Salisylsyre vs benzoylperoksid: Bruk, fordeler, bivirkninger og mer

Hva er disse ingrediensene?

L’Salisylsyre og benzoylperoksid er to av de mest kjente ingrediensene for å bekjempe akne. Bredt tilgjengelig fra disken (OTC), begge bidrar til å eliminere den milde akne og hindre fremtidige utbrudd.

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene og bivirkningene forbundet med hver ingrediens, om hvordan du bruker dem og produkter for å prøve.

Hva er fordelene med hver ingrediens?

Begge ingrediensene fjerner døde hudceller, som kan hindre porene og bidra til ventilasjonene i «8217; akne.

Salisylsyre

L’salicylsyre fungerer bedre for hudormer og kviser. Hvis det brukes regelmessig, kan denne ingrediensen også forhindre dannelsen av fremtidige komedoner.

Benzoile peroksid

Sekund American Academy of Pediatrics, Benzoile peroksid er ingrediensen mot den mest effektive akne tilgjengelig uten resept. Det fungerer best på tradisjonelle røde pusser Full kviser (Pustules).

I tillegg til å fjerne overflødig olje og de døde hudceller, hjelper benzoylperoksidet å drepe bakterier som forårsaker akne under huden.

Hva er de tilhørende bivirkningene?

Selv om bivirkningene av hver ingrediens varierer, anses begge produktene som en helhet. De er også anses trygt å bruke Under graviditeten. Salisylsyren bør ikke brukes av allergiske mennesker ALLE’aspirin.

Begge ingrediensene kan forårsake tørrhet og irritasjon når du begynner å bruke dem for første gang. Allergiske reaksjoner de er sjeldne, Men de er mulige. Du bør søke akuttmedisinsk hjelp hvis du utvikler en ekstrem hevelse, eller du har problemer med å puste.

Salisylsyre

L’Salisylsyre tørker overskytende oljer (sebum) i porene. Imidlertid kan det fjerne for mye olje, noe som gjør ansiktet uvanlig tørt.

Andre mulige bivirkninger inkluderer:

 • urticaria
 • klø
 • Slukket skinn
 • Brennende eller prikkende

Benzoile peroksid

Benzoylperoksid kan ikke være trygg for sensitiv hud. Det er mer tørkemiddel av Salicylsyre, så det kan forårsake mer alvorlig irritasjon.

Hvis du har ett av følgende forhold, snakk med legen din før du bruker:

 • eksem
 • seborrheic dermatitt
 • psoriasis

Denne ingrediensen kan også flekke håret og klærne, og deretter bruke det forsiktig og vaske hendene etter bruk.

Hvordan velge det beste for deg

Produktet du velger, vil avhenge av:

 • Typen akne du har. L’Salisylsyre er mer effektiv for svarte og hvite flekker. Benzoylperoksid fungerer bra for små pustler.
 • Alvorlighetsgraden av utbruddene dine. Begge ingrediensene er bestemt for små breakouts og kan være nødvendig med flere uker for å få full effekt. Benzoile peroksid kan imidlertid vise noen fordeler som en nødsituasjon på stedet.
 • Ditt aktivitetsnivå. Hvis du er aktiv i løpet av dagen, kan svette overføre benzoylperoksid på klær og flekker dem. Du kan vurdere L’bruk av relaterte produkter bare om natten eller i stedet for å bruke salicylsyre.
 • Din generelle hudhelse. L’Salisylsyre er mer mild og kan ikke forverre følsom hud så mye som benzoylperoksid.
 • Enhver underliggende medisinsk tilstand. Selv om begge ingrediensene er tilgjengelige på telleren, betyr dette ikke at de er trygge for alle. Sjekk med legen din hvis du lider av en tilstand av huden under. Du bør også snakke med legen din dersom du har nyresykdom, diabetes eller leversykdommer.

Produkter du kan prøve

Hvis du vil prøve Salicylsyre, vurderer det: bruk av:

 • Murad Time Release Acne Cleanser. Dette vaskemiddelet har ikke bare en konsentrasjon på 0.5% salicylsyre, men bidrar også til å redusere utseendet på subtile linjer.
 • Neutrogena oljefri akne vaske skumskrubb på rosa grapefrukt. Denne vasken ved maksimal styrke er fortsatt mild nok til daglig bruk.
 • Rengjør og klar dyp rengjøring tonic for sensitiv hud. Denne ikke-tørkende formelen er egnet for sensitiv og enkel å påføre skinn med en bomullspute.
 • Filosofi klare dager fremover fuktighetskrem. Mens salicylsyren bidrar til å bekjempe akne, kan ytterligere ingredienser som oligopeptid-10 forhindre hudens tørrhet.
 • Dermalogical sebum clearing masque. Denne masken kan bidra til å fjerne overflødig sebum uten å tørke huden. Som en bonus kan denne duftfrie formelen være attraktiv for de som ikke liker lukten av en slammaske.
 • Juice skjønnhet blemish være borte. Denne spotbehandlingen er ideell for sporadiske breakouts.

Hvis du vil prøve benzoylperoksid, bør du vurdere bruken av:

 • Daglig vaskemiddel for Mountain Falls Acne. Med 1% benzoylperoksid er dette produktet ideelt for sensitiv hud.
 • TLP 10% Benzoylperoksid Acne vask. Dette daglig bruk vaskemiddel inneholder en større mengde ingredienser mot akne, men er delikat på alle hudtyper.
 • Neutrogena Clear Pore Facial Cleanser / Mask. Dette produktet to i ett kan brukes som et daglig vaskemiddel eller venstre som poserer lenger som en maske.
 • Kviser.org 2.5% av benzoylperoksid. Det sies at denne gelen penetrerer i huden mer effektivt uten å se på det.
 • Neutrogen behandling for akne på stedet. Med 2.5% benzoylperoksid, denne formelen tørker raskt på huden.
 • Ren og gjennomsiktig Lost-Gel 10. Denne reseptbelagte spotbehandlingen er 10% benzoylperoksid.

Hvordan å bruke

Du bør aldri bruke et produkt basert på salicylsyre eller benzoylperoksid for hvert trinn i hudpleie-rutinen. For eksempel, hvis du bruker et salicylsyrereng, må du sørge for at denne ingrediensen ikke er i toneren eller fuktighetsgivende krem.

L’# 8217; Ingrediens i alle stadier av rutinen kan tørke huden og forverre akne.

Det er også viktig å ha solkrem hver dag. Selv om disse ingrediensene i’akne ikke forårsaker solfølsomhet som retinoider og alfa-hydroksy syrer, # 8217; ubeskyttet soleksponering kan verre l’akne. Det kan også øke risikoen for hudkreft og arr.

Salisylsyre

Aktuelle doser for kremer, vasking, astringent og andre benk-toppprodukter inneholder normalt konsentrasjoner mellom 0.5 og 5 prosent.

Salisylsyren kan brukes morgen og kveld. Siden det er så delikat, kan det også brukes som en spotbehandling av middagstid.

Benzoile peroksid

Når du velger et benzoylperoksidprodukt, kan du starte med en konsentrasjon på 2.5%, siden det forårsaker mindre tørrhet og irritasjon, og bytt deretter til en 5% konsentrasjon hvis du ser minimumresultater etter seks uker. Du kan starte med en delikat vask, og bytt deretter til en gelbasert versjon som huden din blir vant til ingrediensen.

Hvis du ikke ser resultater etter seks uker, kan du bytte til en 10 prosent konsentrasjon.

Benzoylperoksid kan brukes opp til to ganger om dagen. Etter rensing og toning, bruk produktet i et tynt lag over hele hudområdet. La produktet tørke i noen sekunder før du bruker fuktighetsgivende krem.

Hvis du er ny på benzoylperoksid, start med bare en gang om dagen. Fortsett gradvis opp til morgen og nattlige applikasjoner.

Hvis du bruker et produkt basert på retinoider eller natt retinol, må du bare bruke benzoylperoksid om morgenen. Dette vil unngå irritasjon og andre bivirkninger.

Det er trygt å bruke dem begge på samme tid?

Din behandlingsplan kan godt inkludere både salisylsyre og benzoylperoksid samtidig. Imidlertid kan anvendelsen av begge produktene på samme område av huden, selv på forskjellige tider av dagen, øke risikoen for overdreven tørrhet, rødhet og peeling.

En tryggere tilnærming består i # 8217; bruk begge ingrediensene for ulike typer akne. For eksempel kan salicylsyren være en god komplett metode for å behandle og forhindre utbrudd, mens benzoylperoksid kun kan påføres som spotbehandling.

Bunnlinjen

Selv om det teknisk sett ikke er noe kur for akne, L’salicylsyre og benzoylperoksid kan tilby lettelse og bidra til å klargjøre utbrudd.

Hvis du ikke ser resultater etter seks uker, kan du konsultere dermatologen din. De kan anbefale sterkere behandlinger, for eksempel retinols eller reseptbelagte retinoider.