Rusmisbruker offentlig skam

Del på PinterestDenne Facebook-videoen fra Courtland Garner av et par som overdoserte på en gate i Memphis, Tennessee i oktober 2016, gikk viralt.

I oktober 2016 gikk et fotografi viralt av Erika Hurt, da 25, etter en overdose heroin.

Som CNN rapportert på det tidspunktet sto Hurt parkert utenfor en butikk i Indiana, med sprøyten i hånden. Hennes 10 måneder gamle sønn satt i baksetet.

En kunde så Hurt og ringte politiet. De responderende agentene reddet livet hennes ved å reversere overdosen hennes med to doser Narcan.

En av agentene tok også et bilde av Hurt midt i overdosen hans. Bildet ble frigitt til media av politiavdelingen uten hans viten.

Snart ringte journalister Hurt for å snakke om bildet, som han fikk vite hadde blitt viralt.

«Jeg følte meg veldig ydmyket, jeg følte meg sint,» sa hun til CNN. «Du vet, det var veldig vanskelig for meg å virkelig tro at det var meg.»

Hurts overdose er bare ett eksempel på førstehjelper som fotograferer mennesker som har overdosert narkotika og distribuerer disse bildene på nettet.

I september 2016, tjenestemenn fra byen East Liverpool, Ohio, la ut flere bilder på Facebook av en mann og en kvinne som hadde overdosert heroin i en barnebil sittende i baksetet.

«Vi er godt klar over at noen kan bli fornærmet av disse bildene, og vi beklager virkelig det, men det er på tide at den ikke-narkotiske offentligheten ser hva vi har å gjøre med på daglig basis,» skrev East Liverpool-tjenestemenn. post.

Eksperter intervjuet av Healthline fraråder imidlertid publisering av bilder av overdoser.

De sier at slike fotografier bare øker stigmaet mot narkotikaavhengighet, uten å gjøre noe for å behandle det.

«Avhengighet er en hjernesykdom»

I 2016 trengte nesten 20 millioner voksne i alderen 18 år eller over – omtrent 8 % av den voksne befolkningen – behandlinger for narkotikabruk det siste året, ifølge 2016 nasjonal undersøkelse om rusbruk og helse av Rus- og psykisk helsevesenet.

Til tross for utbredelsen av rusbruk, ser mye av publikum på narkotikaavhengighet ikke som «en sykdom av fortvilelse, men av moralsk svikt,» forklarer Janie Simmons, EdD, grunnlegger og direktør for Get Naloxone Now.

«Denne ideen om at avhengighet er et moralsk spørsmål er det dominerende paradigmet vi har i dette landet,» sa Simmons til Healthline. «Og det paradigmet opprettholder stigmaet, og vi vet at stigmaet holder folk tilbake fra effektiv behandling mer enn det får dem til å gjøre det.».

Avhengighet bør behandles som et helseproblem, mener eksperter.

«Det moderne synet er at avhengighet er en sykdom i hjernen,» sa Dr. Eric D. Collins, overlege ved Silver Hill Hospital i Connecticut. «[Nuavhengige] er drevet av en del av hjernen, hjernens belønningssystem, som prioriterer umiddelbare resultater og i hovedsak feilberegner sannsynligheten for langsiktige konsekvenser – påfølgende resultater.».

«[Avhengighet] fører vanligvis til at folk gjør ting de aldri hadde forestilt seg å gjøre,» sa Collins til Healthline.

Når det gjelder Hurt, sa han: «De fleste som ikke har hatt en avhengighet kan ikke forestille seg hvordan noen kunne gjøre det hun gjorde – å sette seg selv, barnet sitt og andre mennesker i fare.».

Å skamme seg «gjør bare vondt»

Mange mennesker som har rusavhengighet opplever personlige eller faglige konsekvenser for sin atferd.

I mange tilfeller føler disse menneskene seg allerede skamfulle eller skyldige over disse konsekvensene.

«Når du er avhengig, føler du deg konstant flau, ydmyket og avskåret fra menneskeheten og som om du var den laveste av alle,» forklarte Maia Szalavitz, forfatter av «Uninterrupted Brain: A Revolutionary New Way to Understand Addiction. «» Å få deg til å føle deg verre vil få deg til å ville bruke narkotika, ikke slutt å ta dem.»

Personer med avhengighet føler seg fast og ute av stand til å gjøre noe for å hjelpe seg selv.

Derfor anbefales ikke skam eller skyldfølelse av eksperter som gode veier for bedring.

«I utgangspunktet fungerer ikke straffen for vanedannende oppførsel veldig bra,» sa Collins.

Straffen ser ut til å være hensikten med overdosebildene publisert av tjenestemenn.

Men ideen om at avhengigheten vil opphøre som følge av straff er misvisende, sier Szalavitz.

«Avhengighet er definert som tvangsmessig atferd som fortsetter til tross for negative konsekvenser,» sa han til Healthline. «Og ydmykelse er en enorm negativ konsekvens. Hvis dette fungerte, ville avhengigheten ikke eksistert «.

Straff er også en av hovedmåtene vårt strafferettssystem ser på avhengighet, bemerket Collins.

I USA havner personer med rusforstyrrelser ofte i fengsel på grunn av ting de gjorde mens de tok narkotika, enten det var å begå forbrytelser eller brudd på prøvetid, forklarte han.

Men selv om fengselet kan fungere som en straff for deres spesifikke forbrytelser, tar det ikke opp hovedproblemet med personens avhengighet.

Dette er det samme resonnementet bak hvorfor eksperter ikke mener rettshåndhevelse bør publisere overdosebilder.

«Politibetjenter har blitt anklaget for å behandle dette [narkotikamisbruk] problemet som en juridisk sak,» forklarte Szalavitz. «Siden de ser på det som en forbrytelse og hovedhensikten med å kriminalisere noe er å stigmatisere det, tror de at det vil fungere.»

Med andre ord, å fortsette å se på narkotikaavhengighet som kriminell atferd, snarere enn en sykdom, skuffer menneskene den har til hensikt å hjelpe.

«Jeg tror [publisering av overdosebilder] har mer av den voyeuristiske typen «Se hva disse menneskene gjør og hvor forferdelig det er,» sa Collins. «I stedet for «Vi utdanner folk» [at avhengighet er] en sykdom, og vi erkjenner at det er veldig vanlig at folk gjør ting de ikke ville gjort hvis de ikke var aktivt avhengige.»

Opioidavhengighet kan behandles med legemidler som suboxone eller metadon.

Noen mennesker kan også finne 12-trinns utvinningsprogrammer, for eksempel Anonyme Narkomane, nyttige.

Som avhengighetspsykiater sa Collins at når han jobber med mennesker med avhengighet, søker han å «fremme sin egen handling for å ta kloke beslutninger og bidra til å forbedre deres motivasjon til å gjøre en endring.».

«Vi må jobbe med nøkternhet»

Forrige måned sa gamle CNN Erika Hurt at hun var rusfri siden dagen hennes overdosebilde ble tatt.

«Dette bildet hjalp meg med å se tilbake,» sa han. «Det er en konstant påminnelse om at vi må jobbe med nøkternhet.»

Faktisk delte Hurt bildet sitt på hans Facebook-side den 22. oktober 2017, for å feire sitt edrueår.

«Jeg bestemte meg for å publisere bildet på nytt rett og slett fordi det viser nøyaktig hva heroinavhengighet er,» skrev Hurt. «Også fordi jeg aldri vil glemme hvor veien til avhengighet har ledet meg. Jeg visste ikke den dagen, livet mitt var i ferd med å endre seg, drastisk. I dag kan jeg fokusere på det gode som kom fra det bildet. «

Etter at Hurts fotografi ble tatt, ble hun ført til sykehus og deretter til fengsel for brudd på prøvetid fra en siktelse i 2014.

Ifølge CNN ble Hurt dømt til seks måneders rehabilitering i et anlegg som behandlet problemene som lå til grunn for hennes avhengighet.

Han deltar for tiden på Anonyme Narkomane-møter og møter en nøkternhetslærer og terapeut.

«Det er tøft,» sa Simmons. «Og bruk bildet for å minne henne på hvorfor hun må fortsette å jobbe med nøkternheten sin. Men jeg vil si at det var overdosen og det som fulgte som førte til behandling «, snarere enn publiseringen av selve bildet.

Faktisk er ideen om å trykke «bunnen» kontroversiell.

«[Rock bottom er] et narrativt konsept,» sa Szalavitz. «Det er et konsept om synd og forløsning, men det er ikke et medisinsk eller vitenskapelig konsept, spesielt når man har å gjøre med en kronisk tilstand for mange mennesker.».

Szalavitz fortsatte:

«Mange hevder at et øyeblikk med skam eller ydmykelse var deres såkalte «bunnbunn», realiteten er at konseptet med bunn er ufullkommen. Og den er mangelfull fordi den bare kan defineres i etterkant. Så la oss si at jeg kommer meg etter en fryktelig OD-video av meg. To år senere får jeg tilbakefall. Nå hvor er rumpa mi? Baken min hadde en felledør? «

Faktisk vil den seks måneder lange rehabiliteringen trolig ha hjulpet Hurt i bedring, bemerket Collins.

Bildet kan ha vært bare hennes «vekker» om at hun trengte en forandring, sa hun.