Årsaker og komplikasjoner av cerebral lammelse

Beskrivelse

Cerebral lammelse (PC) er en gruppe forstyrrelser i bevegelse og koordinering forårsaket av en unormal utvikling av hjernen eller hjerneskaden.

Det er den vanligste nevrologiske lidelsen hos barn og streik 3.1 for hver 1000 8 år gamle barn, ifølge en 2014-studie.

PC-symptomer varierer tyngdekraften, men manifesterer seg vanligvis innen de første 2 årene av livet.

Uvanlig symptomer av CP inkluderer:

 • unormale refleksjoner
 • stive muskler
 • Trunk og lemmer fl notater eller stiv
 • Problemer å gå
 • Unormal holdning
 • Svelgingsproblemer
 • Okulære muskel ubalanser
 • tremor Og ufrivillige bevegelser
 • Problemer med fine motoriske ferdigheter
 • Lærings vansker

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), CP som regel Den utvikler seg før fødselen, men kan også kjøpes under tidlig barndom.

Tilstanden blir ikke verre over tid, og mange barn med PCer fortsetter å leve et selvstendig liv. Mer enn halv av barn med PC kan gå uten hjelp, ifølge CDC.

I denne artikkelen vil vi undersøke de vanligste årsakene til CP. Vi vil også svare på spørsmål du måtte ha på denne felles bevegelsesforstyrrelsen.

Hva er hovedårsaken til cerebral parese?

PCen som utvikler seg først, under eller innen 4 uker fra fødselen, er kjent som en medfødt PC.

Hvem vi er 85 hundre prosent 90 CP-tilfeller er medfødte, ifølge CDC. PCen som utvikler mer enn 28 dager etter fødselen, kalles PC oppnådd.

Medfødte PC-årsaker

I mange tilfeller er den eksakte årsaken til den medfødte PCen ofte ikke kjent. Imidlertid er en av følgende forhold mulige årsaker.

 • Neonatal asfyksi. L’Neonatal Asfyksia er mangel på hjernens oksygen under arbeidskraft og fødsel og kan forårsake hjerneskade som fører til PCen.
 • Geniske mutasjoner. Genetiske mutasjoner kan føre til en unormal hjerneutvikling.
 • Infeksjoner under graviditeten. A’infeksjon som reiser av en mor til et foster, kan forårsake hjerneskade og PC-skade. Hvilke typer infeksjoner som er forbundet med CP, inkluderer varicella, de tyske meslingene (rosolia) og bakterielle infeksjoner.
 • Hjerneblødning. EN føtalslag kan føre til hjerneskade og CP. Føtale slag kan skyldes blodkar dannet unormalt, blodpropper og hjertefeil.
 • Unormal hjerneutvikling. Infeksjoner, feber og traumer kan forårsake unormal hjernevekst som fører til PC.

Årsaker til oppkjøpt PC

PCen er kjent som en datamaskin som er oppnådd når du utvikler mer enn 28 dager etter fødselen. Den oppkjøpte PCen utvikler seg generelt innen de første 2 årene av livet.

 • Hodeskade. Et alvorlig kranialtrauma kan forårsake permanent hjerneskade. De vanlige årsakene til kranialtrauma inkluderer automotive kollisjoner, fall og aggressjoner.
 • Infeksjoner. Meningitt, encefalitt og andre infeksjoner kan forårsake permanent hjerneskade.
 • Gulsott. L’ubehandlet gulsott kan føre til en type hjerneskade kalt Kernittero. Kernitterer kan føre til hjerneforlamning, syn og tap problemer; høre.

Vanlige spørsmål om PC-årsaker

Voksne kan trekke seg til cerebral lammelse?

Voksne kan ikke utvikle PCen. Det lyser bare i løpet av de første 2 årene av livet. Imidlertid sameksisterer mange voksne med cerebral lammelse som har utviklet seg i tidlig barndom eller før fødselen.

Sjokkert barns syndrom kan forårsake cerebral lammelse?

Sjokkert barns syndrom er et kranisk traumer forårsaket når et barn blir rystet for mye eller treffer hodet. Sjokkert barnesyndrom Det kan forårsake hjerneskade som kan føre til cerebral lammelse.

Cerebral lammelse er genetisk?

Forskningen har ennå ikke oppdaget at CP er en genetisk sykdom. Imidlertid, andre a 2017 Gjennomgang, Noen forskere mistenker at genetikk kan være en faktor som bidrar til utviklingen av cerebral lammelse.

Røyking under graviditeten forårsaker cerebral parese?

Røyking under graviditet øker mulighetene som et foster har en unormal hjerneutvikling.

Denne unormale hjernens utvikling kan bidra til forhold som cerebral lammelse eller kramper, som nevnt i en 2017 Studio.

Et slag kan forårsake cerebral lammelse?

Barndom slag kan forårsake cerebral lammelse hos barn. Et slag er en blodstrømblokk i hjernen som kan forårsake skade på de omkringliggende vevene.

Cerebral lammelse er degenerativ?

Cerebral lammelse er ikke degenerativ og blir ikke verre over tid. En tilstrekkelig behandlingsplan som inkluderer trening og økter med helsepersonell kan bidra til å håndtere og forbedre symptomene.

Typer av cerebral parese

Det er fire typer PCer anerkjent fra medisinsk synspunkt. Du kan også ha en blanding av symptomer fra forskjellige typer PCer.

Spastisk hjerneforlamning

Spastisk hjerneforlamning er den vanligste formen. Om 8217; 80% med CP har denne variasjonen. Spastisk hjerneforlaming forårsaker stive muskler og avstengningsbevegelser.

Mange mennesker med denne lidelsen har unormale walking mønstre. Personer med alvorlig spastisk PC kan ikke være i stand til å gå i det hele tatt.

Disk cerebral lammelse

Disk cerebral lammelse forårsaker unormale og ufrivillige bevegelser av lemmer. Det kan også påvirke språkbevegelser.

Personer med disk Cerebral lammelse har ofte problemer med å gå, snakke og svelge. Deres bevegelser kan være sakte og tortuous eller raske og rykkete.

Hipotonisk cerebral lammelse

Hypotonisk cerebral parese betyr at musklene slapper av for mye. Ofte har en person med hypotonisk PC kunst som vises flom.

Barn med denne tilstanden har ofte problemer med å støtte hodet. Største barn kan få problemer med å snakke, reflekser og gå.

Attaxica cerebral lammelse

Attaxica cerebral lammelse forårsaker frivillige bevegelser av lemmer som fører til balanse problemer og koordinering. Personer med denne typen kan også ha problemer med fine motorer bevegelser.

Blandet cerebral lammelse

Noen mennesker med PCer kan ha mer enn én type PC-symptomer. Mange med blandede PCer har en blanding av spastisk og dysisk PC.

Mulige komplikasjoner av cerebral lammelse

PC kan forårsake en rekke fysiske problemer på grunn av bevegelsesanomalier. Personer med PCer kan også føle seg isolert, noe som kan føre til mental helse som depresjon eller angst.

Følgende er potensielle komplikasjoner av cerebral lammelse:

Personer med PCer har også høyere grad av ulike forhold som:

Administrer cerebral lammelse

PCen er ikke degenerativ og blir ikke verre med alderen. Symptomene forbedrer ofte med et tilstrekkelig behandlingsprogram.

Behandling inkluderer fysioterapi, narkotika og av og til, kirurgiske inngrep for å håndtere bevegelsesproblemer. Behandlingstyper inkluderer:

 • Fysioterapi
 • Arbeidsterapi
 • Logg ut
 • Rekreasjonsbehandling
 • Muskel avslappende
 • muskelinjeksjoner
 • Ortopedisk kirurgi
 • Selektiv skjæring av nervefibre (i sjeldne tilfeller)

Ta bort

L’Start av cerebral parese er før fødsel eller tidlig barndom. Med tilstrekkelig diagnose og behandling kan mange mennesker med cerebral lammelse leve et fullt og selvstendig liv.