SCAR for hysterektomi: bilder og hva du kan forvente etter en & # 039; hysterektomi

Beskrivelse

Hvis du forbereder deg på en hysterektomi på 8217, har du sannsynligvis en rekke bekymringer. Blant disse kan det være kosmetiske effekter og helsen til arr. Selv om de fleste hysterektomi-prosedyrene forårsaker et visst nivå av indre arr, forårsaker de ikke alltid et synlig arr.

Under en’hysterektomi fjerner en kirurg alt eller en del av livmoren din. I noen tilfeller kan de også fjerne eggstokkene og livmorhalsen. Det er flere måter å gjøre det, noe som kan påvirke typen arr du har.

Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer hysterektomi og typer arr som kan forårsake.

Abdominal hysterektomi arr

L’Abdominal hysterektomi utføres gjennom et stort abdominal snitt. Vanligvis utfører kirurgen et horisontalt kutt over kjønnshåret, men kan også gjøre det vertikalt fra den øvre delen av’hår hengende alle’navle. Begge disse graveringene gir et synlig arr.

I dag unngår kirurger generelt å bruke denne tilnærmingen til mindre invasive teknikker.

Vaginale hysterektomi arr

A’vaginal hysterektomi er en minimalt invasiv prosedyre som inkluderer fjerning av livmoren gjennom skjeden. Inn i skjeden, kirurger praksis en’gravering rundt livmorhalsen. L’livmor er deretter løsrevet fra de omkringliggende eller ekstraherte organene gjennom skjeden.

Denne tilnærmingen gir ingen synlige arr. Sammenlignet med abdominal hysterektomies, har vaginal hysterektomi også en tendens til å involvere kortere sykehusopphold, lavere kostnader og raskere gjenopprettingstider.

Bilder av hysterektomi arr

Laparoskopiske hysterektomi arr

A’laparoskopisk hysterektomi er en minimal invasiv prosedyre ved hjelp av små verktøy for å fjerne livmor gjennom små graveringer i # 8217; Abdomen.

Kirurgen begynner med å sette inn et laparoskop gjennom en liten gravering i # 8217; navle. Dette er et tynt og fleksibelt rør som inneholder et videokamera. Det tilbyr kirurger et klart syn på de indre organene uten behov for en stor gravering.

Deretter vil de lage to eller tre små graveringer i # 8217; Abdomen. De vil bruke disse små hullene til å sette inn små kirurgiske instrumenter. Disse snittene vil forlate noen små arr, hver av størrelsen på en mynt.

Mer informasjon om laparoskopisk gynekologisk kirurgi.

Robotic hysterektomi arr

A’Robotic Hysterektomi bruker High Definition 3-D forstørrelse, miniatyr kirurgiske verktøy og robot teknologi. Robotic-teknologien hjelper kirurger til å se, koble fra og fjerne livmor;.

I løpet av en Robotic Hysterektomi, vil en kirurg utføre fire eller fem små graveringer i # 8217; Abdomen. Disse små graveringene brukes til å sette inn kirurgiske instrumenter og tynne robotiske armer i # 8217; Abdomen.

Roboth hysterektomies forårsaker arr av størrelse på en krone eller en krone som ligner de som er igjen av laparoskopiske prosedyrer.

Cicatration stoff

Kroppen din produserer arrvæv for å reparere det skadede stoffet. Dette er den naturlige responsen til kroppen din til enhver type skade, inkludert kirurgi. På huden erstatter arrvævet skadede hudceller, danner en solid og hevet linje med tykt og motstandsdyktig skinn. Men dine synlige arr er bare en del av’bilde.

Dypere alle’i kroppen din er arrvevet dannet for å reparere skade på indre organer og andre vev. I bukområdet er disse harde gjengene av fibrøst arrvev kjent som abdominaladhesjon.

Abdominal adhesjoner holder seg til vev og indre organer. Vanligvis er stoffer alle’# 8217; Abdomen er glatt. Dette gjør at de kan bevege seg lett mens du beveger kroppen din.

Abdominale adhesjoner hindrer denne bevegelsen. I noen tilfeller kan de til og med trekke tarmene, vri dem og forårsake smerteobstruksjoner.

Men oftest er disse adhesjonene ufarlige og forårsaker ikke noen tydelige symptomer. Du kan også redusere risikoen for store abdominale adhesjoner ved å velge en minimal invasiv prosedyre, for eksempel A’vaginal, laparoskopisk eller robothoppet.

Bunnlinjen

Healing er en normal del av enhver kirurgisk inngrep, inkludert hysterektomi. Avhengig av hvilken type hysterektomi du har, kan du forvente variable mengder av interne og eksterne arr.

Minimalt invasive prosedyrer forårsaker mindre synlige arr og mindre interne adhesjoner. Disse tilnærmingene er også knyttet til kortere og mindre smertefulle helbredelser.

Hvis du er bekymret for frykt, spør legen din med å undersøke med deg l’planlagt tilnærming. Hvis de ikke utfører vaginal, laparoskopisk eller robothysteri, spør om andre leger og anlegg i ditt område. Det er mer sannsynlig at de viktigste sykehusene har kirurger dannet i de siste kirurgiske teknikkene.