Seksjon C (keisersnitt): Formål, prosedyre og risiko

COS’er en keisersnitt fødsel?

En keisersnitt, også kjent som en keisersnitt eller keisersnitt, er et barns kirurgiske fødsel. Innebærer en’gravering i mors mage og en’andre i # 8217; livmor.

Det er en vanlig prosedyre som brukes til å føde nesten en tredjedel av barn i USA, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Caesarean fødsel er generelt unngått før de 39 ukene av graviditeten, slik at barnet har tiden som trengs for å utvikle seg i # 8217; livmor. Noen ganger oppstår imidlertid komplikasjoner, og en keisersønn må utføres før 39 uker.

Fordi en keisersnitt er utført

En keisersnitt fødsel utføres generelt når komplikasjonene av graviditet gjør tradisjonell vaginal fødsel vanskelig eller setter moren eller barnet i fare. Noen ganger er keisersnittet planlagt til begynnelsen av graviditeten, men utføres oftere når komplikasjoner oppstår under arbeidskraft.

Årsakene til en keisersnitt er:

Risikoen for en keisersnitt fødsel

Blir en keisersnitt En vanligst type levering over hele verden, Men det er fortsatt en viktig operasjon som involverer risiko både for moren og barnet. Naturlig fødsel forblir den foretrukne metoden for lavere risiko for komplikasjoner. Risikoen for en keisersnitt er:

  • blødning
  • Blodkoaguli
  • Åndedrettsproblemer for barnet, spesielt hvis det gjøres før de 39 ukene av graviditeten
  • Risikoøkning for fremtidige graviditeter
  • infeksjon
  • Baby skader under operasjonen;
  • lengre gjenopprettingstid enn vaginal fødsel
  • Kirurgiske skader på andre organer
  • Adherences, Hernia og andre komplikasjoner av abdominal kirurgi

Du og legen din vil diskutere leveringsalternativer før utløpsdatoen. Legen din vil også kunne bestemme om du eller barnet ditt viser tegn på komplikasjoner som vil kreve en keisersnitt.

Hvordan forberede seg på en keisersnitt

Hvis du og legen din bestemmer at en keisersnitt er det beste alternativet for fødsel, vil legen din gi deg komplette instruksjoner om hva du kan gjøre for å redusere risikoen for komplikasjoner og ha en vellykket keisersnitt.

Som med noen graviditet vil prenatale avtaler føre til mange kontroller. Dette vil inkludere blodprøver og andre eksamener for å bestemme helsen din for muligheten for en keisersnitt.

Legen din vil sørge for at du registrerer blodtypen din i tilfelle du trenger en blodtransfusjon under intervensjonen. Blodtransfusjoner er sjelden nødvendige i keisersnitt, men legen vil bli forberedt på noen komplikasjoner.

Selv om du ikke kommer til å lage en keisersnitt, bør du alltid forberede deg på det uventede. Under prenatale avtaler med legen din, diskuter dine risikofaktorer for en keisersnitt og hva du kan gjøre for å senke dem.

Sørg for å svare på alle dine spørsmål og forstå hva som kan skje hvis du trenger en nødsøkende keisersønn før utløpsdatoen.

Siden en keisersnitt tar lengre tid å gjenopprette fra normal fødsel, vil det være nyttig å ha et par hender mer hjemme. Ikke bare vil du fortsette fra kirurgi, men ditt nye barn vil også trenge oppmerksomhet.

Som en keisersnitt er utført

Planlegg å bo på sykehuset i tre eller fire dager mens du gjenopptar dem fra # 8217;.

Før # 8217; Intervensjon, L’Abdomen vil bli rengjort, og du vil være forberedt på å motta intravenøse væsker (IV) i armen. Dette gjør det mulig for leger å administrere væsker og hvilken som helst type stoff du måtte trenge. Du vil også ha et kateter satt inn for å holde blæren tom under intervensjonen.

Det er tre typer anestesi som tilbys til mødre under fødsel:

Når du var tilstrekkelig medisinert og nummen, vil legen utføre en’gravering rett over pubic hår hengende. Dette er typisk horisontalt på bassenget. I nødsituasjoner, L’gravering kan være vertikal.

Når # 8217; gravering i # 8217; Abdomen ble praktisert og livmoren er utsatt, vil legen utføre en § 8217; gravering i # 8217; uterus;. Quest’området vil bli dekket under prosedyren, så du vil ikke kunne se prosedyren.

Ditt nye barn vil bli fjernet fra livmoren din etter at den andre gravering har blitt praktisert.

Legen din vil ta vare på barnet ditt før barnet ditt, rense nesen og munnen fra væsker og blokkere og kutte navlestrengen. Ditt barn vil da bli levert til personalet på # 8217; sykehus som vil sikre at du vanligvis puster og forbereder barnet til å bli satt i armene dine.

Hvis du er sikker på at du ikke vil ha andre barn, og du signerte samtykket, kan legen din knytte røret ditt (et rørbinding) på samme tid.

Legen vil reparere livmoren din med oppløsningspunkter og lukker abdominal gravering med suturpoeng.

Fulgt etter en keisersnitt

Etter keisersnitt, vil du og din nyfødte være på sykehuset i omtrent tre dager. Umiddelbart etter # 8217; intervensjon, vil du forbli på en drypp. Dette gjør at du kan levere tilstrekkelige nivåer av smertestillende midler i blodet mens anestesien forsvinner.

Legen din vil oppfordre deg til å stå opp og gå. Dette kan bidra til å forhindre dannelse av blodpropper og forstoppelse. En sykepleier eller en lege kan lære deg hvordan du skal plassere barnet ditt for å amme, slik at det ikke er noen ekstra smerte fra # 8217; # 8217-området; keisersnitt leveringsgravering.

Legen din vil gi deg tips til hjemmepleie etter intervensjonen, men generelt bør du forvente:

Ring legen din hvis du manifesterer følgende symptomer: