Ryggsmerter under graviditet i første kvartal: årsaker, behandlinger og mer

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Del på Pinterest

Intro

For mange kvinner er en av de største klager under graviditeten ryggsmerter! Et sted mellom halvparten og tre kvartaler Av alle gravide vil kvinner oppleve ryggsmerter.

Mens det er lett å identifisere årsaken til ryggsmerter i de påfølgende fasene av graviditet (forslag: skylden til magen), hva er bak ryggsmerter i første kvartal? Her er hva du kan forvente.

Årsaker til ryggsmerter i begynnelsen av graviditeten

For tidlig graviditet

Det er mange faktorer som bidrar til ryggsmerter du føler deg under graviditeten. For noen kvinner er det faktisk et tidlig graviditetsskilt. Hvis du lider av ryggsmerter i første kvartal, kan det være noen syndere.

Hormonforhøyelse

Under graviditeten frigjør kroppen din hormoner som hjelper ligamentene og leddene i bassenget for å myke og løsne. Dette er viktig for barnets levering, senere i svangerskapet. Men hormoner jobber ikke bare i bassenget. De beveger seg gjennom hele kroppen, påvirker alle leddene. I første trimester av graviditet kan denne mykningen og løsningen ha en direkte innvirkning på baksiden. Du vil ofte føle deg i form av smerte og smerte.

Understreke

Stress kan bidra til ryggsmerter, uavhengig av om du er gravid eller ikke. Stress øker muskelsmerter og spenning, spesielt i svake områder. Hvis hormonene allerede ødelegger leddene og ledbåndene, kan det være mye å skade på deg, eller noe annet å skade ryggen din.

Andre og tredje kvartal

Som graviditet utvikler seg, kan andre faktorer komme til spill for å forverre ryggsmerter.

Flytting av tyngdepunktet

Som magen forstørrer, beveger tyngdepunktet seg fremover. Dette kan føre til endringer i stillingen som kan påvirke måten du setter deg ned på, du står, du beveger deg og sover. En dårlig holdning, som står for lenge og bøyer fremover, kan utløse eller forverre ryggsmerter.

Vektøkning

Din rygg må også støtte barnets voksende vekt, noe som kan påvirke musklene dine. Legg til dårlig holdning til blandingen og ryggsmerter er i hovedsak uunngåelig.

Kvinnen som er overvektige eller har hatt ryggsmerter før han blir gravid, driver en større risiko for ryggsmerter under graviditeten.

Behandling for tidlig ryggsmerter under graviditet

Uansett hvilken fase av graviditet du er, er det måter å behandle ryggsmerter på. Du er sannsynligvis ikke i stand til å hindre det helt, men du kan hjelpe deg med å minimere smerte.

Følg disse forslagene for å redusere ryggsmerter under graviditeten.

 • Konsentrere deg om å opprettholde en god holdning når du sitter eller står. Hold deg rett, med den høye brystet og skuldrene tilbake og slapp av.
 • Prøv å unngå å stå i lange perioder. Hvis du står veldig, prøv å støtte en fot på en høy overflate.
 • Hvis du trenger å ta noe, husk å krysse i stedet for å brette seg i livet.
 • Unngå å løfte tunge gjenstander.
 • Bruk komfortable sko som tilbyr støtte.
 • Prøv å sove på din side, ikke på ryggen, med putene gjengede under magen og mellom knærne for en delikat støtte.
 • Praktiske trygge graviditetsøvelser designet for å styrke og støtte magen og ryggen.
 • Man hånden som # 8217; Abdomen vokser, vurdere ideen om å ha på seg et plagg eller et støttebelt for å lindre litt og trykk på baksiden.
 • Søk etter lokale kiropraktorer spesialisert på omsorg relatert til graviditet og finn ut mer om hvordan en justering kan bidra til å lindre ryggsmerter.
 • Når du sitter, prøv å heve føttene dine og sørg for at stolen gir god tilbake støtte. Bruk en lumbalpute for ytterligere lumbalstøtte.
 • Prøv å hvile mye.
 • Hvis ryggsmerter ser ut til å være koblet til stressnivået, kan ting som meditasjon, prenatal yoga og ekstra hvile alle nyttige måter å håndtere stressnivået på.

  Du kan bruke ispakker til å lindre ryggsmerter og til og med prenatale massasjer kan være fantastisk avslappende og beroligende. Hvis ryggsmerten din er overdreven, snakk med legen din for å behandle betennelsen. Du bør ikke ta medisin uten først L’legen din godkjenning.

  Når skal du kontakte legen din

  Ryggsmerter er generelt en vanlig del av graviditeten. Men i noen tilfeller kan det være et tegn på alvorlige problemer, som en premature arbeidskraft eller en infeksjon i verden.

  Ryggsmerter ledsaget av feber, brenning under vannlating eller vaginal blødning bør ikke ignoreres. Hvis disse symptomene oppstår, kontakt legen din umiddelbart.

  Kommende trinn

  Ryggsmerter er en vanlig del, selv om ubehagelig, graviditet for de fleste kvinner. I første kvartal er ryggsmerter vanligvis knyttet til en økning i hormoner og stress. Du kan være mer utsatt for ryggsmerter under graviditet hvis det er noe du har opplevd før du blir gravid eller hvis du er overvektig.

  Du kan minimere ryggsmerter ved å unngå å stå overdrevet støttesko og fokusere på en god holdning. Selv om du sannsynligvis ikke er i stand til å løsne tilbake smerte, trenger du ikke å lide. Bruk ispakker til lindring og vår for en prenatal massasje, om mulig. Kiropraktisk omsorg kan også være effektivt for å minimere ryggsmerter i alle faser av graviditet.

  Spørsmål:

  Prenatal massasje og kiropraktisk omsorg er trygt under graviditetens første trimester?

  Anonym tålmodig

  TIL:

  Kiropraktisk omsorg og meldingsterapi går vanligvis bra under graviditetens første trimester. Når det er sagt, bør du se etter en kiropraktor og en massør som har blitt spesifikt dannet for omsorg for gravide kvinner. Noen spesialiserer seg på # 8217; prenatal og andre assistanse i postnatal en. Det er noen sertifiseringer, så gjør litt forskning for å lære om typen sertifisering som legen din holder eller hva slags sertifisering du vil at legen din skal holde når du tar vare på deg. En kiropraktor vil også tilby trygge øvelser og strekker seg til bruk under graviditeten.

  Debra Sullivan, PhD, MSN, RN, CNE, COISvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.