Årsaker til Alzheimers: Det er arvelig?

Alzheimers sykdomssaker øker

De Alzheimers forening Det sier at Alzheimers sykdom er den sjette årsaken til døden i USA, og at mer enn 5 millioner amerikanere lider av denne tilstanden. Også en eldste om tre dør av Alzheimer eller en annen type demens. Dette tallet vil trolig øke med økningen i den aldrende befolkningen.

Forskere studerte L’Alzheimer i flere tiår, men det er fortsatt ingen kur. Lær mer om hvordan gener er relatert til utviklingen av Alzheimers utvikling og andre potensielle årsaker til tilstanden.

COS’Alzheimers sykdom er?

Alzheimers sykdom ødelegger hjernen din, gradvis ødelegger minne og tankeferdigheter. Forskere mener at skade begynner å være tiår før symptomene. Anomaløse proteinavsetninger danner sterke og tangle plater i hjernen. Disse innskuddene forstyrrer normal cerebralfunksjon.

Når de vokser opp, kan platene forstyrre kommunikasjonen mellom nevroner, sendebud i hjernen. Til slutt dør disse nevronene, ødelegger hjernen din at deler av den begynner å bli redusert.

Forårsaker N. 1: Genetiske mutasjoner

Alzheimers sykdom er ikke helt forstått. Forskere mener at for de fleste mennesker har sykdommen genetisk, livsstil og miljøfaktorer. Alle disse faktorene kan jobbe sammen for å skape de rette forholdene, slik at sykdomsprisene.

C’er en arvelig komponent i # 8217; Alzheimer. Folk hvis foreldre eller brødre har sykdommen, gir litt større risiko for å utvikle tilstanden. Imidlertid er vi fortsatt veldig langt fra forståelsen av genetiske mutasjoner som fører til den faktiske utviklingen av sykdommen.

Forårsaker N. 2: Alder

Aldring, blir det mer utsatt for faktorer som kan føre til at Alzheimers forårsaker # 8217. I 2010 C’de var 4.7 millioner individer i alderen 65 med Alzheimers sykdom. Av disse, 0.7 millioner hadde fra 65 til 74 år, 2.3 millioner fra 75 til 84 år og 1.8 millioner hadde 85 år eller mer.

Forårsaker N. 3: Kjønn

L’Alzheimer slår flere kvinner enn menn. Forskerne teoretisere at dette skyldes det faktum at kvinner generelt lever lenger enn menn. Som et resultat er kvinner mer sannsynlig å kontrakt sykdommen i de siste årene av senior.

TIL 2010 studio antyder at hormoner kan ha noe å gjøre med dette. Nivået på’østrogen kvinnelig hormon reduseres i kroppen av en kvinne etter overgangsalderen. Forskere mener at hormonet beskytter hjernen til unge kvinner mot skader. Men som nivåene faller inn i # 8217; avansert alder, hjerneceller blir mer sårbare for sykdommen.

Forårsaker N. 4: fortid kraniale traumer

De Alzheimers forening sier at forskere har funnet en sammenheng mellom traumatiske hjerne lesjoner og en større risiko for demens. Etter en traumatisk skade skaper hjernen store mengder beta-amyloid. Dette er det samme proteinet som utvikler seg i skadelige plaketter som er et merketegn på # 8217; Alzheimer.

C’Det er en forskjell: Etter en traumatisk hjerneskade, blir Beta Amyloid, selv om det ikke er tilstede i platene. Imidlertid kan skade øker risikoen de gjør det senere i livet.

Forårsaker N. 5: mild kognitiv forringelse

Folk som allerede har en liten kognitiv forverring, kan være mer utsatt for å utvikle Alzheimers i full regel. En liten kognitiv forringelse har ikke nødvendigvis en viktig innvirkning på en persons daglige liv. Det kan imidlertid ha noen effekter på minnet, på tankeferdigheter, visuell oppfatning og evne til å gjøre riktige avgjørelser.

Forskere forsøker å forstå hvorfor noen tilfeller av liten kognitiv forringelse utvikler seg i # 8217; Alzheimers # 8217. EN 2006 studie Det viser at tilstedeværelsen av noen proteiner i hjernen, som beta-amyloid, øker risikoen for sykdom.

Forårsaker N. 6: Livsstil og hjertes helse

Din livsstil kan ha mye å gjøre med din sjanse til å utvikle Alzheimers L & # 8217. Helsen til hjertet, synes spesielt å være nært knyttet til hjernens helse. Spis et sunt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig, slutte å røyke, kontroller diabetes og kontroll blodtrykk og kolesterol gjør det bra til hjertet. De kan også holde hjernen sunn og motstandsdyktig.

De eldre med koronar sykdom eller perifer arteriopati har en høyere risiko for demens og Alzheimers sykdom.

Årsak # 7: Søvnforstyrrelser

Noen undersøkelser indikerer at kvalitets søvn kan være viktig for forebygging av Alzheimers sykdom. En studie av 2013 publisert i Jama neurologi De intervjuet voksne med en gjennomsnittsalder på 76 og som sykdommen ikke hadde blitt diagnostisert. De som har hatt en dårlig eller begrenset søvn, hadde en økning i Akkumuleringen av beta-amyloidplakk i hjernen.

Ytterligere studier er nødvendig. Forskere er ikke sikker på om den dårlige søvnkvaliteten er en årsak til # 8217; Alzheimer eller hvis de første fasene av sykdommen kan påvirke søvn. Begge kan være sant.

Forårsaker N. 8: Mangel på livslang læring

Hvor mye kan hjernens bruk i løpet av livet ditt også påvirke Alzheimers risiko. EN 2012 studie Han rapporterte at folk som regelmessig stimulerte hjernen med krevende mentale aktiviteter, hadde færre forekomster av beta-amyloid. Disse aktivitetene har vært viktige for livet. Men innsatsen i første og mellomalder var knyttet til den større risikoreduksjonen.

Høyere nivåer av formell utdanning, en stimulerende jobb, psykisk krevende fritidsaktiviteter og hyppige sosiale interaksjoner kan også beskytte helsen til hjernen.