Årsaker til små tenner, risikofaktorer og behandlinger

COS’er mikrodontia?

På samme måte som alle resten av menneskekroppen, kan tennene ha forskjellige størrelser.

Du kan ha større gjennomsnittlige tenner, en tilstand kjent som MacRoodontia, eller du kan ha mindre tann enn gjennomsnittet.

Det medisinske termen for atypisk små tenner & # 8211; eller tenner som synes å være uvanlig små & # 8211; Det er Microdonic. Noen mennesker vil bruke setningen & # 8220; korte tenner & # 8221; Å beskrive dette fenomenet.

Microdontia av en eller to tenner er vanlig, men mikrodontisten til alle tennene er sjeldne. Det kan oppstå uten andre symptomer, men noen ganger er det knyttet til genetiske forhold.

Typer MicroDontia

Det finnes forskjellige typer Microdontia:

Sant generalisert

Den generelle generert er den sjeldneste typen mikrodontia. Generelt påvirker det folk som har en tilstand som hypofyse nanisme og oversetter til en serie jevnt mindre tenner.

Relativ generalisert

Noen med relativt store kjever eller en fremspringende kjeve kan få en diagnose av relativ generalisert mikrodontist.

Nøkkelen her er & # 8220; Relative & # 8221; siden størrelsen på den store kjeften gjør tennene virker mindre selv om de ikke er det.

Ligger (brennvidde)

Lokalisert MicroDontisti beskriver en enkelt mindre tann enn vanlig eller mindre enn nærliggende tenner. Det er også flere subtyper av denne typen mikrodontia:

 • Tannrot Microdontist
 • Crown Microdontia
 • MicroDontia Dell’hele tann

Lokalisert versjon er den vanligste versjonen av Microdontia. Generelt treffer det tennene plassert på kjeven eller på # 8217; øvre maksillære bein.

L’Maxillary lateral incisiving er tannen som er mer sannsynlig å bli rammet.

Din Mascellar Side Incisors er tennene dine rett ved siden av dine to øvre front tenner. Formen på # 8217; Maxillary lateral incisiving kan være normal, eller det kan ha formen på en pinne, men selve tannen er mindre enn forventet.

Hans selv mulig Ha en mindre side incisiving på den ene siden og en manglende permanent voksen lateral snitt fra # 8217; andre som aldri har utviklet seg.

Du kan bli med et primærtid barn i sin plass eller ingen tann.

Den tredje molar eller tann av dommen er en annen type tann som noen ganger er imponert og kan virke mye mindre enn de andre molarene.

Årsaker til små tenner

De fleste har bare et isolert mikrodontias tilfelle. Men i andre sjeldne tilfeller er et genetisk syndrom den underliggende årsaken.

Microdontia kommer vanligvis fra arvelige og miljømessige faktorer. Betingelsene knyttet til Microdontia inkluderer:

 • Hypofisary naniscy. En av de mange typer nanismen, den hypofysiske nanismen kan forårsake hva eksperter kaller ekte generalisert mikrodontia, siden alle tenner synes å være jevnt mindre enn gjennomsnittet.
 • Kjemoterapi eller strålebehandling. Kjemoterapi eller strålebehandling i barndommen eller tidlig barndommen før 6 år kan påvirke utviklingen av tenner, noe som resulterer i mikrodontia.
 • Lapino og gane leppe. Barn kan bli født med lipper eller gane leppe hvis leppen eller munnen ikke danner riktig under graviditeten. Et barn kan ha en kjøttpålegg, palapi eller begge deler. Dental abnormiteter er vanligere i # 8217; område av sporet og mikrodontisten kan ses på siden av sporet.
 • Medfødt gjerning med labyrinthinen aplasia syndrom, mikrotist og mikrodontia (lamm). Medfødt døvhet med lamm påvirker utviklingen av tenner og ører. Folk født med denne tilstanden kan ha svært liten og underutviklet eksternt og indre øre eller interiør, så vel som svært små og vidt fordelte tenner.
 • Downs syndrom. Forskning tyder på at tann-anomalier er vanlige blant barn med Downs syndrom. Pegformede tenner er vanligvis sett med Downs syndrom.
 • Ektodermale dødsfall. Eektodermale dødsfall er en gruppe genetiske forhold som påvirker dannelsen av hud, hår og negler og kan også forårsake mindre tenner. Tenner er ofte koniske og mange kan mangle.
 • Anemi av fanconi. Folk med fanconi anemi har et beinmarg som ikke produserer nok globuler, noe som resulterer i tretthet. De kan også ha fysiske anomalier som lave statur, øyeabnormaliteter og # 8217; øre, dipormed inches og misdannelser av kjønnsorganer.
 • Gorlin-chaudhry-moss syndrom. Gorlin-Chaudhry-Moss syndrom er en svært sjelden tilstand preget av den for tidlig lukning av skallen bein. Dette forårsaker anomalier av hodet og ansiktet, inkludert et flatt utseende i den sentrale delen av ansikt og små øyne. Folk med dette syndromet lider ofte av hypodonzia eller til og med mangler tenner.
 • Williams syndrom. Williams syndrom er en sjelden genetisk tilstand som kan påvirke utviklingen av ansiktsegenskaper. Kan forårsake funksjoner som tenner veldig fordelt og bred munn. Tilstanden kan også forårsake andre fysiske anomalier som hjerteproblemer og blodkar, samt lidelser i’læring.
 • Turner syndrom. Turner syndrom, også kjent som Ullrich-Turner syndrom, er en kromosomal sykdom som slår kvinner. Vanlige funksjoner inkluderer lav statur, palmet krage, hjertefeil og tidlig eggstokksangivelse. Det kan også forårsake en forkortelse av en tannbredde.
 • Rieger syndrom. Rieger Syndrome er en sjelden genetisk tilstand som forårsaker øyeanomalier, underutviklede eller manglende tenner og andre skull-ansikts misdannelser.
 • Hallermann-streif syndrom. Hallermann-Streiff syndrom, også kalt oculomandible-ansiktssyndrom, forårsaker skallen og ansikts misdannelser. En person med dette syndromet kan ha et kort og bredt hode med en lavere underutviklet kjeve, blant annet.
 • Rothmund-Thomson syndrom. Rothmund-Thomsons syndrom manifesterer seg som rødhet på et barns ansikt og sprer seg deretter. Det kan forårsake langsom vekst, tynn hud og hår og sparsomme øyevipper. Det kan også forårsake skjelettabnormaliteter og uregelmessigheter av tenner og negler.
 • Oral-facial-digital syndrom. Subtypen av denne genetiske sykdommen kjent som type 3 syndrom, eller sugarman kan forårsake misdannelser til munnen, inkludert tenner.

Mikrotontia kan også forekomme i andre syndromer og vises vanligvis med hypodonzia, som er et lavere antall normale tenner.

Når å se en tannlege eller en lege?

Tennene som er unormalt små eller små tenner med store mellomrom mellom dem, kan ikke tilpasse seg riktig.

Du eller barnet ditt kan være mer i fare for høyere slitasje på andre tenner, eller maten kan lett bli fanget blant tennene.

Hvis du føler kjevesmerter eller tann eller kjent tannskader, må du sikre en avtale med en tannlege som kan evaluere tennene dine og avgjøre om behandlingen er nødvendig.

Mesteparten av tiden trenger lokalisert mikrodontist ikke å repareres.

Behandle mikrodontiaen

Hvis din bekymring er estetisk, det vil si, vil du maskere’aspektet av Microdontia og vise et jevnt smil, en tannlege kan tilby deg noen mulige alternativer:

Veneers

Tannfasen er tynne belegg som vanligvis er laget av porselen eller i et komposittmateriale av harpiks. Tannlegen censerer fasetten på forsiden av tannen for å gi ham et mer ensartet utseende og uten flekker.

kroner

Kronene er et skritt utover fasettene. I stedet for et tynt skall er en krans mer en hette for tannen din og dekker hele tannen & # 8211; foran og bak.

Noen ganger må tannlegerne barbere tannen for å forberede den til kronen, men avhengig av tannens størrelse, kan det ikke være nødvendig.

kompositter

Denne prosessen kalles noen ganger dentalbinding eller komposittbinding.

Tannlegen øker overflaten av den berørte tannen og bruker derfor et komposittharpiksmateriale på tannoverflaten. Materialet hardes med bruk av et lys.

Når det er herdet, ser det ut som en vanlig normal tann.

Disse restaureringene kan også beskytte tennene fra & # 8217, slitasje noen ganger forårsaket av tenner som er tilpasset ujevnt.

Test for en genetisk årsak under

Mange av årsakene til den generelle mikrodontistiske har et genetisk element. Faktisk, Forskning tyder på at den generaliserte mikrodontisten av alle tennene er ekstremt sjeldne i mennesker uten et slags syndrom.

Hvis noen i familien din har en historie om de ovennevnte genetiske sykdommene, eller noen har mindre tenner enn vanlig, kan du fortelle barnets lege.

Men hvis du har en eller to tenner som virker mindre enn normalt, kunne tennene ha utviklet seg på den måten uten noe underliggende syndrom.

Hvis du ikke har en familiehistorie, men du tror at noen deler av sønns ansikt virker atypisk eller misdannet, kan du spørre sønns lege om å evaluere dem.

Legen kan anbefale en blodprøve og en genetisk test for å avgjøre om barnet kan ha en tilstand som forårsaker andre helseproblemer som kan kreve diagnose og behandling.

Ta bort

En liten tann kan ikke forårsake noen problemer eller smerte for deg. Hvis du er bekymret for tennene estetikk eller som de passer, kan du vende deg til en tannlege.

En tannlege kan diskutere mulige løsninger som finér eller kroner som kan løse eller behandle problemet.

I noen tilfeller kan mikrodontia også være et tegn på et bredere helseproblem som måtte løses. Hvis du merker andre uvanlige tegn eller symptomer, diskuter barnets lege eller barnelege.