Selektiv audisjon: Definisjon, symptomer, behandling og forslag til lytte

COS’er den selektive hørselen?

Du er sannsynligvis kjent med uttrykket & # 8220; selektiv hørsel & # 8221; Med henvisning til folket som bare lytter til hva de vil høre. Selv om det ofte brukes i en sjokkerende følelse, er den selektive hørselen en’oppleve at forskere bare begynner å forstå.

L’Selektiv hørsel er evnen til å lytte til en enkelt høyttaler i et overfylt eller støyende miljø. Du kan også høre det kalle & # 8220; selektiv auditiv oppmerksomhet & # 8221; O & # 8220; Party Cocktail Effect & # 8221;.

Hvordan virker det?

L’Selektiv hørsel innebærer mange faktorer, inkludert mål, visning og hjerneaktivitetsmodeller.

Målet

Hjernen din velger hva du skal lytte basert på hva du prøver å gjøre.

For eksempel, tenk at noen har begynt å snakke med deg mens du prøvde å fullføre å se på en episode av et fjernsynsprogram. Det er en god sjanse for at du ikke har hørt mye om hva de fortalte deg. Hjernen din har prioritert lyden av TV i forhold til den personenes stemme fordi målet ditt var å fullføre showet.

TIL 2008 studio Test dette konseptet ved å spørre deltakerne om å være oppmerksom på lyder i ett øre, men ikke i # 8217; andre. Undersøkere spilte deretter flere toner samtidig i hvert øre og spurte deltakerne om å legge merke til noen toneendringer i # 8217; øre som de hadde blitt invitert til å konsentrere seg om.

MR-skanningen av deltakerens hjerne viste at de hørte lydene i hvert øre. Men da de oppdaget endringer i det angitte øre, ignorerte de lyden i # 8217; andre øre.

Syn

Selv visuelle signaler er en viktig del av Selective Hearing & # 8217.

For eksempel a 2013 studie Han involverte reproduksjon av lyden av en mann og en kvinne som snakket på samme tid. Deltakerne ble bedt om å være oppmerksom på både den kvinnelige høyttaler og mannlig høyttaler. Det var mye lettere å fokusere bare på mannlig eller kvinnelig stemme under visjonen om en videohøyttalere sammen med lyd.

Basert på disse resultatene, kan du se noen mens du snakker om, kan hjelpe deg med å høre mer effektivt.

Cerebral aktivitet

TIL 2012 studie Han fant ut at presentasjonen av lydene i hjernen din ikke gjenspeiler alle lydene i miljøet ditt, men heller, hva du vil eller trenger å høre. Disse resultatene ligner på 2008-studien som diskuteres ovenfor.

Imidlertid oppdaget forskere også at de kan bruke hjerneaktivitetsmodeller som har observert å forutsi hvilken høyttaler eller ord som noen lytter til.

Etterforskere brukte ca 90 elektroder per person for å overvåke folks hjerneaktivitet utsatt for kirurgi for epilepsien.

Deltakerne ble bedt om å lytte til to forskjellige eksempler på tale på samme tid. Hver prøve inneholdt en annen høyttaler og uttrykk. Han ble så bedt om å velge hvilke ord som hadde blitt sagt fra en av de to høyttalerne.

Ved hjelp av informasjon om cerebrale aktivitetsmodeller av elektroder og en dekodingsprosess, har forskere gjenoppbygget hva deltakerne hørte. Cerebrale aktivitetsmodellene foreslo at deltakerne bare ville være oppmerksom på rapportøren som han hadde blitt bedt om å konsentrere seg om.

Videre var forskere i stand til å bruke disse hjerneaktivitetsmodellene for å forutsi hvilken høyttaler lyttet til deltakeren og avgjøre om det til enhver tid ga oppmerksom på feil høyttaler.

Fordi det er viktig?

Selv om den siste forskningen på # 8217; selektiv hørsel er interessant, har det også flere applikasjoner i den virkelige verden.

Prediktiv og dekodingsteknologi av 2012 studie diskutert ovenfor kan hjelpe forskere bedre å forstå effekten av Aging og noen forhold på hørefunksjonen.

Videre, folk med Tap av’hørsel, ADHD, Høringsprosessmangel og autisme De ser ut til å ha problemer med den selektive hørselen. Dekoding teknologi kan hjelpe forskere å forstå hva de faktisk lytter og behandler folk under disse forholdene.

Kunnskap om denne informasjonen kan være avgjørende for utviklingen av nye behandlinger.

Hvordan være en bedre lytter

Noen søker behandling for selektiv hørsel. Det er imidlertid et fenomen som slår nesten alle. Det er noen ting du kan gjøre for å forbedre dine lytteferdigheter, for eksempel:

  • Vær forsiktig. Når du snakker med noen, prøv å være oppmerksom på noe mer enn dine ord. Prøv å gripe visuelle signaler fra deres ansiktsuttrykk eller kroppsspråk mens du snakker.
  • Oppsummerer. På slutten av en samtale, prøv å kort oppsummere hovedpoengene for å sikre at du forstår alt klart.
  • Stille spørsmål. Ikke vær redd for å gjøre alt, en annen person et spørsmål om noe han sa det ikke er klart. Bruke noen få sekunder for å be dem om å utdype er vanligvis mindre irriterende enn et misforståelsespotensial over hele linjen.
  • Bay til dine fordommer. Selv om det er lettere å si enn å gjøre, prøv å være oppmerksom på dine fordommer og meninger om folk når du snakker med dem. Proncected forestillinger kan påvirke måten hjernen din behandler en samtale.

Bunnlinjen

L’selektiv hørsel er din evne til å fokusere på en bestemt lyd eller samtale.

Mens nyere studier har oppdaget ny informasjon om hvordan man skal jobbe.