Sebaceous cyster: Årsaker, diagnose og behandling

Beskrivelse

Sebaceous cyster er vanlige godartede hudcyster. Cyster er uregelmessigheter i kroppen som kan inneholde væske eller halvvæskemateriale.

Sebaceous cyster finnes hovedsakelig på ansiktet, nakken eller bysten. De vokser sakte og unngår ikke livet, men de kan føle seg ubehagelig hvis de ikke er sjekket.

Legene diagnostiserer vanligvis bare en cyste med en fysisk undersøkelse og en medisinsk historie.

I noen tilfeller vil en cyste bli undersøkt mer grundig for kreftskilt.

Årsaker til en sebaceous cyste

Sebaceous cyster dannes av sebaceous kjertel. Sebaceous kjertelen produserer olje (kalt sebum) som dekker hår og hud.

Cyster kan utvikle seg hvis kjertelen eller ledningen (passasjen fra hvilken oljen kan gå ut av) er skadet eller låst. Dette oppstår vanligvis på grunn av et traumer i # 8217; området.

Trauma kan være en skrape, et kirurgisk sår eller en tilstand av huden, som akne. Sebaceous cyster vokser sakte, så traumeren kunne ha skjedd uker eller måneder før de merker cysterene.

Andre årsaker til en sebaceous cyste kan omfatte:

 • Deformert eller deformert rør
 • Skader på celler under operasjonen
 • Genetiske forhold, som Gardner Syndrome eller Basal Cell Nevus Syndrome

Symptomer på en sebaceous cyste

Små cyster er vanligvis ikke smertefulle. Store cyster kan variere fra ubehagelig for bemerkelsesverdig smertefullt. Store cyster på ansiktet og på nakken kan forårsake trykk og smerte.

Denne typen cyster er vanligvis full av hvite keratinflak, som også er et sentralt element som utgjør hud og negler. De fleste cyster er myke til berøring.

Områdene i kroppen der cyster vanligvis finnes inkluderer:

 • hodebunn
 • gjøre
 • nakke
 • tidligere

En sebaceous cyste anses å være uvanlig & # 8211; Og kanskje kreftfremkallende & # 8211; Hvis du har følgende funksjoner:

 • Diameter større enn fem centimeter
 • Rask gjenta rate etter å ha blitt fjernet
 • Tegn på infeksjon, som rødhet, smerte eller drenering av pus

Diagnose av en sebaceous cyste

Legene diagnostiserer ofte en sebaceous cyste etter en enkel fysisk undersøkelse. Hvis din cyste er uvanlig, kan legen din bestille flere tester for å utelukke mulige svulster. Du kan også trenge disse testene hvis du vil kirurgisk fjerne cyster.

De vanlige testene som brukes til en sebaceous cyste, inkluderer:

 • Tc skanner, som hjelper legen til å finne den beste ruten for kirurgi og å identifisere uregelmessigheter
 • Ultralyd, identifisere innholdet i cyster
 • Punch biopsi, som involverer fjerning av en liten mengde stoff fra cysten som skal undersøkes i et laboratorium for kreftskilt

Behandling av en sebaceous cyste

Legen din kan ta vare på en cyste som drenerer den eller fjerner den kirurgisk. Normalt fjernes cyster. Dette er ikke fordi de er farlige, men heller av estetiske årsaker.

Siden de fleste cyster ikke er skadelige for helsen, vil legen tillate deg å velge alternativet & # 8217 som fungerer for deg.

Det er viktig å huske at uten kirurgisk fjerning, vil vanligvis din cyste komme tilbake. Den beste behandlingen er å garantere fullstendig fjerning gjennom kirurgi. Noen mennesker bestemmer seg for ikke å bruke kirurgi, men fordi det kan forårsake arr.

Legen din kan bruke en av følgende metoder for å fjerne cyster:

 • Bred konvensjonell eksisjon, som helt fjerner en cyste, men kan legge et langt arr.
 • Minimumsøkning, som forårsaker minimum arr, men innebærer risikoen for at cysten returnerer.
 • Laser med biopetisk punch excision, som bruker en laser til å utøve et lite hull for å tømme cysten av innholdet (de ytre veggene på cysten fjernes om en måned senere).

Etter fjerning av cyster, kan legen foreskrive en antibiotisk salve for å forhindre infeksjon. Du bør bruke den til helbredelsesprosessen er fullført. Du kan også få en arrmesterkrem for å redusere utseendet til noen kirurgiske arr.

Utsikter for en sebaceous cyste

Sebaceous cyster er generelt ikke kreft. Ubehandlede cyster kan bli veldig store og til slutt kan kreve kirurgisk fjerning hvis de blir ubehagelige.

Hvis du har en komplett kirurgisk fjerning, vil mest sannsynlig at cysten ikke kommer tilbake til fremtiden.

I sjeldne tilfeller kan fjerningsstedet bli smittet. Kontakt legen din dersom huden din viser tegn på infeksjon som rødhet og smerte eller utvikle feber. De fleste infeksjoner forsvinner med antibiotika, men noen kan være dødelig hvis ikke behandlet.