SECRETIN STIMULATION TEST: Formål og prosedyre

COS’er sekretin?

Når maten delvis fordøyes av magen kommer i din myke tarm, produserer din myke tarm et hormon som heter Secretina. Sekretina frigjør et væske til bukspyttkjertelen som inneholder inaktive og bikarbonat fordøyelsesenzymer. Dette væsken beveger seg fra bukspyttkjertelen øverst på’tynntarmen, tolvfingertarmen. Væsker nøytraliserer magesyrer for å aktivere bukspyttkjertelen enzymer. Disse enzymer hjelper kroppen å bryte maten og absorbere næringsstoffer.

Noen bukspyttkjertel sykdommer som cystisk fibrose, kronisk pankreatitt og kreft i bukspyttkjertelen gjør det vanskeligere for bukspyttkjertelen å reagere på sekretin. Når dette skjer, kan bukspyttkjertelen ikke gi nok fordøyelsesenzymer til din tenuøse tarm for å hjelpe fordøyelsesprosessen. Dette kalles bukspyttkjertelen insuffisiens.

Pankreatisk insuffisiens

Cystisk fibrose (CF), pankreatitt og bukspyttkjertel kreft kan forårsake bukspyttkjertelen.

Fc er en genetisk sykdom. Hvis du har FC, kan du utvikle slim i lungene og i bukspyttkjertelen. Slimet kan hindre kanalene som kommer ut av bukspyttkjertelen og gjør det vanskelig for kroppen din gir bukspyttkjertelfluid til ditt tolvfold. Barn som har pankreatisk insuffisiens har ofte fc. De kan også være underernæret.

Pankreatitt er en’betennelse i bukspyttkjertelen. Hvis du har pankreatitt, enzymer som normalt er inaktive til de når din tykkere tarmen, aktiverer du først. De begynner å fordøye mens jeg fortsatt er i bukspyttkjertelen. Pankreatitt symptomer inkluderer magesmerter, kvalme og oppkast.

Hvis du har kronisk pankreatitt eller bukspyttkjertel kreft, kan du ha skade på cellene som produserer bukspyttkjertelen enzymer. Du kan også ha skade på ledningen som bærer disse enzymene alle «-tykkene. Dette vil føre til utilstrekkelige bukspyttkjertelske enzymer i # 8217; mykt tarmen for å fordøye maten riktig. Hos voksne, L’pankreatisk insuffisiens er mest forbundet med pankreatitt. Men sjeldnere kan skade også skyldes kreft i bukspyttkjertelen.

Diagnose av bukspyttkjertel sykdom

Legen må utføre flere tester for å diagnostisere bukspyttkjertelsykdommer.

SECRETIN STIMULATION TEST kan vise dem hvordan bukspyttkjertelen fungerer som svar på Secretin. Kan hjelpe legen din å lære hvordan bukspyttkjertelen fungerer under fordøyelsen. Det kalles også pankreatiske funksjonstester.

Denne testen er invasiv og er bare ledet når andre tester antyder at du har en insuffisias midlertidig.

Forbered deg på testen

Du må raskt i 12 timer før Secretin Stimulation Test. Legen vil be deg om å unngå å spise mat eller drikke væsker, inkludert vann;. Gjennomgå denne tomme mageprøven reduserer risikoen for komplikasjoner.

Test prosedyre

Legen vil verifisere hvordan bukspyttkjertelen reagerer på sekretin ved å sette inn et rør gjennom nesen, i # 8217; spiserøret og gjennom magen til du kommer til tolvfingertarmen. Legen vil da generere intravenøs sekretær i kroppen. Hvis kroppen din frigjør bukspyttkjertelfluid som svar på sekretin, vil det væsken bli fjernet gjennom røret som er i ditt tolvfingertum i A’nå eller to.

Testrisiko

Du kan prøve neseirritasjon og følelse av kvelning når legen setter inn røret. C’Det er også en liten risiko for at røret kan settes inn i luftrøret og komme inn i lungene i stedet for i spiserøret. Imidlertid vil legen sørge for at testrøret er riktig plassert før de fortsetter med testen.

Testresultater

Hvis testresultatene er unormale, betyr det at du har en viss grad av pankreasinsuffisiens. Unormale resultater kan bety at du har CF, kreft i bukspyttkjertelen eller kreft eller kreft. Imidlertid er de unormale resultatene av denne testen alene ikke tilstrekkelig for legen din å diagnostisere disse sykdommene. De må utføre andre tester for å forstå hva som forårsaker bakkekreatisk insuffisiens.

Det er ikke lett å diagnostisere bukspyttkjertelen i pankreatitt eller kreft. Først er mange pankreatitt symptomer lik de av kreft i bukspyttkjertelen. Mange av symptomene er ikke engang spesifikke for sykdommene i bukspyttkjertelen. De kan indikere en rekke forskjellige sykdommer. Det finnes også forskjellige typer pankreatitt. Du kan ha akutt eller kronisk pankreatitt. Enhver type krever forskjellige tester før legen kan gjøre en diagnose.

Hvis legen mistenker at du har pankreatitt, vil det trolig utføre blodprøver. Du kan også sende til avføringstester og andre bildebehandlingstester.

Hvis du har kronisk pankreatitt, har du en høyere risiko for normal for å få tak i kreft i bukspyttkjertelen. Hvis legen din mener at du kan ha en kreft i bukspyttkjertelen, bestiller du andre tester, som en bukspyttkjertelbiopsi.

Ta bort

Pankreatisk sykdom manifesterer seg ofte med symptomer på magesmerter, kvalme og oppkast. Legen din kan bruke forskjellige tester for å diagnostisere årsaken til symptomene. For eksempel tillater Secretin Stimulation Test dem å teste hvordan bukspyttkjertelen fungerer som svar på Secretin. Dette er et viktig hormon i fordøyelsessystemet.

Hvis resultatene av sekretinstimuleringstesten er unormal, kan du ha en bukspyttkjertel sykdom som pankreatitt, bukspyttkjertelen kreft eller cystisk fibrose. Snakk med legen din for å lære mer om din langsiktige diagnose, behandling og prospekter.