Seksuell og romantisk tiltrekning: Hva er forskjellen?

Spørsmål: Jeg brukte mye tid med treneren min for å komme i form og begynte å tenke på det mye og # 8211; ikke så mye i en romantisk forstand, men mer som et røverkjøp mellom arkene, tror jeg . Hvordan kan jeg forstå forskjellen mellom en ufarlig fantasi og ekte følelser?

Ved første øyekast, hvis du finner deg selv som merker noen og faller ned og forestiller seg å ha en kokende kyss økt, vel, dette er seksuell tiltrekning. L’Seksuell tiltrekning bekymrer seg mer enn du ser foran deg og vises. Bekymrer seg mer sex enn ekteskap.

L’romantisk attraksjon går litt og # 8216; dypere. Det er mer enn vedlegg og opprettelse av en obligasjon, ofte basert på delte verdier, overbevisninger og interesser. Disse tingene kan styrke linken. L’Romantisk attraksjon går utover sex, mens du har en og # 8217; seksuell tiltrekning har en tendens til å være mer som et ønske om å gjøre. Jeg tror at fantasien din er ufarlig. Det er for fantasien din, og du kan gjøre det du vil ha der.

Men når du kjenner noen bedre, kan du innse at du egentlig ikke vil ha et dypere forhold til dem. Du kan innse at du bare var fysisk tiltrukket, du ville bare ha sex, ikke en middagsavtale eller et bryllup.

Her er en enkel formel som jeg liker å huske på: Seksuelle attraksjoner er mer som tilberedt. De går og kommer. Men romantiske attraksjoner krever litt og mer tid til å bli bygget. Ikke c’det er ikke noe galt med noen av de to, så lenge du er ærlig med deg selv og med den andre delen.

Janet Brito er en Aasect-sertifisert seksuell terapeut som også har lisens i klinisk psykologi og sosialt arbeid. Han fullførte sitt postdoktorale stipend på Universitetet i Minnesota Medical School, et av de få universitetsprogrammene i verden dedikert til sexutdanning. Han bor for tiden på Hawaii og er grunnleggeren av Senteret for seksuell og reproduktiv helse. Brito dukket opp i mange salgssteder, inkludert Huffington Post, Thrive og Healthline. Nå det gjennom henne Dedikert portal eller Twitter.