Årsaker til demens: Genetikk og andre faktorer

Beskrivelse

Demens har mange former og årsaker. Mange fremskritt har blitt gjort i demensforskning, men forskere inkluderer fortsatt ikke alle årsakene til demens. Her er hva vi kjenner mulige årsaker og risikofaktorer i ulike typer demens.

Alzheimers sykdom

De Alzheimers forening Anslå at Alzheimers sykdom (AD) forårsaker fra 60 alle 8217; 80% av all demens. Den nøyaktige årsaken til’til er ikke kjent, men forskjellige årsaker er betydelige.

Unormal opphopning i hjernen

L’Akkumulering av to unormale strukturer i hjernen, kalt amyloidplakk og neurofibrillar tangles, er vanlig i # 8217;. Akkumuleringen kan være en del av årsaken, selv om forskerne ikke er klare om at disse resultatene i stedet kan være resultatet av sykdommen.

Amyloidplakk er klumper av beta-amyloid, et stykke protein som er i normal hjerne. Når disse beta-amyloidproteinene aggregerer, danner de plaketter som kan forstyrre kommunikasjonen mellom nerveceller og forårsake hjernebetennelse. Folk med å ha en «8217; overflod av disse platene i # 8217; hippocampus, delen av hjernen som er involvert i minnet. Overføringen av kortsiktige minner i langsiktige minner blir ofte avbrutt i # 8217;. Oppdag andre symptomer på Alzheimers sykdom.

Neurofibrillar Tangles er fibrøse tangles av et unormalt protein kalt Tau. Tau er et viktig fiberlignende protein som holder mikrotubuli stabil i hjernen. Microtubuli flytter næringsstoffer, molekyler og informasjon til andre celler. Når Tau er endret skadelig, sannsynligvis på grunn av en genetisk mutasjon, vri fibre sammen. Dette gjør mikrotublene ustabile og gjør dem desintegrate. Denne effekten kan kollapse hele neuron transportsystemet.

Genetiske mutasjoner

Noen mennesker utvikler’alder 30 og 40 år. Dette kalles tidlig debut Alzheimers sykdom. Det er tre genetiske genmutasjoner du tror er en del av dannelsen av amyloidplaques i # 8217; til tidlig debut. Disse tre genetiske mutasjonene spiller ikke en rolle i den vanligste typen, men noen ganger referert til som Alzheimers liggende debut sykdom.

Inneslutninger

AD og annen demens er forbundet med unormale strukturer i hjernen kalt inneslutninger. Disse strukturene består av forskjellige unormale proteiner. Det er ikke klart hvis disse strukturene forårsaker sykdommen eller skyldes sykdommen.

Demens fra lewy kropper

Demens fra Lewy kropper er en vanlig type progressiv demens. De unormale strukturer i hjernen kalt Lewy-legemer er egenskaper av denne sykdommen. De er funnet i det ytre laget av hjernen, kalt bark. Cortexen er ansvarlig for tanke, oppfatning, produksjon og forståelse av språk.

Lewy kropper er ofte også funnet i ulike deler av cerebral bagasjerommet og substandy nigra. Her frigjør nerveceller Essential neurotransmittere som bidrar til å kontrollere bevegelse og koordinering.

Lewy kropper er også ofte funnet i hjernen til mennesker med Parkinsons sykdom.

Vaskulær demens

Hjernen krever konstant oksygen fra blodet. Uten oksygen kan hjerneceller ikke fungere skikkelig. Hvis oksygenstrømmen avbrytes lenge nok, kan hjerneceller dø. Enhver tilstand som forhindrer normal strøm av blod i hjernen, kan forårsake vaskulær demens.

Det finnes forskjellige typer vaskulær demens. Årsakene og symptomene for hver varierer litt. For eksempel er multi-inaktive demens (midt) forårsaket av mange små slag i hjernen. Demens er mer vanlig når strekningen forekommer i # 8217; uhyggelig hjernens halvkule og når slaget innebærer hippocampus;.

Ikke alle mennesker som har et slag, utvikler vaskulær demens.

Demens av frontal lobe

Dementen i frontal lobe er en gruppe sykdommer som forårsaker betydelige endringer i atferd eller i språkens evne. Noen ganger er det kjent som frontotemporal demens.

Alle disse sykdommene involverer degenerasjon av hjerneceller som ligger i forsiden og tordenværet i hjernen. Front og tordenvær lobes er hjernen områdene bak øynene og over ørene. Disse områdene styrer personligheten, dommen, følelsene og språket.

Dementen på forsiden er sjelden involverer amyloid plaketter, men har ofte nevrofibrillar tangles. Det kan fungere i familier, noe som tyder på at genetikk kan være en viktig årsaksfaktor.

Plukkes sykdom Det er en type demens av frontal lobe med en sterk genetisk komponent. Med denne sykdommen har hjernen din unormale strukturer kalt plukke kropper, som hovedsakelig består av Tau-proteinet, ALLE «8217; intern av nevroner. Hjerneceller lastet med plukke kropper har en tendens til å øke størrelsen og deretter til å dø. Dette fører til den karakteristiske krympingen, eller atrofi, i de fremsamfunnsområdene i hjernen.

For øyeblikket er det ingen spesifikk behandling for enhver demens av frontal lobe.

Potensielt reversible forhold

Mange årsaker til demens og symptomer som ligner på demens, kan behandles. De kan være reversible hvis de oppdages snart nok, og hvis det er aktuelt behandling, administreres. Noen vanlige reversible forhold inkluderer:

Ernæringsmessige mangler

Tiaminmangel (vitamin B-1) kommer ofte fra kronisk alkoholisme og kan alvorlig kompromittere mentale evner, spesielt minner fra de siste hendelsene.

Alvorlig vitamin B-6 mangler kan forårsake en multisystem sykdom, kjent som Pellagra, som kan inkludere demens.

I noen tilfeller har vitamin B-12-mangler vært knyttet til demens.

Forgiftning

L’ledende eksponering, andre tungmetaller eller andre giftige stoffer kan føre til demens symptomer. Disse symptomene kan eller ikke løses etter behandling, avhengig av hvor dårlig hjernen har blitt skadet.

Folk som misbrukte stoffer som alkohol og rekreasjonsmedisin, viser noen ganger tegn på demens selv etter at stoffet er fullført. Dette er kjent som vedvarende demens indusert av stoffer.

Metabolske problemer og endokrine anomalier

Skjoldbruskkjertelproblemer kan føre til apati, depresjon eller symptomer som ligner demens.

L’hypoglykemi, en tilstand der ingen blodsukker er nok, kan forårsake forvirring eller personlighetsendringer.

For mye eller for natrium eller kalsium kan utløse mentale endringer.

Noen mennesker har en redusert evne til å absorbere vitamin B-12. Dette skaper en tilstand som kalles pernicious anemi som kan forårsake personlighet, irritabilitet eller depresjonsendringer.

Stoffeffekter

Foreskrevne stoffer kan noen ganger føre til reaksjoner eller bivirkninger kalt delirium som etterligner demens. Disse effektene som ligner demens kan forekomme i reaksjon på et enkelt legemiddel eller kan utlede fra farmakologiske interaksjoner. De kan manifestere seg raskt eller utvikle sakte over tid.

L’ulovlig narkotikabruk kan også føre til delirium som synes lik demens.

Hjerte- og lungeproblemer

Hjernen tar mye oksygen for å utføre sine normale funksjoner. Forhold som kroniske lunge sykdommer eller hjerteproblemer som hindrer hjernen i å motta nok oksygen, kan helbrede hjerneceller og føre til delirium symptomer som imiterer demens.

infeksjoner

Mange infeksjoner kan forårsake nevrologiske symptomer, inkludert forvirring eller delirium, på grunn av feber eller andre bivirkninger av kroppsgruppe for å overvinne infeksjonen.

Meningitt og encefalitt, som er hjerne eller membraninfeksjoner som dekker det, kan forårsake forvirring, forstyrrelser i dom eller minne tap.

Ubehandlet syfilis kan skade nervesystemet og forårsake demens.

I sjeldne tilfeller kan Lyme sykdom forårsake minne eller tankevansker.

Folk i de avanserte fasene i’hjelpemidler kan utvikle en form for demens. Folk med et kompromittert immunsystem, som de med leukemi eller hjelpemidler, kan utvikle en infeksjon på 8217, som heter Progressive Multifocal Leucoencefalopati (PML). PML er forårsaket av et vanlig humant poliomavirus kalt JC-virus. Fører til skade eller ødeleggelse av myolinskjede som dekker nerveceller. PML kan være forvirret, vanskeligheter med å tenke eller snakke og andre psykiske problemer.

Andre årsaker

Subdurial hematomas

Subdurial hematomer, eller blødning mellom overflaten av hjernen og dets eksterne belegg (det harde), kan forårsake symptomer som ligner demens og endringer i mental funksjon.

anoxi

L’anoksy oppstår når hjernen er sulten for oksygen. Det kan skyldes mange forskjellige problemer. Disse inkluderer:

 • hjerteinfarkt
 • hjertekirurgi
 • Grave astma
 • Innånding av røyk eller karbonmonoksid
 • strangling
 • A’overdose av anestesi

Utvinning avhenger av varigheten av oksygenmangel.

Hjerne tumorer

Brain Tumors kan skade hjernevevet eller skape trykk alle & # 8217;. Dette kan begrense den normale hjernens drift. Skader eller forstyrrelser av hjernefunksjoner kan potensielt forårsake demens.

Slag

Et slag oppstår når blodstrømmen til hjernen er låst. Dette kan nesten Dobbel din risiko Å utvikle noen typer demens, spesielt vaskulær demens. Risikofaktorer som alder, kjønn og familiehistorie bidrar alle til risikoen for å utvikle demens etter et slag.

Traumatiske hjerneskade

Traumatiske hjernelesjoner kan utlede fra noen form for større innvirkning på skallen. Disse skader kan forårsake hjerneproteiner, inkludert beta-amyloid og tau-proteiner, anomaløst arbeid og forårsake hjerneskade. Dette kan potensielt forårsake demens.

Falling og banging hodet hjemme er en av de vanligste traumatiske hjernelesjonene. Slå hodet i en ulykke d’bil, spesielt mot frontruten i tilfelle kollisjon, er en’annen alvorlig årsak til demens. Du kan være opp til fem ganger Mer sannsynlig å utvikle demens hvis du har en traumatisk hjerneskade.

Personer som har gjennomgått flere traumatiske hjerneskader, er i fare enda større enn å utvikle demens. Jeg er i fare for en status kjent som kronisk traumatisk encefalopati, som er en type demens.

Det er tre typer traumatiske hjernelesjoner, målt etter deres alvorlighetsgrad:

 • Mild: Disse gjør at du ikke mister kunnskap eller forårsaker bare tap av bevissthet for mindre enn Mezz’nå. Desorientering, hodepine, svimmelhet eller uførhet for å snakke riktig i noen uker eller måneder på det meste. Risikoen for en liten traumatisk hjerneskade som forårsaker demens er lavt.
 • Moderat: Dette er fordi du mister kunnskap for Mezz’nå eller mer. Mange av de samme symptomene oppstår i en mild lesjon, men kan vare i flere måneder eller mer og være mye mer alvorlig. Risikoen for en moderat hjerneskade som forårsaker demens er mye høyere.
 • Grave: De kan få deg til å miste kunnskap i 24 timer eller mer. Symptomene på alvorlig hjerneskade kan være ødeleggende.

Andre typer demens

Andre forhold som bidrar til demens inkluderer:

 • Blandet demens: Dette skjer når forskjellige forhold bidrar til demens. Alzheimers sykdom, Lewys kroppsforhold og vaskulære forhold kan alle være tilstede i en blandet demens sak.
 • Huntington sykdom: Denne genetiske tilstanden forårsaker skade på nervecellene i ryggraden og hjernen. Du kan begynne å merke symptomer på demens og kognitiv nedgang etter 30 år, hvis du har # 8217; du har.
 • Parkinsons sykdom: Skaden på nerver forårsaket av Parkinson kan forårsake demens.
 • Creutzfeldt-Jakob sykdom: Det antas at denne cerebrale tilstanden skyldes problemer med hjerneproteiner eller kontakt med hjernen eller nervesvevet som transporterer en sykdom. Symptomene vises ikke ofte før etter 60 år.

Disse forholdene skyldes ofte en blanding av risikofaktorer, inkludert familiehistorie og livsvalg. Huntingtons sykdom kan bare overføres gjennom familier og kan ikke utvikles hvis du ikke har gener for det.

Risikofaktorer for demens

Noen risikofaktorer for demens kan ikke kontrolleres, inkludert:

 • Din alder, siden risikoen øker etter 65 år
 • miste minne selvfølgelig med alderen i alderen
 • Downs syndrom, som ofte forårsaker tidlig følelse demens
 • Dine gener, siden en familiehistorie av demens, kan øke risikoen for å utvikle demens

Andre risikofaktorer kan reagere på livsstilsendringer eller behandling. Disse inkluderer:

 • Drikk mye alkohol
 • røyk tungt
 • Hjertforhold som kommer fra et dårlig kosthold eller fedme
 • Diabetes, spesielt hvis du ikke mottar omsorg eller ikke kontroller det
 • Depresjon, spesielt når du utvikler seg senere i livet ditt, og du har ingen tidligere psykiske forhold

Outlook

Demens kan være ødeleggende for deg og din familie fordi du mister din kognitive funksjon og minne. Se etter en behandling hvis du begynner å legge merke til symptomene på noen form for demens. Spør medisinsk hjelp etter en ulykke eller en hendelse som forårsaker skade på hjernen. Demens er en progressiv tilstand, derfor er en forebyggende behandling eller en sammenhengende behandling av årsaker og symptomer viktige. Dette kan bidra til å begrense komplikasjonene som oppstår eller gjør symptomene mindre alvorlige.