Årsaker og symptomer på øyeallergier

Hva er øyeallergier?

A’Eyeallergi, også kjent som allergisk konjunktivitt, er en ugunstig immunrespons som oppstår når øyet kommer i kontakt med et irriterende stoff. Dette stoffet er kjent som allergen. Allergene kan inkludere pollen, støv eller røyk.

Immunsystemet forsvarer vanligvis kroppen mot skadelige invaders, for eksempel virus og bakterier, for å fjerne sykdommer. I mennesker med øyeallergier utveksler immunsystemet et allergen for farlig stoff. Dette betyr at immunforsvaret skaper kjemikalier som bekjemper allergenet, selv om det er ufarlig. Reaksjonen fører til mange irriterende symptomer, for eksempel kløe, rødhet og rive. I noen mennesker kan øyeallergi også være relatert til eksem og astma.

Planlagte stoffer kan vanligvis bidra til å lindre øyeallergi symptomer, men folk med alvorlige allergier kan kreve ytterligere behandling.

Hva er symptomene på øyeallergier?

Symptomene på okularallergier kan omfatte:

 • Kløe eller brennende øyne
 • øyne fulle av tårer
 • Røde eller rosa øyne
 • Endre størrelsen rundt øynene
 • Puffy eller hovne øyelokk, spesielt om morgenen

En eller begge øynene kan bli påvirket. I noen tilfeller kan disse symptomene ledsages av en cola nese, overbelastning eller nysing.

Hva er forskjellene mellom øyeallergi og rosa øyne?

Øyebollet er dekket av en subtil konjunktiv som kalles membran. Når konjunktiva er irritert eller betent, kan konjunktivitt forekomme. Konjunktivittet er mer kjent som et rosa øye. Det gjør øynene røde, vandige og prurdiginøse.

Selv om rosa og øyeallergier forårsaker lignende symptomer, er det to forskjellige forhold. Okulære allergier er forårsaket av en ugunstig immunreaksjon på visse stoffer, som støv eller pollen. L’rosa øye er imidlertid forårsaket av øyeallergier og andre faktorer. Disse inkluderer:

 • Bakterielle infeksjoner
 • virus
 • kontaktlinser
 • kjemiske produkter

L’rosa øye utløst av en «8217; bakteriell infeksjon eller virus forårsaker vanligvis en tett utslipp som akkumuleres på eye i løpet av natten. Tilstanden er også svært smittsom. Okulære allergier er imidlertid ikke.

Hva forårsaker okularallergi?

Okularallergi er forårsaket av en ugunstig immunreaksjon på visse allergener. De fleste reaksjonene utløses av allergener i # 8217; luft, som:

 • pollen
 • hår
 • å røyke
 • støv

Normalt fremmer immunforsvaret kjemiske forandringer i kroppen som bidrar til å bekjempe skadelige invaders, for eksempel virus og bakterier. Men i mennesker med øyeallergier identifiserer immunsystemet feilaktig allergen som en farlig inntrenger og begynner å bekjempe den. Når øynene dine kommer i kontakt med et allergen, frigjøres et stoff som kalles histamin. L’histamin forårsaker mange irriterende symptomer, for eksempel kløe og rive. Det kan også forårsake cola nese, nysing og hoste.

A’Eye Allergy kan forekomme når som helst på året; år. Imidlertid er det spesielt vanlig i løpet av våren, sommeren og høstmånedene når trær, urter og planter er i blomst. Disse reaksjonene kan også oppstå når en sensitiv person kommer i kontakt med et allergen og gnider øynene hans. Matallergi kan også forårsake symptomer på øyeallergi.

Hvordan diagnostiserte øyeallergi er diagnostisert?

Okulære allergier er bedre diagnostisert av en allergiker eller noen som er spesialisert på diagnose og behandling av allergier. Kontakt en allergiker er spesielt viktig hvis du har andre symptomer relatert til allergi, for eksempel astma eller eksem.

L’Allergist vil spørre deg før din medisinske historie og symptomene dine, inkludert når de startet og hvor lenge de har vedvaret. De vil derfor utføre en hudtest for å bestemme den underliggende årsaken til symptomene. En hudprick test inkluderer hudpunktur og # 8217; Sette inn små mengder mistenkelige allergener for å se om C’er en bivirkning. En rød og hovent fremspring vil indikere en allergisk reaksjon. Dette hjelper L’allergist å identifisere allergenene som du er mer følsomme, slik at de kan bestemme det beste behandlingskurset.

Hvordan okulære allergier behandles?

Den beste måten å behandle A & # 8217, Eye Allergy er å unngå # 8217; allergenet som årsaken. Dette er imidlertid ikke alltid mulig, spesielt hvis du har sesongmessige allergier. Heldigvis finnes det mange forskjellige behandlinger som kan lindre symptomene på # 8217; øyeallergi.

Medisinering

Noen muntlige stoffer kan bidra til å lindre øyeallergier, spesielt når andre allergi symptomer er til stede. Disse stoffene inkluderer:

 • Antihistaminer, som Loratadina (Claritin) eller Defenidamin (Benadryl)
 • Decongestants, som Pseudoefedrina (SUDAFED) eller L’oximetazolina (AFRIN nasal spray)
 • steroider, som prednison (deltason)

Allergi slag

Allergi-streker kan anbefales hvis symptomene ikke forbedrer medisiner. Allergi slag er en form for immunterapi som inkluderer en serie injeksjoner av’allergen. Mengden allergener i skuddet øker konstant over tid. Allergi-slag Bytt kroppens svar på Allergen, som bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av dine allergiske reaksjoner.

Tårer

Mange forskjellige typer reseptbelagte og teller øyedråper er tilgjengelige for behandling av okularallergi.

Killarene som ofte er foreskrevet for okularallergi, inneholder holopatadinhydroklorid, en ingrediens som effektivt kan lindre symptomene som er forbundet med en allergisk reaksjon. Disse øyedråpene er tilgjengelige med Pataday og Patanol Brands.

Benkalternativer inkluderer smøre øyedråper, som «8220; kunstige tårer & # 8221;, som kan bidra til å vaske øye allergener. Andre øyedråper inneholder antihistamin eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans). Noen øyedråper må brukes hver dag, mens andre kan brukes til behov for å lindre symptomene.

Øyedråpen kan i utgangspunktet forårsake brenning eller punktering. Enhver ubehagelig løser vanligvis innen få minutter. Noen øyedråper kan forårsake bivirkninger, som irritasjon. Det er viktig å spørre legen som en benk Killar fungerer best før du velger et merke alene.

Naturlige rettsmidler

Flere naturlige rettsmidler ble brukt til å behandle øyeallergier med ulike grader av suksess, inkludert Allium CEPA (basert på rødløk), euphorbium og galfimia. Sørg for at du kontakter legen din om sikkerhet og # 8217; effektiviteten til disse rettsmidler før de prøver dem.

En frisk og fuktig klut kan også gi lettelse til mennesker med øyeallergier. Du kan prøve å sette kluten over øynene dine stengt flere ganger om dagen. Dette kan bidra til å lindre tørrhet og # 8217; irritasjon. Det er imidlertid viktig å merke seg at denne metoden ikke direkte håndterer den underliggende årsaken til den allergiske reaksjonen.

Hva er perspektivet for noen med øyeallergier?

Hvis du lider av allergi og du er utsatt for øyereaksjoner, vil du sannsynligvis håndtere symptomer på øyeallergi hver gang du kommer i kontakt med mistanke til allergener. Selv om det ikke er noen kur mot allergi, kan behandling bidra til å lindre symptomene på # 8217; okularallergi. Medisiner og øyedråper er effektive i de fleste tilfeller. Allergi slag kan også brukes til å hjelpe kroppen din til å bygge immuniteten til visse allergener for langvarig lettelse.

Ring din allergist umiddelbart hvis symptomene ikke forbedrer med behandlingen, eller hvis du begynner å eksperimentere store mengder sekresjon i øyet. Dette kan tyde på en’andre øyeforhold.