Screening for Zoster ChickenPoint i svangerskapet

COS’er varicella-zoster-viruset (VZV)?

Varicella-Zoster (vzv) Virus er medlem av virusfamilien til virusene i G’herpes. Kan forårsake vannkopper og brann i Sant’Antonio. VZV kan ikke leve og reprodusere ingen steder enn menneskekroppen.

Viruset er svært smittsomt og sprer seg lett fra en person til den andre. Det overføres via direkte kontakt med infiserte respiratoriske dråper. Dette kan skje ved å berøre en forurenset overflate med dråper eller inhalere dråpene når en infisert person hoster eller nyser i nærheten av deg. Når du har blitt smittet av viruset, produserer immunsystemet antistoffer for livet for å bekjempe det, noe som betyr at du ikke kan få viruset tilbake. C’Det er også en ny vaksine som kan beskytte deg mot en VZV-infeksjon på 8217.

Mange gravide kvinner har allerede blitt utsatt for viruset og er derfor immun. Men de som aldri har hatt infeksjonen eller har blitt immunisert for å drive større risiko for komplikasjoner hvis de er smittet av VZV. Viruset kan potensielt forårsake feil i fødselen eller sykdommen i barnet, slik at legene ofte bestiller blodprøver for VZV-screening hos gravide kvinner som ikke er immun mot viruset. Disse testene utføres vanligvis før eller alle graviditetsbegynnelsen. Hvis viruset oppdages, kan behandlingen bidra til å forhindre eller svekke alvorlighetsgraden av sykdommen.

Et virus, to infeksjoner

VZV kan forårsake vannkopper, også kalt Varicella, og # 8217; Herpes Zoster, også kalt Herpes Zoster. Varicella er en vanlig infantilsykdom som forårsaker en pruriginøs utslett som ligner på en blære på huden. Du kan bare ta kyllingppoks en gang. Mens kroppen din kjemper infeksjonen, utvikler virusimmuniteten.

Imidlertid er viruset selv sovende i kroppen din. Hvis viruset er reaktivert, kan det dukke opp som herpes zoster. L’Herpes Zoster er preget av et smertefullt utslett med blærer. Generelt er det mindre alvorlig enn vannkoppen fordi kroppen allerede har antistoffer mot viruset. Det er viktig å merke seg at # 8217; herpes zoster ikke sprer seg fra en person til den andre. Hvis noen som aldri har hatt varicella, kommer i kontakt med væsken av herpes zosterblærer, vil utvikle vannkoppen i stedet for L’Herpes Zoster.

Hva er symptomene på varicella-zoster-viruset?

Inkubasjonsperioden for VZV er mellom 10 og 14 dager. Dette er mengden tid som er nødvendig for utseendet på symptomene etter å ha blitt utsatt for viruset. Det typiske utslett av varicella består i utgangspunktet i små røde flekker. Disse punktene utvikler seg til slutt i fremspringene hevet og full av væske, og deretter i pruriginøse blister som vil bli sprukket. L’utslett starter vanligvis på ansiktet eller bysten og sprer seg raskt til armene og bena. Andre varicella symptomer inkluderer feber, tretthet og hodepine. Folk med varicella er smittsom starter fra en eller to dager før det ser ut til at det er til alle blærene ble encrusted. Det kan ta to uker eller mer fordi disse sårene forsvinner.

Hvis vannkoppen blir aktiv igjen, kan viruset dukke opp som herpes zoster. Dette viruset forårsaker en’rødt og smertefullt utslett som kan virke som en stripe av blærer på bysten. Bunter av blærer vises vanligvis fra en til fem dager etter utviklingen av # 8217; utslett. L’berørt område kan føle kløe, nummenhet og svært følsom. Andre symptomer på’Herpes Zoster kan inkludere:

Hvilke komplikasjoner kan forårsake varicella-zosterviruset under graviditet?

Gravide kvinner som er utsatt, er i fare for noen komplikasjoner når de kontrakterer varicella. Om lag 10-20% av de som er smittet med Varicella, utvikler lungebetennelse, en alvorlig lungeinfeksjon. L’encefalitt, eller en binde i hjernevæv, kan også forekomme i et svært begrenset antall gravide kvinner med varicella.

En gravid mor kan formidle vannkoppen til hennes baby gjennom moderkaken. Risikoen for barnet er avhengig av tiden. Hvis varicella utvikler seg i løpet av de første 12 ukene av graviditeten, har barnet en risiko fra 0.5 Alle’1% av å utvikle en sjelden medfødt defekt kjent som medfødt varicella syndrom. Hvis viruset er inngått mellom 13 og 20 uker, har barnet en risiko for 2% av å ha fødselsskader.

Et barn med medfødt varicella syndrom kan ha armer og ben underutviklet, øyebetennelse og ufullstendig hjerneutvikling. Barnet kan også kontrakt den medfødte vannkoppen hvis fødsel finner sted mens moren fortsatt er smittet og har ennå ikke utviklet antistoffer mot viruset. Hvis varicella utvikler seg innen fem dager eller innen en eller to uker fra fødsel, kan barnet bli født med en potensielt farlig infeksjon for livet kalt medfødt varicella.

På grunn av potensielle risikoer, er det viktig å minimere risikoen for infeksjon i tilfelle graviditet. Du kan gjøre det ved å sende inn VZV-screening slik at du kan ta de nødvendige forholdsregler. Hvis du er utsatt for varicella under graviditet, og du ikke er immun, må du ringe legen din umiddelbart. De kan være i stand til å administrere A’Varicella-Zoster Immunoglobulin-injeksjon (VZIG), et produkt som inneholder antistoffer mot vzv. Hvis administrert innen 10 dager fra eksponering, kan Vzig forhindre kyllingpunkt eller redusere tyngdekraften. Det kan også bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner for deg og ditt barn.

Hvordan kan du forhindre varicella-zoster-viruset?

Spør din vaksine lege mot varicella hvis du vurderer en graviditet, og du har ikke allerede hatt vannkoppen eller du har blitt immunisert. Selv om vaksinen er trygg for voksne, er det tilrådelig å vente opptil tre måneder etter den andre dosen før du prøver å bli gravid. Hvis du ikke er sikker på at du er immun mot kyllingppoks, spør legen din om å utføre en blodprøve. Testen kan avgjøre om du har antistoffer mot viruset. C’Det er også en VZV-vaksine, men det er kun godkjent for bruk hos voksne over 50 år. Det er viktig å unngå de med vannkoppen, inkludert barnehager og skoleanlegg, hvor barn ikke kan vaksineres og ofte eksponeres.