Årsaker til akutt smerte i # 039; Alluce: Om natten, når du går og mer

Beskrivelse

Hvis du føler deg smerte, er du sannsynligvis ivrig etter å forstå hva som forårsaker det, slik at du kan finne lettelse. Det er viktig at du kommer til hovedårsaken til fingerpensien for å kunne vedta de riktige tiltakene for å helbrede.

L’artikulasjon av’Metatarso-Phalangea Hallux (MTP) forbinder basen av # 8217; Alluxe til hodet til det første beinet på den øvre delen av foten. Det forbinder også de to små beinene under dette beinet.

Denne artikulasjonen påvirkes ofte av smerte og skader som kan forstyrre ditt daglige liv, noe som gjør enkle aktiviteter. Aktivitetene som involverer bevegelse og lasthandlinger er de mest stressende årsakene.

Det er viktig å konsultere legen din når du føler deg en ny smerte, men her er det noen vanlige lidelser som kan forårsake ubehag alle & # 8217;.

Bunion | Bunion

En bursitt er angitt fra det medisinske synspunktet som en valgus Allux. Det er en deformitet av # 8217; Alluxe som oppstår når artikulasjonen av Dell’Alluxe Tilts mot den andre fingeren. En oksutisk og knotty fremspring vokser på siden av foten under fotfingeren artikuleringen på grunn av feiljustering.

Borsitt forårsaker smerte, irritasjon og hevelse ved fingrene og sider. Calli og tykt lær kan danne under første og andre finger.

L’Valgus kan skyldes leddgikt, står i lange perioder og sko som ikke passer riktig. Selv den arvelige beinet i foten kan spille en rolle, spesielt hvis du har flate føtter.

Du kan bære spesielle lagre eller ortotiske innsatser for sko for å gi støtte og pute. Bruk slats for føtter om natten kan hjelpe deg med å justere tærne. For å redusere trykket, kan legen bruke polstring og tape for å flytte foten i justering.

Du kan ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen eller L’aspirin for å redusere smerte. Naturlige anti-inflammatoriske alternativer inkluderer ingefær, fiskeolje og curcumin.

Kjør strekkøvelser for felles fleksibilitet og Iced L’område bekymret i 20 minutter av gangen, spesielt før og etter treningsøktene. Noen ganger er kirurgi nødvendig for å fjerne fremspringet og plassere beinet.

Kryptert neglelakk

Det er svært sannsynlig at de inkarnater neglene påvirker L & # 8217;. De oppstår når kantene eller hjørnene på foten; fotnæren vokser i huden på siden av # 8217; spiker. Dette medfører smerte, hevelse og ømhet, spesielt når du praktiserer press på spissen.

Graverte negler har mange årsaker, inkludert fothygienproblemer, skader og trykk fra sko. Aktivitetene som gjør at du trener press på føttene dine i lange perioder, for eksempel ballett, fotball og fotball, kan gjøre inngrodde negler mer sannsynlig.

Noen mennesker er genetisk utsatt for å ha inngrodde negler, så vel som folk som har uregelmessige og buede føtter negler.

Kutt føttene neglene for å hindre dem i å vippe i huden. Reduser press på tærne Bruk komfortable sko. Kontakt legen din umiddelbart hvis du viser tegn på infeksjon som pus, varme eller rødhet.

Hjem rettsmidler for ingreted negler inkluderer fordyp dine føtter i varmt vann et par ganger om dagen. Bruk en bomullspute som er gjennomvåt i oliven d’oliven for å forsiktig skyve huden vekk fra # 8217; spiker.

Selv smertestillende midler som paracetamol og ibuprofen kan hjelpe. Du kan bruke aktuelle eller antibiotiske steroidkremer for å forhindre infeksjon. Alvorlige tilfeller kan be om kirurgi.

Turf Tips

L’Alluxe er en forvrengning som påvirker myke vev og leddbånd på bunnen av’Dell ‘# 8217;.

Spissen av gresskledde teppe forårsaker hevelse, misfarging og akutt smerte, som begrenser mobilitet. Det er forårsaket av overdreven stress på # 8217; Alluxe mens du bøyer foten.

Det er resultatet av en kraft, som føltes umiddelbart, eller en repeterende skade som utvikler seg sakte over tid.

Spissen på turen kan behandles med fans eller kortikosteroidinjeksjoner for å håndtere smerte og # 8217; betennelse. Legen din kan gi deg forlengelser for å øke styrke og mobilitet, eller du kan bli adressert til en fysioterapeut.

Bruk sko med tilstrekkelig støtte eller innsatser for å hindre fremtidig skade.

Hvil foten så mye som mulig. Is et par ganger om dagen. Med limet tape fingeren av slått, bruk puter for sko eller ha på seg en kompresjonsbandasje. Krykker eller en kritt å gå kunne være nødvendig. Kirurgi kan være nødvendig i alvorlige tilfeller.

Leddgikt

L’Leddgikt er degenerasjon av brusk som beskytter bein og ledd. Det slår vanligvis l’Alluxe, som er kjent som stive bigties.

Symptomer inkluderer smerte, hevelse og stivhet, spesielt når man går eller står.

L’Leddgikt i spissen kan skyldes dårlig justering av foten og alle deler av brusk.

Reduser smerter og # 8217; betennelse med sko med stiv såle eller de som bøyer på’artikulasjon av # 8217;. Du kan ta fans eller kortikosteroid injeksjoner for å redusere smerte og # 8217; betennelse. Fysioterapi eller strekk kan være nyttig. Kirurgi er nødvendig i ekstreme tilfeller.

Sesamoiditt

Sesamoiditt er en inflammatorisk fottilstand som treffer de to små beinene under artikulasjonen av Dell & # 8217;. Disse er kjent som Sesamoids, som er bein som er innlemmet i senene. Selv de omkringliggende sener og vev er interessert, noe som gjør det vanskelig å rette eller bøye l & # 8217;.

Symptomene inkluderer:

  • smerte
  • betennelse
  • ekkymose

Sesamoiditt oppstår på grunn av akutt traumer eller overdreven bruk.

Det kan behandles ved å bruke tape på det interesserte tipset slik at det bretter seg ned. Ortotiske enheter eller skoputer kan også være nyttige. Krykker eller kritt å gå kan lindre press hvis det er nødvendig for fullstendig immobilisering.

Legen kan anbefale fans eller kortikosteroid injeksjoner for å lindre smerte og # 8217; betennelse. Noen ganger er kirurgi nødvendig, spesielt hvis det er brudd på sesamoider.

Gikt

Gikt er en metabolsk tilstand som vanligvis slår artikulasjonen av Dell & # 8217;. Det medisinske termen for dette er Podagra.

Gikt er en form for leddgikt forårsaket av en akkumulering av urinsyre i blodet som krystalliserer og akkumuleres i leddene. Dette kan skyldes kosthold og livsstilsfaktorer og noen medisinske forhold. Narkotika som diuretika og syklosporin kan øke risikoen for gikt.

Symptomer inkluderer intens smerte, hevelse og ømhet rundt’Dell & # 8217;. L’område kan bli betent, varmt og vises rødt. Noen ganger er symptomene plutselige og seriøse, spesielt om natten.

Ta fans for å lindre smerte og # 8217; betennelse. Legen kan foreskrive ytterligere spesifikke stoffer for behandling av lagring og produksjon av urinsyre eller steroider.

For å redusere urinsyreakkumulering, følg et sunt kosthold som inneholder mange grønnsaker, hele korn og fibre. Reduser rødt kjøttforbruk og fisk. Unngå drikkevarer som inneholder alkohol eller sukker og øker vanninntaket.

Svelg eller ødelagt Alluxe

En finger av den slossede eller ødelagte foten er vanlige årsaker til skade på tærne. Lesjon til et ligament forårsaker en forvrengning, mens en finger av den ødelagte foten slår det virkelige beinet.

Hvis du slår fotfingeren, kan du prøve smerte rundt hele fotfingeren. Dette kan ledsages av blåmerker, hevelse og ømhet. Du kan ha problemer med å flytte den + store tåen.

Symptomene på en ødelagt fotfinger inkluderer:

  • Knappsmerter
  • ekkymose
  • opphovning

Et tegn på en ødelagt finger er at den er slosset og utstikket med en merkelig vinkel. Smerte vil være så alvorlig at det vil være vanskelig å legge vekt på foten. Du vil føle denne smerten i # 8217; eksakt område av frakturen med hensyn til smerten i en innsats, som du vil føle deg gjennom det aktuelle området.

Begge lesjonene er forårsaket av traumer eller hyperextensjon av fotspissen og krever flere uker å helbrede. Behandlingen kan føre til syn eller bandasje av fingeren på foten som er bekymret.

Hvile så mye som mulig og unngå å utøve press på foten. Bruk sko med polstring eller en stiv såle for beskyttelse og støtte. Påfør en kald pakke noen ganger en dag og ta fans for å lindre smerte og # 8217; betennelse.

Fingrene med alvorlig ødelagte føtter kan be om en kritt eller kirurgi.

Alternativer for å lindre smerte

Naturlige alternativer for å lindre smerte inkluderer:

  • gurkemeie
  • Nelliker
  • vurdere

Akupunktur, meditasjon og massasje er ekstra naturlige behandlingsalternativer. Fettsyrer som omega-3 og L’gamma-linolensyre (GLA) kan være nyttig ved behandling av felles stivhet og leddgikt smerte.

Fans og kortikosteroid injeksjoner er ofte gode alternativer for smerte og # 8217; betennelse. Du kan også prøve terapien av varme og kulde. Bare bruk en varm eller kald pakke på det berørte området et par ganger om dagen i 15-20 minutter om gangen.

Hvile så mye som mulig og øker foten din når det er mulig. Bruk en kompresjonsbandasje hvis den er hensiktsmessig.

L & # 8217;

Smerten Alle’Alluxe er noe å være oppmerksom på, behandle og overvåke tilsvarende.

Behandle kroppen din med forsiktighet og adresser eventuelle smertefulle eller uvanlige symptomer så snart de ser ut. Hold øynene på toppen av foten selv etter å ha begynt å forbedre for å sikre at du helbreder riktig.

Snakk med legen din dersom smerten i føttene forstyrrer dine daglige aktiviteter eller blir verre over tid. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen.