Sammenheng på venstre side: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Ulcerativ kolitt er en tilstand som forårsaker kolon eller deler betennelse. I ulcerativ kolitt på venstre side oppstår betennelsen bare på venstre side av tykktarmen. Det er også kjent som en distal ulcerøs kolitt.

I denne form for ulcerøs kolitt, L’betennelse strekker seg fra endetarmen til mligfleksjon. Den spleniske bøyningen er navnet på en kurve i tykktarmen, nær milt. Det er på venstre side av # 8217; Abdomen.

Andre typer ulcerativ kolitt inkluderer:

 • Proctitis, hvor betennelsen er begrenset til endetarmen
 • Pancolitt, som forårsaker betennelse i hele tykktarmen

Generelt er jo mer ditt kolon påvirket, flere symptomer oppstår.

Symptomer på ulcerøs kolitt på venstre side

Diaré er det vanligste symptomet på ulcerøs kolitt. Noen ganger kan feces også presentere blodstrimler.

Skader og irritasjon i endetarmen kan få deg til å føle deg som om jeg stadig trenger en intestinal bevegelse. Men når du går på toalettet, er mengden avføring generelt liten.

Andre symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer:

 • Abdominal smerte eller rektal smerte
 • feber
 • Vekttap
 • forstoppelse
 • Rektal spasmer

De blodige avføringene kan være et tegn på alvorlig skade på tykktarmen. Blodet i avføringen kan være lyse eller mørkrøde.

Hvis du ser blod i avføringen, ring legen din. Hvis C’det er mer enn en liten mengde blod, konsulter en beredskapsdoktor.

Risiko årsaker og faktorer

Legene vet ikke hva som egentlig forårsaker ulcerøs kolitt. En teori er at den skyldes en autoimmun sykdom som forårsaker kolonbetennelse.

Det er noen risikofaktorer forbundet med ulcerøs kolitt. Disse inkluderer:

 • Familiehistorie av ulcerøs kolitt
 • Historie av infeksjon fra salmonella eller campylobacter
 • Lever på en høyere breddegrad (videre fra’ekvator)
 • Bor i en vestlig eller utviklet nasjon

Å ha disse risikofaktorene betyr ikke at du vil ha ulcerøs kolitt. Men det betyr at du har større risiko for å utvikle sykdommen.

Diagnose av ulcerøs kolitt på venstre side

Legen din kan identifisere typen kolitt du har med en prosedyre kjent som endoskopi. I en’endoskopi, bruk opplyste kameraer for å se det indre belegget av tykktarmen.

Legen kan identifisere graden av betennelse på jakt etter:

 • rødhet
 • ødem
 • Andre uregelmessigheter i kolonbelegget

Hvis du har venstre side kolitt, vil kolonbelegget begynne å virke igjen normalt når legen har gått over den ferske flexion.

Behandling av ulcerøs kolitt på venstre side

Anbefalingene for behandling av ulcerøs kolitt kan endres avhengig av hvor mye av tykktarmen som er bekymret. Imidlertid kan legen foreskrive følgende behandlinger.

5-asa stoff

Et stoff kjent som 5-aminosalisylsyre, eller 5-ASA, er en vanlig behandling for ulcerøs kolitt. 5-ASA-legemidler kan tas oralt eller anvendt lokalt. Kan redusere forekomsten av # 8217; betennelse i # 8217; tarmene.

Aktuell mesalamin, en forberedelse på 5-ASA, induserer remisjonen om om 72 prosent av mennesker med venstre side kolitt innen fire uker.

5-ASA er også tilgjengelig som stikkontakt eller enema. Hvis du har ulcerativ kolitt på venstre side, vil legen sannsynligvis foreskrive en enema. En antagelse ville ikke nå nok L’interessert område.

Orale kortikosteroider

Hvis symptomene dine ikke svarer på en 5-ASA, kan legen din foreskrive orale kortikosteroider. Oralkortikosteroider kan redusere betennelse. De lyktes ofte hvis de tas med 5-ASA-stoffer.

Infliximab

Hvis symptomene dine ikke svarer på behandlinger med 5-ASA eller orale kortikosteroider, kan legen foreskrive infliximab (Remicade). Infliximab er et antistoff som retter seg mot og inaktive proteinene i immunsystemet, noterer seg for å forårsake ulcerøs kolittbetennelse.

gjenoppretting

I alvorlige og sjeldne tilfeller kan det være et sykehushospital for å behandle symptomer. Hvis du er på sykehus, kan du motta intravenøse steroider (IV) eller andre IV-stoffer som kan hjelpe deg med å stabilisere din tilstand.

Noen ganger kan legen anbefale å fjerne den interesserte delen av tykktarmen. Dette anbefales vanligvis bare hvis du har alvorlig blødning eller # 8217; betennelse forårsaket et lite hull i tykktarmen.

Naturlige behandlinger for å hjelpe til med å håndtere symptomene på ulcerøs kolitt

Videre forskning er nødvendig på fordelene med naturlige behandlinger for ulcerøs kolitt. Men det er noen alternativer som kan hjelpe deg med å håndtere tilstanden. Disse inkluderer:

 • probiotika
 • akupunktur
 • gurkemeie
 • Hvete gress kosttilskudd

Snakk med legen din før du starter en av disse behandlingene for å sikre at de er trygge og passer for deg.