Røyk og diabetes: 4 Problemer relatert til røyking

Hva er risikoen for røyking?

Du har sikkert hørt den triste statistikken en million ganger. Selv om du ikke kjenner alle tallene, vet du sikkert at røyking gjør vondt. Det har en negativ effekt på hver kropp i kroppen din. Øker risikoen for potensielt dødelige sykdommer, som hjertesykdommer, kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) og mange typer kreft.

Så mye som røyken er for den gjennomsnittlige personen, er det enda verre hvis du har diabetes. Du har allerede en tilstand som påvirker mange deler av kroppen din. Når du legger røyk til blandingen, øker risikoen for helsekomplikasjoner ytterligere.

Røyking øker blodsukkeret

Hvis du har diabetes, må du allerede jobbe hardt nok til å holde blodsukkernivået under kontroll. Røyking kan gjøre denne oppgaven enda vanskeligere. Røyking kan gjøre kroppen din mer motstandsdyktig mot insulinet, noe som kan føre til høyere blodsukkernivåer. Ukontrollert blodsukker kan føre til alvorlige komplikasjoner på grunn av diabetes, inkludert nyreproblemer, hjerte og blodårer.

Røyking forårsaker skade på hjertet og blodkarene

Som diabetes, ødelegger røyking også det kardiovaskulære systemet. Denne dobbelte byrden kan være dødelig. Minst 68% av voksne i alderen 65 med diabetes dør for hjertesykdom, rapporter American Heart Association. En annen 16 prosent stroke dør. Hvis du har diabetes, har du fra to til fire ganger mer sannsynlig å utvikle hjertesykdom eller ha et slag i forhold til folk uten denne tilstanden.

Røyking forårsaker åndedrettssykdommer

Røyking påvirker direkte lungene og kan føre til kronisk bronkitt, emfysem og andre respiratoriske sykdommer. Personer med disse sykdommene driver større risiko for å utvikle lungeinfeksjoner, som lungebetennelse. Disse infeksjonene kan være spesielt farlige når du har diabetes. Du kan bli syk mer enn du ville gjøre ellers og ha flere problemer med å skyte. Være syk øker også blodsukkernivået. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Personer med diabetes har omtrent tre ganger mer sannsynlig å dø av lungebetennelse enn de uten.

Røyking skader øynene

Personer med diabetes har også større risiko for forskjellige øyesykdommer, inkludert grå stær og glaukom. Den dårlig kontrollerte diabetes kan også føre til øyeforhold kalt diabetisk retinopati. Røyking kan akselerere utviklingen av diabetisk retinopati og forverre det. Dette kan muligens føre til blindhet.

Hva kan du gjøre for å redusere risikoen?

For å redusere risikoen for komplikasjoner, slutte å røyke og unngå tobakksprodukter. Åpenbart er det lettere å si enn å gjøre. Røyking skaper avhengighet og kan være svært vanskelig å stoppe. Begynn med å oppgi alle grunnene til at du vil slutte å røyke. Sett deretter en dato for å slutte å røyke for å starte din røykfrie livsstil. Del Quell’Avtale med venner og familie som kan støtte deg og hjelpe deg med å gjøre deg ansvarlig. Noen av dem kan også bli med deg på turen!

Mange tror at å slutte å røyke er den beste måten å slutte på. Du kan finne enklere å stoppe gradvis avtagende mengden sigaretter som røyk hver dag. Uansett den valgte metoden, kan legen gi forslag til å hjelpe deg langs ruten. De kan også foreskrive narkotika eller anbefale benk-toppmedikamenter, for eksempel nikotinplaster eller tyggegummi. De kan også oppmuntre deg til å prøve å slutte å røyke eller alternative behandlinger, for eksempel L’hypnose eller # 8217; akupunktur.

Husk at nikotin øker blodsukkernivået. Hvis du bruker hjelpemidler til å slutte å røyke som inneholder nikotin, som for eksempel nikotinplaster eller dekk, vil blodsukkernivået forbli høyt. Over tid kan du kvitte seg med disse hjelpemidler og nyte fordelene med en blodsukkerreduksjon.

For mer informasjon og hjelp, ring det amerikanske Department of Health Department og US Human Services (1-800-784-8669) eller logg inn på WWW.røykfritt.gov.

L & # 8217;

Å ha diabetes øker risikoen for mange helseproblemer. Hvorfor legge bensin å brenne røyking? Unngå tobakksprodukter reduserer risikoen for komplikasjoner på grunn av diabetes. Kan hjelpe deg med å begrense skade på organene dine, blodkar og nerver. Dette kan hjelpe deg med å leve et lengre og sunnere liv.

Hvis du for øyeblikket er røyk, gjenkjenne fordelene med å slutte, er et første viktig skritt. Nå er det på tide å engasjere seg for en endring. Løs en avtale med legen din for å lære om behandling og støttealternativer som kan hjelpe deg med å stoppe for alltid.