Årsaker til Internettavhengighet: Hva du bør vite

Du har sikkert hørt at vi alle bruker for mye tid på våre telefoner og datamaskiner. The Medium American American Fixes En Screen & # 8211; Vanligvis koblet til Internett & # 8211; i 11 timer om dagen, andre a Nylig Nielsen Rapport.

Siden Internett blir stadig mer sammenflettet i våre liv, har enkelte eksperter hevet bekymringer om begrepet folk som har en avhengighet til Internett.

Internettavhengighet, ofte egnet som en internettavhengighetsforstyrrelse (IAD), er ikke en anerkjent tilstand i # 8217; nyere utgave av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5).

Imidlertid hevder mange psykologer at overdreven bruk av Internett bør behandles på samme måte som andre typer avhengighet.

Som med andre typer avhengighet, er det ingen «8217; den eneste årsaken til Internett; legge til internett. Flere faktorer kan spille en rolle i utviklingen av avhengighet. Disse faktorene varierer fra person til person.

Det er virkelig en avhengighet?

Alle har ting de elsker å gjøre regelmessig. Generelt ikke C’Det er mye å bekymre seg for i # 8217; som har vaner som forårsaker skade eller angst.

For eksempel, å spille videospill i noen timer på lørdager eller regelmessig undersøke Nordstrom Sales Rack betyr ikke at du har et videospill eller en avhengighet av shopping.

Men hva er grensen mellom en’vane og avhengighet? Det er komplisert:

 • A’vane er noe du gjør regelmessig, vanligvis fordi du har praktisert eller innlemmet i din rutine. Vaskede retter etter middagen er et eksempel på «god» vane. Men vaner kan også involvere ting som å lage avails når du er stresset.
 • En avhengighet innebærer å engasjere seg i en oppførsel eller forbruke et stoff fordi du føler deg en belønning i å gjøre det. Med en avhengighet kan du kanskje vite at oppførsel eller substans er skadelig for deg, men du er ikke i stand til å stoppe.

Hvis du liker å surfe på Reddit i 20 minutter mens du drikker morgenkaffe, er det sannsynligvis bare en & # 8217;.

Hvis du regelmessig du ikke kan stoppe etter 20 minutter og ferdig for å la deg vare på jobben eller for å holde tritt med viktige oppgaver, må du kanskje gjøre med noe nærmere en avhengighet.

Hva er symptomene?

Eksperter har gjennomført mange studier i et forsøk på å identifisere L’utseendet på internettavhengighet.

Ifølge en 2012 studie, Du kan prøve en internettavhengighet hvis du tilbringer lange perioder (definert som «8220; mange timer og # 8221;) online for arbeid som ikke er relatert til jobb, hvordan du surfer på nettet eller spiller videospill, og noter ett av følgende Symptomer:

 • Plutselige humørsvingninger
 • intens bekymring for hva som skjer på nettet når du ikke er der
 • Ikke vær i stand til å sjekke hvor mye tid du bruker på nettet
 • Øk tiden din på nettet for å nå en viss følelse eller humør
 • Abstinens symptomer (irritabilitet, fysisk smerte, depresjon) når du ikke når ønsket tid på nettet
 • Kontinuerlig online oppførsel og forbruk til tross for konflikter med sine kjære eller konsekvensene på jobb eller på skolen

Hva årsaken?

Det er bare en årsak til internettavhengighet.

Flere faktorer kan spille en rolle, inkludert:

 • Underliggende psykiske helsemessige forhold, inkludert angst og depresjon
 • Genetikk
 • miljøfaktorer

Noen eksperter foreslo at noen mennesker er forberedt til avhengighetsferdighet fordi de ikke har nok dopaminreceptorer, eller de gjør ikke den rette balansen mellom serotonin og dopamin. Dette er to nevrotransmittere som spiller en viktig rolle i humøret ditt.

Jeg er bekymret for min Internett-bruk: Noen råd?

Hvis du er bekymret for å ha en internettavhengighet, er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe deg selv før du ser etter profesjonell behandling.

Sett en timer på telefonen og datamaskinen

Noen smarttelefoner har integrerte innstillinger du kan justere for å blokkere eller begrense tiden din til bestemte apper. Hvis du bruker seks timer om dagen på Facebook, for eksempel, still inn timeren for å låse bruken etter et bestemt øyeblikk av dagen.

Samhandle med samfunnet ditt

Hvis du bruker mye tid på nettet fordi du føler deg alene eller frakoblet verden, er det nå en flott tid å bli med i en nabolagsbokklubb eller en gruppe frivillige.

Du møter nye mennesker og hjelper deg med å få noe større enn deg i noen timer i uken, som kan hjelpe deg med å føle deg mindre isolert.

Meditere

Å være online i lange perioder kan dekke hjernen din. Hvile og gjenopprett din mentale plass meditere i noen minutter om dagen. Det er mange gratis guidede meditasjoner å starte på Spotify og iTunes.

Hvordan profesjonell behandling presenteres?

Det er flere alternativer for å håndtere internettavhengighet ved hjelp av en profesjonell.

Individuell terapi

Du kan bestemme at ordterapi på individuell basis med en terapeut er det beste alternativet. Dette vil bety meg regelmessig for en økt å snakke med:

 • Din avhengighet og gjenopprettingsprosessen
 • Følelsene og vanene som kommer som et resultat
 • De målene du satte for deg langs denne veien

Gruppeterapi

Gjenkjenne at du ikke er alene i ditt utvinning, er et stort første skritt. Å gå til gruppeterapi, vil du komme i kontakt og snakke med folk som jobber med de samme problemene du er.

Anonyme støttegrupper

Akkurat som anonyme narkotika eller anonyme alkoholikere, kan forstyrrelsesgrupper fra stoffbruk hjelpe deg med å snakke om din atferd ved å holde deg ansvarlig i veien til utvinning.

Søk Lokale Grupper av forhandlere fra Internet Avhengighet nær deg å finne et møte personlig eller virtuelle.

Sykehus og ambulant omsorg

Mange klinikker for lidelser fra stoffbruk tilbyr nå programmer for internettavhengighet. Du kan søke etter en klinikk i nærheten av deg eller snakke med legen din for å få råd.

Hvordan kan jeg hjelpe en kjære?

Se på avhengigheten som manifesterer seg i en kjære, kan være ekstremt vanskelig. Hvis du er bekymret for Internett av noen, er det noen ting du kan gjøre.

Først av alt, nå dem og la dem få vite at du elsker dem og støtter dem. Det kommuniserer tydelig og mål dine bekymringer og bekymringer om deres bruk av Internett, så snakk om hva som virkelig kunne påvirke dem.

Avhengigheten mater ofte isolasjonen og skam, spesielt på grunn av sitt stigma. En stor del av utvinningen er å lære å lindre de følelsene.

Mens du hjelper den kjære, husk å ta deg tid til å ta vare på deg selv.

Vurdere terapi, gruppe eller individ, og bli med i en støttegruppe i ditt lokalsamfunn. Sammen kan du overvinne avhengigheten.