Årsaker til Crohns sykdom

Hva er årsakene til Crohn?

De eksakte årsakene til Crohns sykdom er ikke kjent. Når det ble antatt at kostholdet og stresset var ansvarlig. Men nå forstår vi at årsakene til denne tilstanden er mye mer komplekse.

Forskning tyder på som er en samhandling av faktorer: at en feilaktig immunrespons, genetikk og Miljøet (inkludert mikroorganismer og mat) sannsynligvis alle spiller en rolle i utviklingen av sykdommen.

Immunforsvar

En av de viktigste egenskapene til Crohns sykdom er kronisk betennelse.

L’Betennelse er resultatet av et fungerende immunsystem og dets respons på eksterne invaders som virus, bakterier, parasitter og alt kroppsetiketter som en fremmed.

Noen forskere mener at Crohns sykdom kan starte som et normalt svar på en ekstern inntrenger. Så immunforsvaret mislykkes i å slå av etter at problemet er løst, forårsaker en «8217; kronisk betennelse.

A’Andre observasjon er at belegget av tarmkanalen er unormal når C & # 8217 er A’overflødig betennelse. Disse endringene synes å forstyrre immunsystemets funksjon.

Når immunforsvaret angriper normale deler av kroppen din, snakker vi om autoimmun sykdom.

Dette unormale belegget kan også spille en rolle i den overdrevne kroppsreaksjonen på andre ting i # 8217; miljø. Immunsystemet kan aktiveres ved å utveksle noen protein- eller karbohydratstrukturer på enkelte matvarer til en invaders organisme eller for noen av Eget stoff.

Genetikk

Over 160 genposisjoner er identifisert i forhold til IBD (intestinal inflammatorisk sykdom).

C’Det er også en overlapping i genetiske endringer mellom enkeltpersoner med Crohns sykdom og de med ulcerøs kolitt.

Forskere er overbevist om at genetikk spiller en viktig rolle i utviklingen av Crohns sykdom.

De Crohn’S og Colitt Foundation of America (CCFA) Han sier at ifølge hans studier, fra 5 til 20% av mennesker med Crohns sykdom, har han en relativ av første grad (en forelder, et barn eller en bror) påvirket av sykdommen.

Crohns sykdom er mer vanlig hos mennesker i nord-europeisk og anglosaksisk og er mange vanligere i jødene av den europeiske nedstigningen, inkludert Ashkenazi-jøder, sammenlignet med resten av befolkningen.

Crohn forekommer mye mindre ofte i midten og Sør-Europa og mindre fortsatt i Sør-Amerika, Asia og Afrika.

Det begynner å forekomme oftere i svarte og latinamerikanere som bor i Nord-Amerika. Dette og andre tester tyder sterkt på at arven alene ikke alltid er ansvarlig.

Miljø

Crohn er mer vanlig i industrialiserte nasjoner og urbane områder.

Folk som bor i nordlige klima ser ut til å ha større risiko for å utvikle sykdom. Dette antyder at miljøfaktorer som forurensning, stressfaktorer for immunsystemet og et vestlig kosthold kan spille en rolle.

Forskere mener at når bestemte gener samhandler med visse ting i # 8217; miljøet øker sannsynligheten for å utvikle Crohns sykdom.

Sigarett røyk

Sekund Crohn og Colite avis, Forskning tyder på at folk som røyker, er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom i forhold til ikke-røykere.

L’Risiko økt skyldes sannsynligvis samspillet mellom røyking og immunsystem, sammen med en rekke andre genetiske og miljømessige faktorer.

Men hvis du har Crohn og røyk, er det mer sannsynlig at du har hyppigere rehabilitering, flere vanskeligheter med narkotika og krever kirurgi.

En 10 år gammel studie viste at de med Crohn-sykdom som røkt til ham 29 hundre mer sannsynlig å trenge kirurgi enn de med Crohn som ikke røyket.

Ta ut mat

Årsakene til Crohns sykdom er komplekse. Å ha sagt det, ikke C’det er ingenting som en person kan gjøre for å hindre sykdommen. Immunsystemet, genetikken og Miljøet, alle spiller en rolle.

Imidlertid kan forståelse av årsaker hjelpe forskere til å identifisere nye behandlinger og forbedre sykdomsforløpet.