Sadelartikulasjon: Thumb og andre eksempler, bevegelser og diagrammer

Definisjon

A’Articulation er hvor to bein møtes. Synovialleddene er en av de tre typer kroppsledd. Synovialleddene er unike fordi de inneholder en fibrøs artikulær kapsel med synovial væske. De hengslede og sfæriske leddene er begge typer synoviale ledd. Sadelleddene er en annen type synovial artikulasjon.

L’Sadelforbindelse tar navnet sitt fordi beinet som danner en del av artikulasjonen, er konkav (vendt mot interiøret) på en sadel og ser ut som en sadel. Slutten av # 8217; annet bein er konveks (vendt mot utsiden) og ser ut som en ridder i salen.

Seteforbindelser er også kjent som Sellar Joints. Disse svært fleksible leddene finnes på forskjellige punkter i kroppen, inkludert tommel, skulder og # 8217; indre øre.

Hvordan flytte?

I motsetning til hengslede ledd, som for eksempel de mellom fingerbenene, har sadelleddene et mye større bevegelsesområde enn en enkel bevegelse frem og tilbake. Sadelforbindelser har to grunnleggende bevegelsesformer, kjent som flexion-forlengelse og bortførings-adduction.

Flexion og l’utvidelsen er motsatte bevegelser, men de er enkle å vise. Når du bøyer albuen, reduser vinkelen mellom overarmen og # 8217; underarm. Dette er et eksempel på flexion. Når den retter armen, forleng den, øker vinkelen mellom øvre og nedre armer. Dette er et eksempel på utvidelse.

Bortføring og adduction er bevegelser knyttet til median linjen i en struktur. For eksempel, utvide fingrene bort fra midtlinjen langs midten av hånden. L’adduksjon er en retur til median linjen.

Noen sadelforbindelser kan også kombinere flexion-forlengelse og bortføringsbevegelser.

Hva er noen eksempler på sadelleddene?

Trapeiometrisk artikulasjon

Det første eksempelet på sadelforbindelsen er den trapeiometriske artikulasjons-tartet på bunnen av tommelen. Kobler Trapeze og Thumb-metakarpalbenet.

Flexion-forlengelses- og bortførings-adduksjonsegenskapene til denne leddet tillater at tommelen kan utvides for å få tak i store gjenstander, og tillater det å bevege seg mot interiøret, for å berøre hverandres andre fingre.

Dette er også et ganske vanlig sted for slitasjegikt, som kan forårsake smerte, svakhet og stivhet i tommelen og # 8217;.

Bruk dette interaktive 3-D-diagrammet for å utforske trapesziometacarpal artikulasjonen.

Sternoclavikulær artikulasjon

Denne artikulasjonen er hvor din kragebenke (clavicle) møter styret ditt, som er den øvre delen av brystbenet ditt (brystbenet). Det lar deg løfte armen over hodet ditt, blant andre bevegelser, og støtter også skulderen din.

Bruk dette interaktive 3D-diagrammet for å utforske den sterklavikulære artikulasjonen.

Leddene som omgir denne artikulasjonen er blant de sterkeste av kroppen din, noe som gjør at sternoclavicular artikulasjonen vanskelig å skade. Men støt, fall eller høy effekt bilulykker kan skade den sternoclavikulære artikulasjonen.

Incontomallaer artikulasjon

Denne artikulasjonen er lokalisert i # 8217; internt øre, hvor den forbinder to små bein kalt hammer og ambolt. De er begge vitale for din evne til å høre. Hovedfunksjonen til’inkludere artikulert artikulasjon er å bidra til å overføre vibrasjoner til # 8217; øre, som oppfattes som lyder fra hjernen.

Bruk dette interaktive 3-D-diagrammet for å utforske interpersonallaer artikulasjonen.

Hodeskader, # 8217 infeksjoner; langsiktig øre og # 8217; sette inn fremmede for langt inn i # 8217; øre kan forårsake skade på denne artikulasjonen og innflytelsen på Høring.

Bunnlinjen

Du har ikke mange sadelforbindelser i kroppen din. Men de du har er grunnleggende for mange daglige aktiviteter, fra # 8217; lytter til musikk for å gripe ting i hånden.