Seks diskusjonspunkter for din neste avtale for multippel sklerose

Når du har MS, er det viktig å kunne kommunisere godt med medisinske fagfolk som tar vare på deg. Spørsmålene du har er viktig, og deres svar kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

Det er normalt at alle glemmer sine spørsmål alle’avtale med legen. Siden en endring i kognisjon kan være et av de første tegnene på MS, kan du være enda mer tilbøyelig til å glemme de tingene du ønsket å spørre. Hold en dagbok for å skrive dine spørsmål mens du tenker. Prøv en notatbok eller en mobilapp på 8217.

Du kan ha spørsmål fra din personlige erfaring eller noe du leser. Ta opp hver av dem når du kommer til å tenke, lage en liste og la rom for å merke svarene du mottar.

Her er seks diskusjonspunkter for å starte din neste avtale.

1. Forvent hva legen din vil spørre deg

Når legen din ber om informasjon, er mer nøyaktig ditt svar, jo bedre. Vær oppmerksom på hva du blir bedt om hver avtale for å se om det er noe du bør overvåke for neste gang. Et eksempel er alvorlighetsgraden av symptomene. Legen din vil vite om symptomene dine forbedres, forverres eller gjenstår uendret.

2. Informert om nye symptomer

Hvis du har opplevd noe nytt, og du tror det kan være et SM-symptom, ta notat og merk så mange detaljer som mulig, for eksempel:

  • Når det dukket opp for første gang
  • Hvor ofte skjer det
  • Hvor ille er det
  • Hvis det ser ut til å være koblet til noen’andre

For eksempel kan nye vanskeligheter i å gå noen ganger av og til og i dagene da du ikke sov godt. En detaljert beskrivelse av et vandringsproblem kan hjelpe legen din til å bestemme den beste strategien eller vitneveisen, om nødvendig, for din situasjon.

3. Diskuter narkotika og kosttilskudd

Hold styr på stoffene du antar og bivirkningene du kan støte på. Det samme gjelder vitaminer eller urte kosttilskudd du antar eller for enhver betydelig endring i kostholdet ditt.

Hvis legen din foreslår å prøve kosttilskudd som fiskeolje eller vitaminer som D og A, må du holde en frekvens og dose logg for å se om noen forbedringer sammenfaller med kosttilskudd. Spør legen din før du prøver noe nytt, fordi noen kosttilskudd og urte rettsmidler kan forverre symptomene eller forstyrre medisiner.

4. Klargjøre når du ringer til legen din

Hvis et nytt symptom oppstår, eller hvis en gammel avkastning og varer mer enn et par dager, kan du oppleve et tilbakefall. Hvis det ikke er et tilbakefall, kan det være en ting som kalles pseudo-forverring, eller når faktorer som L’tretthet eller premenstruelt syndrom gjør at du føler deg verre. Spør legen din om å avklare hvilke situasjoner som krever en avtale.

Du kan behandle bakgrunner med steroider, men det er bivirkninger. Selv om steroider vil ta deg tilbake til remisjonen raskere, påvirker de ikke den langsiktige utviklingen av MS. Hvis du bestemmer deg for ikke å bruke steroider, kan legen din fortsatt være informert om eventuelle endringer i symptomene for å overvåke statusen til tilstanden din nærmere.

5. Gå gjennom behandlingsalternativene

Det kan være noen qualcos’annet enn du kan gjøre for å hjelpe deg med å håndtere symptomer og redusere sykdomsprogresjonen. Spør legen din om det er andre handlinger du kan påta seg, som endringer i livsstilen. For eksempel, hvis du for øyeblikket ikke trener, be om at legenes autorisasjon skal starte. Les behandlingen så mye som mulig mellom avtaler og ta notater. Notater alle spørsmålene du tror og portal til din neste avtale.

6. Be om referanser til relaterte spesialister

Hvis du har en diagnose av SM, er det sannsynlig at du allerede ser en nevrolog, så vel som legen din. Spør om C’Det er noen andre du bør se at du kan hjelpe deg. Dette kan inkludere en ernæringsfysiolog, nevropsykolog, psykolog, språkpatolog, fysioterapeut eller personlig trener. Be om denne informasjonen kan forberede deg på hva som kan skje, i tillegg til å oppfordre starten på en ny behandling.

L & # 8217;

Spørsmålene du har på din SM er viktig. Hold en dagbok og registrer alt som skjer blant avtalene, slik at du kan holde kontoen din informert. Bemerker alle dine spørsmål for å huske dem på tidspunktet for / / # 8217; avtale. Å holde kommunikasjonslinjene åpne mellom deg og legen din kan hjelpe deg med å bedre håndtere tilstanden din.