Rump: Årsaker, Symptomer og Diagnose – Healthline

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

COS’er rumpen?

Groppa er en viral tilstand som forårsaker hevelse rundt vokalstrengene.

Det er preget av respiratoriske vanskeligheter og en dårlig hoste som høres ut som en forsegling som bjeffer. Mange av virusene som er ansvarlige for Garoppa, forårsaker også forkjølelsen. Mer aktiv på høsten og vintermånedene, tar Groppa vanligvis barn under 5 år.

Hva forårsaker rumpen?

Det er flere virus som kan forårsake rump. Mange tilfeller kommer fra parainfluenza virus (forkjølelse). Andre virus som kan føre til at rumpen inkluderer adenovirus (en annen gruppe vanlige kaldtvirus), den synkroniske respiratoriske viruset (RSV), den vanligste kimen som påvirker små barn og meslinger. Rumpen kan også skyldes allergier, eksponering for inhalerte irriterende stoffer eller bakterielle infeksjoner. Men disse er sjeldne.

Hva er symptomene på rumpen?

Symptomene har en tendens til å være mer alvorlige hos barn under 3 år. Dette skyldes at et barns respiratorisk system er mindre enn en av en voksen. Symptomene som er vanlige i de fleste tilfeller av Groppa, inkluderer:

A & # 8217 er nødvendig; øyeblikkelig legehjelp hvis rumpen truer evnen til å puste barnet. Kontakt legen din så snart som mulig hvis du merker symptomene som:

Rumpen som fortsetter i mer enn en uke, gjenvinner ofte eller er ledsaget av feber større enn 103.5 grader, bør bringes til legenes oppmerksomhet. En eksamen er nødvendig for å utelukke bakterielle infeksjoner eller andre mer alvorlige forhold.

Spasmodisk Groppa

Noen barn lider av en gjentakende og mildlignende sak som vises sammen med forkjølelsen. Denne typen Groppa har en hoste som bjeffer, men inkluderer ikke feber ofte observert med andre tilfeller av rump.

Diagnose av rump

GROPPA er generelt diagnostisert under en fysisk undersøkelse.

Legen vil trolig høre hosten, vil se pusten og be om en beskrivelse av symptomene. Selv når et poliklinisk besøk ikke er nødvendig, kan leger og sykepleiere diagnostisere rumpen ved å lytte til hostefunksjonen på telefonen. Hvis symptomene på avlingen er vedvarende, kan legen bestille en halseksamen eller en radiograf for å ekskludere andre respiratoriske forhold.

Behandling av rumpen

Milde tilfeller

De fleste tilfeller av rump behandles effektivt hjemme. Leger og sykepleiere kan enkelt overvåke fremdriften til et barn som snakker med foreldrene på telefonen. Kald tåkefuktigere kan hjelpe barnet ditt til å puste lettere mens du sover.

Kjøp Cold Fog Luftfuktere.

Benk smertestillende kan berolige ubehag i halsen, brystet eller hodet. Hoste medisiner må kun administreres på legenes råd.

Alvorlige tilfeller

Hvis barnet ditt har pusteproblemer, er det nødvendig med et nødbesøk på et sykehus eller i en klinikk. Legene kan velge å bruke steroid medisiner for å åpne barnets luftveier, slik at det er lettere å puste. Disse kan foreskrives for langvarig bruk hjemme. I ekstreme tilfeller kan du bruke et pusteør for å hjelpe barnet til å motta nok oksygen. Hvis det er fastslått at en bakteriell infeksjon er ansvarlig for rumpen, vil antibiotika bli administrert på sykehuset og foreskrevet for senere bruk. Dehydrert pasienter kan kreve intravenøse væsker.

Hva du kan forvente på lang sikt?

Rumpen forårsaket av et virus forsvinner vanligvis alene i løpet av en uke.

Den bakterielle rumpen kan be om en antibiotikabehandling. Varigheten av antibiotika terapi vil avhenge av infeksjonens alvorlighetsgrad. Potensielt dødelige komplikasjoner er ikke vanlige, men de er farlige når de oppstår. Siden komplikasjoner vanligvis involverer respiratoriske vanskeligheter, er det viktig at omsorgspersoner som observerer alarmerende symptomer, har pasienten umiddelbart behandlet.

Forebygging

De fleste tilfeller av rump er forårsaket av de samme virusene som forårsaker forkjølelse eller innflytelse. Forebyggingsstrategier ligner alle disse virusene. De inkluderer å pusse hendene dine ofte, hold hendene og gjenstandene ut av munnen din og unngå folk som ikke føler seg bra.

Noen av de mest alvorlige tilfellene av rump er forårsaket av forhold som meslinger. For å unngå farlige lidelser som dette, bør foreldrene holde barna planlagt for passende vaksinasjoner.