Sammenlignet krasj: Hva trenger jeg å vite?

Introduksjon

Kurset er et vanlig foreskrevet stimulerende stoff for behandling av oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD). Den aktive ingrediensen i konsistens er en form for langsiktig metylfenidat D & # 8217;. Flere stimulerende stoffer, inkludert kortfattet, kan forårsake det som kalles en ulykke. Finn ut COS’er den unormale arresteringen av konsise og hvordan man skal klare det.

Som en konsert forårsaker den unormale arresten

Du kan eksperimentere med konsertulykken hvis du har tatt stoffet til en bit & # 8216; eller til og med for kort tid. For å forstå L’konsertulykke, det bidrar til å forstå hvordan det fungerer. Konsert.

Bekreftelse øker mengden av noen nevrotransmittere, eller kjemikalier i hjernen, kalt norepinefrin og dopamin. Norepinefrin bidrar til å øke klokken og se på. Dopamin hjelper deg med å konsentrere seg. Øke nivåene av disse kjemikaliene kan hjelpe deg med å fokusere, fokusere og kontrollere impulser.

Flere timer etter å ha antatt konsertdosen, begynner mengden medikament i kroppen å redusere sakte. Når det blir for lavt, kan det forekomme en unormal stopp. Avhengig av doseringen og # 8217; Nå antas stoffene, denne effekten kan forekomme på ettermiddagen eller om kvelden.

Sammenlignet vs Ritalin: Doseringsforskjeller og mer »

Forstå krasjet

En ulykke oppstår når kroppen din manifesterer abstinenssymptomer på grunn av lave nivåer av kortfattet. Normalt er hjernen din brukt til en viss mengde norepinefrin og dopamin. Når du begynner å få konserter, slutter kroppen din å produsere de fleste av disse kjemikaliene. Så når det konsisne nivået i kroppen din reduseres, produserer kroppen din ikke nok kjemikalier for å kompensere for forskjellen. Du bodde uten nok til å føle deg normal.

I stedet kan en ulykke gjøre konsentrasjonen vanskeligere. Symptomene varierer fra person til person, men en ulykke kan også få deg til å føle deg irritabel, hyperaktiv eller sliten. Det kan forårsake større angst eller reduksjon i hjertefrekvensen. Av disse grunnene bør du snakke med legen din før du tar konserter hvis du har en personlig eller familiehistorie av hjertesykdommer eller psykiske lidelser.

Hva kan du gjøre

Hvis du tror at du har problemer med konsertkrasj, kan du forhindre eller redusere problemet.

Først, ta medisinen nøyaktig som foreskrevet av legen. Kapasitet er vanligvis tatt en gang om dagen om morgenen. Det er mindre sannsynlig å ha en ulykke hvis du tar stoffet som foreskrevet. Ikke ta mer enn reseptet forteller deg. Alvorlige krasjer oppstår vanligvis når dosen er for høy eller når du tar reseptet til noen andre.

Hvis du har en ulykke som gjør deg vanskelig å jobbe i ditt daglige liv, kan du også snakke med legen din. De kan foreslå flere alternativer for å redusere symptomene. Disse kan inkludere tilsetning av en liten dose av et øyeblikkelig frigjøringsstimulerende middel før du tenker at en ulykke kommer eller reduserer konsertdoseringen.

Andre risikoer i # 8217; Concerta Intake

Utover ulykken er det andre risikoer for å lage konserter. Disse inkluderer avhengighet og samling.

Avhengighet

L’antagelse om å stimulere som en høydose konsert eller i lang tid kan føre til avhengighet. Fysisk avhengighet av stimulanter betyr at kroppen din er vant til dem, og du trenger dem til å høre deg normal.

Hvis du tror du har blitt en konsertavhengig, og du vil slutte å ta det, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å gradvis redusere stoffet og administrere noen symptomer.

Ta ut

Hvis du tar konserter i omtrent en måned eller mer, kan du ha abstinenssymptomer hvis du forstyrrer plutselig L’å ta stoffet. Disse symptomene oppstår av samme grunn til at anomaløse arrestasjoner oppstår. Jeg er resultatet av kroppen din som blir vant til økt nivåer av norepinefrin og dopamin i konserthjernen din. L’plutselig avbrudd av stoffet forårsaker en kraftig nedgang i disse nivåene, noe som fører til abstinenssymptomer.

Vanlige abstinenssymptomer kan omfatte:

 • følelser av depresjon
 • Kvalme og oppkast
 • lite energi
 • irritabilitet
 • Redusert konsentrasjonskapasitet
 • økt angst

Hvis du allerede er deprimert, eller du har selvmordstrender, kan forstyrre brått konserter være mer alvorlig for deg. I svært sjeldne tilfeller kan det forårsake en psykotisk episode.L’Bekreftstopp bør gjøres sakte og under legenes omsorg. Dette gjør at kroppen din kan bli vant til endringer i nivåene av noradrenalin og dopamin i hjernen.

Hvis du vil forstyrre # 8217; rekruttering av kortfattet, snakk med legen din. Vil hjelpe deg med å gradvis redusere stoffet for å hindre abstinenssymptomer.

Ytterligere informasjon: Major depresjon med psykotiske funksjoner »

Konsert bivirkninger

I tillegg til en ulykke eller tilbaketrekking kan konsert forårsake bivirkninger. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer:

 • Redusert av # 8217; appetitt
 • Vekttap
 • hodepine
 • tørr i munnen
 • kvalme
 • søvnforstyrrelser
 • angst
 • svimmelhet
 • irritabilitet
 • Overdreven svette

Sjeldne, men alvorlige bivirkninger kan også forekomme. De kan inkludere:

 • Hallusinasjoner (se ting som ikke er)
 • skuffelser (tro ting som ikke er sanne)
 • Mani (ekstreme følelser av spenning og lykke)

Disse effektene kan også forekomme hos personer som ikke har hatt tidligere psykiatriske episoder.

Bivirkninger vs krasj

Kapasitet er mer effektivt flere timer etter å ha antatt det. Hvis du finner ut, blir du ofte rushing d’stemning eller andre fysiske eller følelsesmessige endringer Noen få timer etter rekruttering av kortfattet, kan du ha bivirkninger i stedet for en ulykke. Det som kan virke som en sammenbrudd forårsaket av lave medisinske nivåer, kan være nøyaktig det motsatte: de kan være effekten av stoffet. Hvis dette er tilfelle og symptomene forstyrrer deg, snakk med legen din. Du må kanskje redusere doseringen.

Snakk med legen din

Konserter kan være en nyttig del av behandlingen av ADHD-behandlingen, men det er viktig å vite risikoen for ulykker og andre problemer. For å unngå eller administrere krasj, avholdenhet, avhengighet eller bivirkninger, snakk med legen din. Hold en åpen samtale under konsistent behandling. Dette kan hjelpe deg med å redusere negative effekter og få maksimal nytte av terapien din.

Spørsmålene som ber legen, kan inkludere:

 • Cos’andre jeg kan gjøre for å hindre konsertkrasj?
 • En lavere dosering ville redusere ettermiddagsulykken og vil fortsatt hjelpe med å håndtere mine symptomer på ADHD?
 • C’Det er et annet stoff som jeg kan ta det, det forårsaker ikke en ulykke på ettermiddagen?
 • Jeg burde være bekymret for noen av de andre mulige risikoene for konsistent?