Schaphoid Fraktur: Alt om denne lesjonen og behandlingen av den vanlige håndleddet

Cos’er scaphoid?

Schaphoid er en av de åtte mindre karpalbenene i håndleddet. Den ligger på tommelen side av håndleddet ditt rett under Ray, en av de to større beinene i underarmen;. Det er involvert i bevegelsen og stabiliseringen av håndleddet. Et eldste navn er Naviclar Bone.

Du kan finne varmerbenet ditt med tommelen opp mens du ser på baksiden av hånden. Triangular recessed av Thumb Tendons kalles & # 8220; Anatomical Tobacchiera & # 8221;. Din scaphoid ligger på bunnen av denne trekanten.

Hva skjer i frakturen av scafidet?

Posisjonen til scaphidet på siden av håndleddet og de relativt store dimensjonene gjør det sårbart for skade og frakturer. Faktisk er det den mest brukte karpalbenet, om 70 prosent av carpal frakturer.

Scafide har tre deler:

 • Proximal Polo: L’Slutt nærmere tommelen
 • Liv: Den sentrale delen Curve Dell ‘# 8217; Bone som ligger under den anatomiske tobacchiacera
 • Distal stang: slutten nærmere underarmen

Hvem vi er 80 prosent av scaphis-frakturene forekommer i midjen, 20 prosent til den proksimale polen og 10 prosent På den distale polen.

Frakturstedet påvirker måten det vil helbrede. Frakturer i distalpolen og i livet gjenoppretter vanligvis raskt fordi de har en god blodtilførsel.

Det meste av den proksimale polen har liten blodtilstrømning som lett avbrytes i en brudd. Uten blod, # 8217; bein dør, nemlig avaskulær nekrose. Frakturene i den proksimale polen helbreder ikke likt eller like raskt.

Hva forårsaker en scaphoid fraktur?

Foosh står for & # 8220, faller på en spent hånd og # 8221;. Det er mekanismen ved foten av mange brudd på de øvre lemmer.

Når du føler at du skal falle, reagerer du instinktivt å vippe håndleddet ditt og strekke armen for å prøve å stoppe høsten med hånden din.

Dette beskytter ansiktet, hodet og ryggen fra skader, men betyr at håndleddet og armen lider all styrken på # 8217; påvirkning. Når håndleddet folder alle «8217, tilbake mer enn det burde, kan en brudd forekomme.

L’hjørne av håndleddet når du slår på jorden, påvirker det punktet hvor en brudd oppstår. Jo mer håndleddet er foldet til # 8217; tilbake, jo mer sannsynlig at scaphoidbenet bryter. Når håndleddet er mindre omfattende, # 8217; radioben gjennomgår styrken til # 8217; påvirkning som forårsaker en brudd på den distale radiusen (brudd på kolles eller Smith).

En foosh lesjon påvirker vanligvis scaphofoid fordi det er hovedforbindelsen mellom hånden og » 8217; underarmen. Når du faller på hånden, er alle # 8217; energi produsert når hånden din treffer jorden reiser til underarmen gjennom scaphoid. Styrken utøver en stor mengde stress på dette lille beinet, som kan forårsake brudd på dette lille benet.

Foosh skader forekommer i mange idretter, spesielt i ting som ski, skøyter og snowboard. Iført en håndleddsbeskyttelse er en enkel måte å forhindre disse lesjonene på.

Selv deltakelse i sport understreket gjentatte ganger l’bein scafoid, for eksempel skyting eller gymnastikk, kan forårsake en scaphoid fraktur. Andre årsaker inkluderer et hardt skudd direkte til håndflaten og bilulykkene.

Hvordan en scaphoid fraktur er diagnostisert?

Scafisfrakturene er ofte ikke alltid åpenbare og kan være vanskelig å diagnostisere.

Det vanligste symptomet er smerte og ømhet på anatomisk tobaccher. Smerte er ofte mild. Det kan bli verre hvis du klemmer og tar tak i.

Ofte ikke c’det er åpenbare deformiteter eller hevelse, så det virker ikke frakturert. Smerte kan også bli bedre i dagene og ukene etter brudd. Av disse grunner tror mange mennesker det er bare en håndleddforvrengning og forsinkelse passende behandling.

Hvis ikke behandlet umiddelbart med immobiliseringen, kan brudd ikke helbrede. Dette kalles pseudodrogikt og kan forårsake alvorlige langsiktige komplikasjoner. Av 5 prosent av frakturene i scaphidet er pseudoder. Selv den avaskulære nekrosen kan forårsake manglende fagforening.

Røntgenstråler er det viktigste diagnostiske verktøyet. Men opp til 25 prosent Schaphoidfrakturer er ikke sett i røntgenstråler umiddelbart etter lesjon.

Hvis du ikke ser en brudd, men legen din mistenker deg fortsatt å ha en, vil håndleddet ditt bli immobilisert med en tommelfingeren til du blir utført gjentatte røntgenbilder 10-14 dager senere. På det tidspunktet begynte en brudd på helbredelse og er tydeligere.

Hvis legen din ser en brudd, men ikke kan fortelle om beinene er justert riktig eller trenger mer informasjon, kan en TAC eller en magnetisk resonans hjelpe legen din til å bestemme riktig behandling. Du kan også bruke en bein scintigrafi, men det er ikke så allment tilgjengelig som de andre testene.

Hva er behandlingen for en scaphoid fraktur?

Behandlingen du mottar, avhenger av:

 • Fraktet beinjustering: Hvis endene av beinene flyttet ut av posisjonen (brudd flyttet) eller fremdeles justert (ikke-deformert brudd)
 • Tid mellom lesjon og behandling: Lengre er tid, mest sannsynlig er det mangel på union
 • Fraktsete: Mangel på konsolidering skjer oftere med politifrakturer

Casting

En brudd som ikke deformeres i livet eller i den distale varmepolen som behandles umiddelbart etter at skaden kan behandles immobiliserer håndleddet med en kritt i seks til 12 uker. Når en radiograf viser at frakturen er helbredet, kan krittet fjernes.

Kirurgi

Frakturene som finnes i den proksimale polen av scafiden, flyttet eller ubehandlet umiddelbart etter at lesjonen krever en kirurgisk reparasjon. L’Målet er å rapportere justeringsbenene og stabilisere dem slik at de kan helbrede riktig.

Etter operasjonen vil du vanligvis være i et kast for 12-xnumx uker. Krittet er fjernet når en radiograf viser at frakturen er helbredet.

For ikke-konsolideringsfrakturer, kirurgi med bengraft hvor C & # 8217 er nødvendig; det er lang tid mellom brudd og manglende forening, er endene av den frakturerte bein ikke nær hverandre eller # 8217; tilstrømning av blod er knapp.

Når tiden mellom brudd og manglende fagforening er kort, er endene av den frakturerte beinet tett sammen og blodtilførselen er god, du kan bruke en benstimulator.

Benvekststimulering

Benvekststimulering kan føre til medisinerinjeksjon. Brukbare enheter kan også stimulere både vekst og helbredelse ved å anvende ultralyd eller lavt nivå av elektrisitet alle «8217; skadet bein. I de rette omstendighetene kan disse alternativene være nyttige.

Enten du trenger kirurgi eller mindre, vil du sannsynligvis trenge fysisk og ergoterapi i to eller tre måneder etter fjerning av gips for å gjenopprette styrke og mobilitet i håndleddet og musklene rundt den.

Hva er perspektivet for folk som har en scaphoid fraktur?

Når en scaphoidfraktur ikke behandles umiddelbart, kan det kanskje ikke helbrede riktig. De mulige komplikasjonene inkluderer:

 • Forsinket union: Frakturen er ikke helt helbredet etter fire måneder
 • Manglende fagforening: Fraktur er ikke helbredet i det hele tatt

Dette kan bringe til ustabiliteten til håndleddet artikulasjon. År senere, L’Articulation utvikler vanligvis artrosen.

Andre potensielle komplikasjoner inkluderer:

 • Tap av mobilitet av håndleddet
 • tap av funksjonalitet, som en nedgang i gripekraften
 • Avaskulær nekrose, som oppstår opp til 50 prosent av frakturer i den proksimale polen
 • Artrose, spesielt hvis pseudodrose eller avaskulær nekrose oppstod

Resultatet er generelt veldig bra hvis du ser legen din umiddelbart etter brudd, så er håndleddet immobilisert tidlig. Nesten alle vil legge merke til en viss stivhet av håndleddet etter en fraktur av scafidet, men de fleste vil tilbakekjøpe mobiliteten og styrken de hadde i håndleddet før brudd oppstår.