SCOLORITE LIPS: Hva det betyr og hvordan å behandle dem

Beskrivelse

Vermilion av leppene & # 8211; Som er den delen som de fleste refererer på når de snakker om leppene og # 8211; kan variere farge fra rose veldig tydelig til brun.

I motsetning til resten av huden din, som består av flere mobillag, er leppene dine bare bestått av fra tre til fem. Dette gjør stoffet tynnere og delikat og la fargen fra de underliggende blodkarene transptere.

Selv fargen på huden din har en rolle i fargen på leppene dine. The Clearer er fargen på huden din, den klarere vil være leppene dine og mer fremtredende blodkarene vil vises.

SCOLORITE LIPS kan være et resultat av noen ting som går fra’ufarlig, som fargen på visse matvarer eller drikke, til en underliggende medisinsk tilstand.

Leppene som blir blå, kan være et tegn som ikke er C’Det er ganske oksygen tilgjengelig fra blodet. Lavt blod oksygen nivåer er en’medisinsk nødsituasjon.

Årsaker til misfarging av leppene

Det er flere mulige årsaker til misfarging av leppene, og hver kan få leppene dine til å ta en annen farge. Her er hva visse farger eller aspekter kan indikere:

Blå lepper

En dårlig blod oksygen sirkulasjon kan forårsake en blåaktig hud misfarging, kalt cyanose. Dette kan lett legges merke til på fingertuppene av hender og føtter, sammen med leppene.

Blodendringer farge i henhold til tilstedeværelsen av oksygen. Oksygenrikt blod er lyst rødt, mens blod med lave oksygenivåer er mørkt eller lilla rødt, som manifesterer seg gjennom huden og slimhinnene.

Blå lepper kan være en indikator på reduksjonen i blodet; oksygen i blodet som kan skyldes forskjellige forhold som påvirker hjertet, sirkulasjonssystemet og lungene. De mulige årsakene til blå lepper inkluderer:

 • kvelning
 • en lunge sykdom, som astma, astma, l’emfysem og lungebetennelse
 • hjertefeil
 • sjokk
 • En blodpropp i lungene
 • Blodforgiftning (sepsis)
 • Toksinerforgiftning som insektmidler, nitrater og nitritter
 • Ekstremt kalde temperaturer (acroquidosis)

Hvite lepper

Hvite eller bleke lepper er ofte ledsaget av en generell pallure som treffer ansiktet, øynene fôr, innsiden av munnen og neglene.

Dette skyldes vanligvis av # 8217; anemi, som er et lavt antall røde blodlegemer. L’anemi som forårsaker pallid eller hvite lepper er alvorlig og krever umiddelbar medisinsk behandling. Enhver av følgende forhold kan føre til anemi:

 • Et dårlig jern diett
 • Et dårlig kosthold av vitamin B-12 eller folat
 • Blodtap fra tunge menstruasjonsperioder
 • Blødning i tarmkanalen

A’Andre vanlige årsaker til hvite lepper er den orale dalen (oral candidiasis). Candida er en organisme som vanligvis eksisterer i små mengder i munnen.

Hvis en overdreven ærlig vekst oppstår, ender du med den muntlige trøst, noe som kan forårsake hvite skader. Selv om skader vanligvis vokser på internt språk eller kinn, kan de også vises på de interne leppene, så vel som på ganen, mandler og tannkjøtt.

Andre forhold som kan forårsake pallid eller hvite lepper, inkluderer:

 • Lavt blodsukkernivå
 • Sirkulasjonsproblemer
 • kroniske sykdommer
 • frysing
 • Vitaminmangel
 • Noen stoffer

Svarte lepper

Følgende er mulige årsaker til svarte lepper eller hyperpigmentering av leppene:

 • Røyk. Røyking kan mørke leppene dine og tannkjøttet ditt. EN 2013 studie Røykerne fant at alle røykere i studioet hadde lepper og tannkjøttpigmentering.
 • Traumer eller skade. Et blåmerke kan danne seg på en eller begge leppene etter en skade. Dette kan føre til at leppene dine er delvis eller fullt lilla eller svart. Selv tørket, sprakk og alvorlig skadede lepper, inkludert brannsår, kan mørke dem.
 • Addisons sykdom. Addisons sykdom oppstår når binyrene ikke produserer ganske kortisol og noen ganger, aldosteron. Kan forårsake hud og lepper hyperpigmentering, noe som gjør dem til å bli mørke eller svarte alle’interiør og noen ganger utendørs.

Spotted Lips

Selv misfargede lepper kan inkludere flekker. Årsakene til de spottede leppene spenner fra ufarlige solpunkter til flekker som er et symptom på en medisinsk tilstand.

Mulige årsaker inkluderer:

Solar flekker

Solar flekker er mørke flekker som vokser på kroppens deler mer utsatt for solen, som ansikt og hender.

Disse stedene kan også danne på leppene og variere farge fra beige til mørkbrun. Det er imidlertid viktig å sjekke eventuelle nye flekker på leppene fordi det er andre forhold, for eksempel hudkreft, som kan virke lik.

Medisinering

Noen medisiner kan forårsake mørke flekker på leppene, for eksempel cytotoksiske legemidler som brukes til å behandle kreft, antipsykotiske legemidler, som klorpromazin og andre.

Emokromatose

L’Emokromatose er en forstyrrelse der kroppen lagrer for mye jern. Det treffer over 1 million amerikanere.

Selv L’hudhyperpigmentering er et vanlig tegn, og noen mennesker utvikler mørkegrå eller brune flekker på huden og leppene.

Laugier-Hunziker syndrom

Dette er en godstrek i huden som involverer munnhulen, hovedsakelig underleppen.

Det forårsaker brune eller svarte flekker på leppene som kan variere fra 1 til 5 mm størrelse. Tilstanden forårsaker ofte også svarte linjer på neglene.

Peutz-jegers syndrom

Denne arvelige sykdommen forårsaker en rekke ikke-kreftformige vekst i mage-tarmkanalen og øker risikoen for noen typer kreft.

Disse stedene kan slå leppene og munnen, sammen med huden rundt øynene, nesen, hender og føtter. Barn med denne tilstanden kan utvikle små mørke flekker som kan forsvinne med alderen.

Carney Complex

Dette er en sjelden sykdom, også kalt Lammesyndrom, som er preget av en økning i risikoen for ulike typer svulster. Tilstanden forårsaker ofte endringer i hudpigmentering.

Personer med denne tilstanden har større risiko for å utvikle ikke-kreftformige svulster i hjertet og andre deler av kroppen, inkludert huden rundt øynene og leppene.

Kreft

Noen ganger kan et mørkt sted på leppen være en kreftvekst, spesielt melanom.

De nye punktene, form eller uregelmessig farge, som raskt øker, bløder eller har et lignende utseende til et arr anses som mistenkelige og bør evalueres av en lege.

Selv en pest som ikke helbreder eller vekst som ser skinnende, bør undersøkes av en lege.

Leppe misfarging behandling

Medisinsk behandling for misfargede lepper kan føre til behandling av den underliggende tilstanden som forårsaker misfarging av leppene. Hvis det er forårsaket av et stoff, snakk med legen din om muligheten for å bytte til et annet stoff.

Medisinsk behandling for noen hudfargestoffer kan inkludere:

 • Laserterapi
 • Intense pulserende lys (IPL)
 • kryoterapi
 • fotodynamisk terapi
 • kirurgi
 • Aktuelle medisinske agenter

Hindre misfarging av leppene

Avhengig av årsaken kan misfargingen av leppene forhindres ved hjelp av løsninger for hudpleie hjemme. Andre forslag inkluderer:

 • Slutt å røyke. Avslutte er vanskelig, men mulig. Snakk med en lege for å behandle en plan for å slutte å røyke egnet for deg.
 • Begrense solens eksponering og ha en leppebalsam som inneholder solkrem.
 • Beskytt ansiktet og leppene fra # 8217; soleksponering med en bred spenning.

Når skal du se en lege

Det er en god ide å konsultere legen din eller tannlegen din for enhver ny misfarging eller leppeskader.

Hvis du eller noen andre utvikler blå lepper og problemer med å puste, ring 911 nå.

Ta bort

De misfargede leppene er ikke alltid en grunn til bekymring, men eventuelle endringer i fargen på leppene dine eller nye flekker bør evalueres av legen din for å utelukke en grunnleggende medisinsk tilstand.