Sammenlignet vs Addraell: en sammenligning side om side

Lignende stoffer

Konserter og trenere er narkotika som brukes til å behandle oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelser og hyperaktivitet (ADHD). Disse stoffene bidrar til å aktivere hjerneområdene som er ansvarlige for å fokusere og # 8217, oppmerksomhet.

Konserter og trenere er merkene til generiske stoffer. Den generiske konsiseformen er metylfenidat. Adrerall er en blanding av fire forskjellige salter av & # 8220; amfetamin & # 8221; Bland sammen for å skape et forhold 3 til 1 av dextroamphetamin og levoamphetamin.

En sammenligning side om side av disse to stoffene for ADHD viser at de ligner på mange måter. Det er imidlertid noen forskjeller.

Medisinsk egenskaper

Concerta og Addrall bidrar til å redusere hyperaktivitet og impulsive handlinger hos personer med ADHD. De er begge stimulerende medisiner av sentralnervesystemet. Denne typen stoffet bidrar til å kontrollere den konstante aktiviteten i # 8217; ADHD, som omrøring. Det bidrar også til å kontrollere vanlige impulsive handlinger hos personer med visse former for ADHD.

Tabellen nedenfor sammenligner funksjonene til disse to stoffene.

CONONERICHTERALL Hva er det generiske navnet? Metylfenidat Anfetamin / dextroamphetamin En generisk versjon er tilgjengelig? Ja så hva omhandler? Adhdadhd i hvilken form er tilgjengelig? Langvarig utløser oral tablett & # 8211; Instant Release Oral Tablet
– Forstyrrende utløser muntlige papirer? -18 mg
-27 mg
-36 mg
-54 mg – Umiddelbar utløsningstablett: 5 mg, 7.5 mg, 10 mg, 12.5 mg, 15 mg, 20 mg, 30 mg
– Langvarig frigjøringsluk: 5 mg, 10 mg, 15 mg, 20 mg, 25 mg, 30 mg Hva er typisk for behandling? Langsiktig langsiktig som den er bevart? Ved en kontrollert romtemperatur mellom 59 ° C og 86 ° C (15 ° C og 30 ° C) ved en omgivelsestatur styrt mellom 59 ° C og 86 ° F (15 ° C og 30 ° C) er et kontrollert stoff? * Ja Ja C’Er risikoen for avholdenhet med dette stoffet? † Ja Ja Dette stoffet kan brukes feil? ¥ Ja Ja

* Et kontrollert stoff er et stoffregulert av regjeringen. Hvis du antar et kontrollert stoff, bør legen din nøye overvåke narkotikabruk;. Aldri administrere et kontrollert stoff til noen andre.

† Hvis du tar denne medisinen i mer enn et par uker, må du ikke avbryte # 8217; ta denne medisinen uten å snakke med legen din. Du må gradvis redusere stoffet for å unngå abstinenssymptomer som angst, svette, kvalme og søvnforstyrrelser.

¥ Dette stoffet har et høyt potensial for misbruk. Dette betyr at du kan bli avhengig av dette stoffet. Pass på at du tar denne medisinen akkurat som legen din forteller deg. Hvis du har spørsmål eller tvil, snakk med legen din.

dosering

Sammenlignet er bare tilgjengelig som en langvarig utløsningstablett. Adrerall er tilgjengelig som et øyeblikkelig og langvarig frigjøringsmiddel. I umiddelbar frigivelsesform, frigjør tabletten umiddelbart stoffet i systemet. I langvarig utløsningsskjema frigjør kapselen langsomt små mengder medikament i kroppen din i løpet av dagen.

Hvis legen foreskriver Adri, All’start kan begynne med den umiddelbare frigjøringsmodulen. Hvis du tar den umiddelbare frigjøringsmodulen, vil du sannsynligvis trenge mer enn en dose om dagen. Til slutt kan de endres i den utvidede frigjøringsskjemaet.

Hvis du tar et langvarig frigjøringsmiddel, kan det være nødvendig med bare en dose for å håndtere symptomer.

Standarddoseringen av hvert stoff starter på 10-20 mg per dag. Doseringen avhenger imidlertid av noen faktorer. Dette inkluderer din alder, andre helseproblemer du har og hvordan du svarer på stoffet. Barn antar ofte en lavere dosering enn voksne.

Ta alltid doseringen som foreskrevet. Hvis du tar det regelmessig også, kan du trenge mer medisinering for å være effektiv. Disse stoffene innebærer også risikoen for avhengighet.

Hvordan ta medisiner

Svelg begge hele stoffene med vann. Du kan ta dem med eller uten mat. Noen foretrekker å ta medisiner til frokost for ikke å forstyrre magen.

Hvis du har problemer med å svelge adderall, kan du åpne kapselen og blande granulene med mat. Ikke kutte eller knuse konserter, men.

Hva er deres bivirkninger?

Concerta og Adrerall deler mange potensielle bivirkninger. Noen er alvorlige. For eksempel kan begge legemidlene redusere veksten av barn. Barnets lege kan kontrollere barnets høyde og vekt under behandling. Hvis legen oppdager negative effekter, kunne han fjerne barnet fra stoffet i en periode.

Hvis du har bivirkninger fra et stoff, ring legen din umiddelbart. Legen din kan endre medisinen eller endre doseringen. Vanlige kortfattede og trener bivirkninger inkluderer:

 • hodepine
 • svimmelhet
 • tørr i munnen
 • Kvalme, oppkast eller magesykdommer
 • irritabilitet
 • svette

Alvorlige bivirkninger av begge stoffene kan inkludere:

 • brystsmerter
 • pust
 • Fingrene av hender eller kalde eller ufølsomme føtter som blir hvite eller blå
 • svime av
 • Økt vold eller voldelige tanker
 • Auditiv hallucinazioni (som følelsesstemmer)
 • har redusert vekst hos barn

Kapasitet kan også forårsake smertefulle ereksjoner som varer flere timer hos menn.

Hvem bør unngå konsistent eller trener?

Kanskje den største forskjellen mellom narkotika er hvem som bør unngå dem. Konsert og trener er ikke egnet for alle. Det er mange stoffer og helsemessige forhold som kan endre måten narkotikaarbeidet. Av denne grunn kan du kanskje ikke ansette en eller begge stoffer.

Ikke ta konsert eller trener hvis:

 • har glaukom
 • Å ha angst eller spenning
 • De er lett å agitated
 • De er overfølsomme for stoffet
 • Ta Maoi Antidepressiva

Ikke ta konserter hvis du har:

 • Tic Motors
 • Tourettes syndrom
 • En familiehistorie av Tourette Syndrome

Ikke ta pris hvis du har:

 • Symptomatisk kardiovaskulær sykdom
 • Avansert arteriosklerose
 • Moderat til alvorlig hypertensjon
 • Hyperthyroidism
 • En historie om narkotikamisbruk eller misbruk

Begge stoffene kan også påvirke blodtrykk og hjerteoperasjon. De kan forårsake plutselig død hos personer med hjerteproblemer som ikke er diagnostisert. Legen kan kontrollere blodtrykk og hjertefunksjon under behandling med disse legemidlene. Snakk med legen din for å lære mer.

Også, begge stoffene er kategori C-narkotika. Dette betyr at noen dyreforsøk har vist skade på graviditet, men narkotika har ikke blitt studert nok på mennesker å vite om de er skadelige for menneskelig graviditet. Hvis du er gravid, ammer du eller planlegger en graviditet, snakk med legen din for å se om du bør unngå en av disse stoffene.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

Konserter og trenere er begge merkede stoffer. Brand medisiner har en tendens til å koste mer enn deres generiske versjoner. Generelt er den forlengede utgivelsen av addralall dyrere enn en kortfattet, ifølge en gjennomgang av Baylor College of Medicine. Imidlertid er den generiske formen av Adrerall billigere enn den generiske konsertet av konsistent.

Imidlertid er narkotikaprisene avhengig av mange faktorer. Forsikringsdekning, geografisk posisjon, dosering og andre faktorer kan påvirke prisen å betale. Du kan kontrollere Goodrx.com For nåværende apotek priser i nærheten av deg.

Endelig sammenligning

Concerta og Addrall ligner veldig i behandlingen av # 8217; ADHD. Noen mennesker kan reagere bedre på et stoff i forhold til # 8217; andre. Det er viktig å dele din komplette kliniske historie med legen din. Snakker om dem alle stoffene, vitaminer eller kosttilskudd du tar. Dette vil hjelpe legen din til å foreskrive det rette stoffet.