SCAPULA Frakturer: Symptomer, årsaker og behandling

Forstå frakturen av scapulaen

Scapula er et trekantet formben som forbinder armbenet til klaffen og thoraxmuren. Du har to skulderblad, en plassert på begge sider av den øvre ryggen. Det er beskyttet av mange muskler, som gir den styrke og tillater ham å bevege seg lett.

Scapula frakturer er ikke vanlige. I følge American Association of Orthopedic Surgeons, utgjør mindre enn # 8217; 1% av alle ødelagte bein i USA hvert år. Siden det er så vanskelig å bryte en scapula, er frakturer vanligvis forårsaket av viktige traumer, for eksempel bil- eller motorsykkelulykker, idrettsulykker eller ekstreme fall.

Det er flere deler av scapula som kan bli fraktet:

Fraktur av scapular kroppen

Sekund Wheeless & # 8216; Textbook of Orthopedics, En online lærebok som administreres av den ortopediske kirurgi avdelingen i Duke University Medical Center, forekommer de fleste brudd i området av scapular kroppen. Det er den største delen av scapulaen.

Skapulær nakkefraktur

Scapula frakturer forekommer andre oftere i scapular nakkeområdet, ifølge Duke Orthopedics Håndbok. Dette er den smale delen av scapulaen rett under skulderkontakten der beinet kobles til armbenet.

Glenoid

Dette er å ta hvor overarmbenet kobles til scapulaen. Frakturen er veldig sjelden i glenoiddelen av scapulaen.

Acromion

L’Acromion er det høyeste punktet på scapulaen som forbinder den til kragebenet. Her kan det være frakturer, men de er sjelden alvorlige.

Coracoid

Dette er den lille krokformet bein som forbinder scapulaen til kragebenet. Det er svært lite sannsynlig at dette beinet kommer i fraktur.

Gjenkjenne symptomene på en scapula fraktur

Frakturer til de forskjellige delene av scapula kan forårsake litt forskjellige symptomer. Men generelt inkluderer symptomene:

 • Sterk smerte når du prøver å flytte armen
 • Manglende evne til å heve armen over hodet
 • Hevelse, blåmerker og slitasje av huden på baksiden av scapulaen

Andre skader, spesielt de som er forårsaket av traumer, kan presentere de samme symptomene på en brudd på frakturen. Alle brudd er alvorlige, så det er viktig å konsultere en lege umiddelbart hvis en av de ovennevnte symptomene oppstår.

Hva forårsaker en scapula til brudd?

Faller eller blir slått med kraft på armen kan forårsake scapula frakturer. Vanligvis oppstår en brudd senere:

Faller på en strukket arm

Når folk faller, har de en tendens til å strekke en eller begge armer for å beskytte resten av kroppen mot skader. Dette strammer musklene i armene, noe som gjør scapula pluss utsatt for en brudd.

Bli rammet hardt for skulderen

Et hardt slag mot skulderen forårsaket av en bilulykke eller motorsykkel, et fall eller et hardt objekt (som en baseballball eller en baseballbat) kan knuse scapulaen.

Hvordan en scapula fraktur er diagnostisert?

Hvis en brudd på scapula mistenkes, vil legen utføre en fullstendig fysisk undersøkelse. De vil sjekke posisjonen og skulderjusteringen og søker også andre fysiske skader som kunne ha skjedd sammen med skulderens brudd.

I tilfelle av alvorlig skade, kan legen kanskje ikke utføre en fysisk undersøkelse. Uansett om det er mulig å fysisk undersøkelse, vil legen også bestille skulder- og thorax-bildebehandlingstester. De kan bestille røntgenstråler eller en tac for å bestemme nøyaktig hvor og hvor ille scapula brøt.

Andre forhold kan skyldes en brudd på scapulaen?

Mange mennesker som lider av frakturer av scapula, har også andre alvorlige skader på grunn av traumer, som en skalle, ryggraden og brystet.

Hvis ikke behandlet, vil scapula frakturene helbrede over tid, men de kan helbrede i feil posisjon. Dette kalles Malunion. Den dårlige unionen kan føre til gjenværende smerte og stivhet, mobilitetsproblemer og en fremspring på baksiden av scapulaen. Vanligvis er kirurgi nødvendig for å reparere en brudd på scapula som helbreder feil.

Hvordan behandle en scapula fraktur

Det er flere behandlinger tilgjengelig for bruddblad.

Ikke-kirurgisk behandling

De fleste brukte skulderbladene kan behandles uten kirurgi. En lege vil gi deg et band som vil holde skulderen på plass mens beinene helbrede.

Legen din vil også foreskrive en fysioterapi for å øke mobiliteten din og redusere stivhet og smerte. Du vil bli bedt om å hvile skulderen til den er klar for fysioterapi. Fysioterapi brukes ofte og fortsetter til du får full skuldermobilitet. Legen din vil fortelle deg når det er ok å fjerne hilaring. Dette skjer vanligvis når smerten begynner å forlate.

Kirurgi

Noen typer scapula frakturer må behandles med kirurgi. Disse inkluderer:

 • frakturer der glenoid er flyttet
 • Alvorlige scapula nakkefrakturer
 • Frakturer av’Acromion Treading Rubbing Dell’armben

Under intervensjonen vil du bli utsatt for anestesi. En kirurg vil sette beinene dine i justering og kunne fikse dem sammen med plater, skruer eller metalltråd. Når det gjelder ikke-kirurgisk behandling, vil operasjonen bli fulgt av hvile og derfor fra fysioterapi til retur av full mobilitet.

Hva er perspektivet for en brudd på scapulaen?

Det er få risikoer for ikke-kirurgisk behandling av en scapula fraktur. Hvis legen din anbefaler kirurgi, ta opp de små risikoene for:

 • En bivirkning på # 8217; anestesi
 • alvorlig blødning
 • infeksjon
 • Kirurgiske feil
 • nerveskader

De som har scapula frakturer vellykket behandlet, kan forvente å gå tilbake til et aktivt og sunt liv innen seks måneder i året.