt, stressfaktorer knyttet til arbeid, alle «8217; barndomshjelp, barndom og andre forpliktelser kan gjøre symptomene verre.

Stress kan øke betennelsen. Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at stress og L’langvarig betennelse kan også føre til kroniske sykdommer senere i livet. Fordi betennelsen er en av de ankyloserende spondylittforløpene, er det enda viktigere å redusere stress i livet ditt.

Selv om du ikke kan hoppe over alle dine forpliktelser og ansvar, kan du finne måter å redusere stress hver dag. Selv noen få minutter om dagen kan hjelpe.

Her er noen enkle måter å hjelpe deg med å frigjøre deg fra stress:

  • Meditere hver dag i 5-10 minutter om gangen.
  • Start en yoga praksis.
  • Gå en tur ut.
  • Tilbringe tid i naturen.
  • Les en bok.
  • Ta et varmt bad med bobler.
  • Delegere gjerninger og lekser til familie og venner.

Ta bort

Å holde følge med behandlingsplanen er en av de beste former for selvhjelp.

Pass på at du ikke går glipp av noen av de planlagte avtalene, ta medisiner som angitt og følg legen din som anbefalt. Du må også ringe legen din dersom symptomene dine blir verre eller ikke forbedres med behandlingen.

Alle forslag til personlig pleie ovenfor er viktige, men husk å holde tritt med din omsorgsplan for å gjennomføre en bedre livskvalitet.