SCOLIOSIS SME: Rygg, lettelse og symptomer

COS’er skoliosen?

Skoliosen er en tilstand av ryggraden som oppstår når ryggraden kurver eller vridd til siden. Dette kan trekke thoracic buret ute av sted og sette ryggmuskulaturen, forårsaker smerte og ubehag.

Skoliose er ikke en sjelden tilstand. Av Fra 3 til 4 barn på 1000 vil utvikle skoliosen som trenger omsorg av en spesialist.

Selv om det fremgår hovedsakelig hos barn, kan skoliose utvikle seg når som helst. Folk som har denne tilstanden kan

 • Født med det (medfødt)
 • Utvikle seg som barn (tidlig debut)
 • Utvikle det som et større barn eller en tenåring (idiopatisk tenåring)
 • Utvikle det som en voksen (degenerativ eller de novo)

Symptomer på skoliose

I løpet av de første stadiene av skoliose er det ikke mange symptomer.

Dette gjelder spesielt hos barn. Skoliose kan forbli ubemerket til barn når rask vekstfase i # 8217; ungdomsårene.

Tvert imot kan det være vanskelig å identifisere hos voksne, fordi det er lett å tolke det feil som en ryggsmerter. Dette gjelder spesielt hvis du har en minste form av tilstanden.

Små ledetråder kan indikere en unormal kurve i ryggraden, som uegnet klær. Du kan også merke en unormal holdning, som uregelmessige hofter eller en høyere scapula på den andre.

Andre scoliosis tegn inkluderer:

 • Et hode som ikke er sentrert på kroppen
 • Hofter sitter i vinkelen
 • En synlig ikke-rett vertebral kolonne

Skoliose er mer sannsynlig å forårsake smerte hos voksne. Skoliose kan forårsake:

 • smerte i korsryggen
 • stivhet
 • utmattelse

Ring legen din dersom ett av følgende skjer:

 • Du har en ryggsmerter som ikke forbedrer seg etter bruk av hjemmebehandlinger i en uke.
 • Din smerte forstyrrer dine daglige aktiviteter.
 • Smerter er som om du treffer deg med beina dine.

Disse symptomene er forårsaket av avansert skoliose.

Hva er årsakene til smerte fra skoliose?

Vanligvis er smerten du føler med debuteskoliose i voksen alder, et resultat av trykk på spinalskivene dine. Men skoliose kan forårsake smerte av andre grunner.

Krumningen i ryggraden kan strekke, irritere eller knuse nerver. Det kan også strekke leddene, forårsaker slitasje, slitasje eller # 8217; betennelse.

Skoliose påvirker også stillingen, noe som fører til muskelsammensetninger eller tretthet, noe som forårsaker smerte.

Hos barn kan spinalkurven øke uten behandling. Dette skyldes at hjernen ikke innser at kroppsstilling ikke lenger er justert. Siden barnets hjerne ikke instruerer musklene for å reparere kurven, fortsetter ryggraden sin unormale vekst.

Hvordan skoliosen er diagnostisert?

Skoliose er en kompleks sykdom som må diagnostiseres av en lege. En rettidig behandling kan forhindre forverring av vertebral kolonne krumning.

På avtalen din vil legen din stille deg spørsmål om smerten du prøver og på noe annet symptom du la merke til.

Legen din vil også spørre din personlige medisinske historieinformasjon. De vil også ønske å vite om du har en familiehistorie av skoliose.

Gi deretter en fysisk undersøkelse. Dette vil inkludere en enkel test der du bøyer fremover, armene løses med palmer som berører hverandre. Mens du er i denne posisjonen, undersøker legen din rygg og ribber for å se om de er uregelmessige.

Hvis legen din merker en betydelig spinalkurve, kan du bestille en røntgenstråle. Dette vil tillate dem å måle hvordan ryggraden er buet. De kan også bruke et skalometer for å se om ryggraden snudde seg.

Hvordan smerten fra skoliose behandles?

Den beste måten å behandle smerte forårsaket av skoliose behandler skoliose. Avhengig av hvilken type smerte, er ulike behandlingsbehandlinger tilgjengelige.

Komplementære terapier

Alternativene i denne kategorien inkluderer:

 • Hydroterapi og massasje
 • Trening som styrker musklene i magen og ryggen, som også kan bidra til å lindre ryggsmerter, for eksempel Pilates, Yoga, Svømming og Stretching
 • Noen typer braces for å støtte ryggraden

Dressing

Benk-Top-stoffer som paracetamol (Tylenol) og L’ibuprofen (Advil) kan bidra til å lindre smerte. Snakk med legen din dersom disse stoffene ikke virker. De kan foreskrive sterkere smertestillende midler eller lede deg til en smerteklinikk.

Noen antidepressiva kan også brukes til å lindre smerte fordi de har en direkte effekt på smerten, så vel som på # 8217;.

rådgivning

Legen din kan lede deg til en konsulent. Rådgivning kan være nyttig for kronisk smerte, spesielt når medisinske behandlinger ikke klarer smerte.

En type konsulenttype kalles atferdsmessig kognitiv terapi (CBT). CBT vil ikke endre mengden smerte du føler, men kan hjelpe deg med å finne måter å håndtere det på.

En CBT-konsulent vil fortelle deg hvordan du skal klare smerten din. Konsulenten kan også hjelpe deg med å utvikle teknikker for å håndtere smerte.

Spinal injeksjoner

L’steroid injeksjon i nerver og spinal ledd kan bidra til å lindre smerte. Imidlertid har injeksjoner ikke en langsiktig fordel. De kan brukes til å bekjempe akutt smerte eller som en del av et smertebehandlingsprogram.

Ryggmargstimulering

Stimuleringen av ryggmargen kan være nyttig for personer som lider av smerte forårsaket av skadede nerver. I denne behandlingen er elektriske kabler plassert langs ryggmargen. Disse ledningene er koblet til en liten boks med stimulatorer som kan implanteres under huden og deretter styres via en bærbar fjernkontroll.

Hva er utsiktene for smerte fra skoliose?

Smerten forårsaket av skoliose er mer sannsynlig å forsvinne hvis skoliosen er diagnostisert tidlig og behandlet raskt. En alvorlig bøyning av ryggraden kan forårsake skade på nerver, muskler og vev som kan være permanente. Smerte forårsaket av permanent vevskader kan være langsiktige, og mange behandlinger kan ikke bli kvitt smerte helt.

Du vil kanskje ha litt tid, men å jobbe med ditt medisinske team, kan du utvikle en behandlingsplan som kan håndtere det meste av smerten din.