Årsaker, symptomer, behandling og gjenvinning av kneet ømme

En kneetens skade er en tåre i bakløymuskulaturen. Det skjer når de bakre lårmuskulaturene er for avhandling eller overbelastet for mye. Avhengig av lesjonen, kan kneetene rart delvis eller helt.

Lesjonen kan påvirke en eller flere muskler i benmusklene i låret. Disse musklene inkluderer:

Disse musklene, som ligger på baksiden av låret, bidrar til å bøye knærne under aktiviteter som hopping og løping.

Mens noen kan rive de bakre lårmuskulaturene, er skaden mer vanlig i idrettsutøvere. Vi gir en’se på symptomene, behandling og typisk gjenoppretting av tårer i kneetene.

Årsaker til revet knee

Generelt oppstår en brudd på kneetene under den fysiske aktiviteten. Vanlige årsaker inkluderer:

 • Atletiske lesjoner. De fleste av de bakre lårmuskulaturene skyldes overdreven forlengelse eller overbelastning under en sport. L’ulykke skjer ofte med folk som praktiserer sport som fotball, fotball og ishockey.
 • Tendens skade på det siste kneet. Hvis i det siste har du revet tendensen av kneet, er det mer sannsynlig å rive igjen. Risikoen er større hvis du gjør en «8217; intens aktivitet før du blir helt kurert.
 • Med utsikt over. En for intens trening kan overbelaste de bakre lårmusklene og forårsake tårer.
 • Dårlig fleksibilitet. Hvis du har begrenset fleksibilitet, kan noen bevegelser forlenge musklene for mye.

I tillegg til idrettsutøvere er eldre mennesker utsatt for tårer av de bakre lårmuskulaturene. Dette skyldes at fleksibilitet ofte reduseres med alderen.

I fare også tenåringer, vokser fortsatt. Fordi bein og muskler vokser med forskjellige hastigheter, kan det voksende beinet stramme de bakre lårmuskulaturene, noe som gjør dem mer utsatt for skade.

Revet kneetone symptomer

Symptomene på en tåret kneetone er avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen. Du kan føle:

 • Plutselig og akutt smerte
 • En følelse av & # 8220; burst & # 8221; På tidspunktet for # 8217; ulykke
 • ømhet
 • hevelse i de tidlige timene
 • ekkymose Innenfor de første dagene
 • Delvis eller fullstendig svakhet til beinet
 • Manglende evne til å støtte vekten på beinet

Grader av rive kneetene

Avhengig av deres tyngdekraft, er lesjoner til lårets bakre muskler klassifisert i en av de tre grader.

Grad 1 er en liten belastning av kneetene, også kalt trukket kneet sener. Det skjer når de bakre musklene i låret strekker seg, men de rive ikke.

Hvis kneetene strekker seg til det punktet hvor det tårer, anses såret som en tåre. Gradene av rivet av kneetene inkluderer:

Grad 2 Knee Tendon Tår

En tåre av klasse 2 kneetene er en delvis muskuløs tåre. Dette betyr at muskelen ikke har fullstendig revet.

Sammenlignet med en klassebelastning 1, er en tåre av klasse 2 mer smertefullt. Benet ditt vil føles litt og sannsynligvis limps.

Grad 3 Knee Tendon Tear

Den mest alvorlige kneetens skade er en lesjon av karakteren 3 kneetene. Oppstår når femoralen bicep muskler tårer helt eller tårer beinet. En tårer rive muskler av’bein kalles avulse.

Hvis du har en tåre av klasse 3, har du sikkert hørt en pop eller en følelse når du har såret. Selv baksiden av låret vil være ekstremt smertefullt og hovent.

Fordi denne tåre er så alvorlig, kan du kanskje ikke laste vekten på sårbenet.

Rive av kneetene mot innsats

Mens noen bruker & # 8220; tårer & # 8221; og & # 8220; stammer & # 8221; På en utskiftbar måte betyr vilkårene ikke nødvendigvis det samme.

I en tåre av kneets sener strekker muskelfibrene seg så mye å rive. En innsats, annen del, er når muskelen er bare for langstrakt.

I utgangspunktet er en tåre av kneetene en type belastning, men ikke alle loggene er tårer.

Diagnose av en knæetonskade

På avtalen din vil en lege gjøre flere ting for å avgjøre om du har en revet kne. Dette kan inkludere:

 • Fysisk undersøkelse. Legen din vil sjekke låret for hevelse, ømhet og blåmerker. Dette hjelper dem med å bestemme om såret ditt er mildt eller alvorlig.
 • MR. Hvis legen din tror du har et seriøst sår, kan du få deg til å lage en magnetisk resonans. Denne bildeprøven vil vise tåen i muskelvevet.
 • Ultralyd. A’ultralyd er en annen test som produserer en’detaljert bilde av musklene dine. Kan vise størrelsen og posisjonen til kneetens tåre.
 • X-ray. Du trenger en radiografi hvis legen din mener at beinet har brutt under skaden,

Revet knee tendon behandling

Behandlingen av revet kneetene avhenger av graden av skade. Generelt inkluderer behandlingsalternativer:

Risemetode

Risemetoden er den første behandlingslinjen for de fleste sportsskader. For klasse 2 tårer, er det den viktigste form for behandling.

Riso står for:

 • Hvile. Ta en pause fra # 8217; fysisk aktivitet vil tillate de bakre lårmusklene å helbrede. Du må kanskje bruke krykker eller en knepinne for å unngå å flytte benet.
 • Is. For å lindre hevelse og smerte, vikle en isvekking i et håndkle og legg det på kneet i kneet i 20 minutter. Gjenta et par ganger om dagen.
 • Komprimering. En komprimert elastisk bandasje kan bidra til å lindre hevelse.
 • Høyde. Øker også sårbenet vil redusere hevelsen. Plasser den høyere enn hjertet ditt med puter, puter eller brettede tepper.

Smertestillende stoffer

Generelt omfatter behandling ofte ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen. Du må ta fans i omtrent en uke etter skade;.

En lege kan gi deg rustet med stoffet og riktig dose.

Fysioterapi

Når smerten har gått, vil du gå til fysioterapi. Fysioterapeut vil planlegge en ordning som er utformet for å forbedre fleksibiliteten og bevegelsesområdet.

Som du forbedrer, vil de få deg til å styrke Øvelser for bakre lårmuskler.

Knee Senon Surgery

Hvis de ovennevnte behandlingene ikke helbreder en delvis tåre, eller hvis du har en fullstendig tåre, må operasjonen må reparere den. Kirurgen vil justere tåre med poeng.

Imidlertid utføres det meste av kneetens kirurgi for å behandle avfall. Under prosedyren vil kirurgen bevege muskelen i sin korrekte posisjon og skrape den eller sying alle & # 8217;.

Gjenoppretting og perspektiv på revet knee

Gjenopprettingstid kan variere sterkt. Det avhenger av ulike faktorer, inkludert:

 • Grad av rive kneetene
 • Historien om rippede lårmuskler
 • generell helse

Utvinning krever minst 4-8 uker hvis du har en delvis skade. I løpet av denne tiden trenger du en vanlig og veldig hvile fysioterapi.

Hvis du har en komplett tåre, kan utvinning ta ca 3 måneder. Vil kanskje ha oss litt, mer tid i tilfelle kirurgi.

Legen din vil gi deg beskjed når du kan gå tilbake til jobb. Hvis du har en fysisk utfordrende jobb, må du kanskje være hjemme for det meste av gjenopprettingstiden.

Det er viktig å følge medisinsk rehabiliteringsplan under gjenoppretting. Dette vil forbedre ditt perspektiv og redusere risikoen for nye lesjoner.

Ta bort

De fleste kneetene tårer er forårsaket av atletiske lesjoner. Generelt helbreder delvise tårer i 4-8 uker, mens komplette tårer tar ca 3 måneder. Du bør begynne å føle deg bedre med en vanlig og veldig hvile fysioterapi.

For å unngå nye lesjoner, følg legenes anvisninger. De vil gi deg beskjed når det er trygt å gå tilbake til Sport.