Årsaker og behandling av okularsirritasjon: Allergier og mer

Beskrivelse

L’øyeirritasjon er en generisk begrep som brukes til å beskrive følelsen når noe forstyrrer øynene dine eller # 8217; omgivende område.

Selv om symptomene kan være like, er det mange mulige årsaker til øyeirritasjon.

Fortsett å lese mens vi utforsker noen av de vanligste årsakene til øyeirritasjon, deres symptomer og mulige behandlinger.

Hva er noen vanlige symptomer på øyeirritasjon?

De spesifikke symptomene du kan prøve, avhenger av øyekilden; øyeirritasjon. Imidlertid inkluderer de vanligste symptomene på øyeirritasjon:

 • Øye kløe i løpet av dagen eller natten
 • Vandige øyne eller tåre
 • Øye rødhet
 • smerte alle’øye
 • tåkesyn
 • Følsomhet for lys

Hva er noen av årsakene til å være øyeirritasjon?

Allergier

Okulære allergier oppstår når noe du er allergisk, kalt allergen, forstyrrer membranene i øynene dine.

Det er mange ting som kan forårsake øyeallergi, inkludert pollen, pulvermidd, mugg og kjæledyr hår.

Symptomene oppstår vanligvis i begge øynene umiddelbart etter L’eksponering for et allergen. For eksempel, hvis du er allergisk mot håret av kjæledyr, kan du manifestere symptomer på allergi i øynene hvis du besøker huset til noen som har en katt eller en hund.

Behandling for øyeallergier fokuserer på lettelse fra symptomer. Benkpiller eller øyedråper kan hjelpe. Imidlertid kan legen anbefale reseptbelagte legemidler eller allergi slag hvis symptomene er vedvarende eller langvarig.

irriterende

Selv den utilsiktede eksponeringen for ting som røyk, støvpartikler eller kjemiske damper kan forårsake øyeirritasjon.

I tillegg til å være rød eller vandig etter skjermen, kan øynene dine også ha en kornet følelse.

Skyll i mange tilfeller nøyaktig L’øye eller øyne interessert i vann ved romtemperatur i 15-20 minutter kan lindre symptomer.

L’eksponering for noen irriterende stoffer kan forårsake permanent skade eller brannsår i øyet. Det er viktig å begrense tidsperioden når øynene dine er utsatt for en irriterende og konsultere en lege umiddelbart hvis symptomene forsvinner etter skylling.

Ekstraherte objekter

Ekstraherte objekter kan komme inn i øynene og forårsake irritasjon. Disse objektene kan være små gjenstander som et stramt øye eller noe større, som et stykke glass. Noen objekter kan forårsake øyeskader.

Hvis du mistenker at du har et fremmed objekt i øynene dine, vil legen din skinne et lite lys i øynene dine for å prøve å se objektet. De kan også se under øyelokket eller bruke et spesielt fargestoff for å sjekke tilstedeværelsen av en riper kåt.

Behandling gir fjerning av’fremmedlegeme. Avhengig av Objektet som var i # 8217; legen kan også foreskrive en syklus av antibiotika for å hindre infeksjonen.

Tretthet av digital visning

Noen ganger kan du prøve øyeirritasjon når du bruker datamaskinen, telefonen eller nettbrettet i lang tid. Dette er angitt som & # 8220; Digital View tretthet & # 8221; O & # 8220; kunstig synssyndrom & # 8221;.

Utover og # 8217; øyeirritasjon eller ubehag, digital visuell tretthet kan inkludere hodepine, øyne tørrhet og nakkesmerter eller skuldre.

Symptomene på’digital visuell tretthet er midlertidig og bør reduseres når du slutter å bruke datamaskinen eller telefonen.

L’American Optometric Association anbefale å følge regelen 20-20-20 når du bruker elektroniske enheter. Dette betyr at du bør ta 20 sekunder å se på noe minst 20 meter unna hvert 20 minutters arbeid.

Tørt øye

Tårer bidrar til å holde våte og smale øyne. De utskilles av kjertlene i nærheten av øynene dine. Når mengden eller kvaliteten på tårer er utilstrekkelig til å holde øynene våte, kan du utvikle det tørre øyet.

Utover og # 8217; øyeirritasjon, øynene dine kan virke tørre og riper, eller som om jeg hadde noe inni.

L’Svaktørt øye kan behandles med benk-top-stoffer som kunstige tårer. De mest alvorlige tilfellene kan kreve reseptbelagte legemidler for det tørre øyet. Selv livsstilsendringer som å slutte å røyke, redusere tiden på skjermen og ha på seg å pakke solbriller for å beskytte seg mot tørkeforhold kan være D’hjelp.

infeksjoner

En rekke bakterielle, virale eller soppinfeksjoner kan forårsake øyeirritasjon.

Ytterligere symptomer du kan prøve, kan inkludere hevelse i membranene rundt øynene, trenger å gni øynene, pusssekresjonen eller slim og skorpe som danner på øyelokkene eller på øyevippene.

Behandlingen avhenger av hva som forårsaker infeksjonen.

Virale infeksjoner er typisk milde og løser i en eller to uker.

Hvis du har en «bakteriell infeksjon», vil legen din sannsynligvis foreskrive antibiotika i form av øyedråper.

Fungale øyeinfeksjoner kan behandles med antifungale legemidler i form av øyedråper eller pille. I svært alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å injisere antifungale legemidler direkte i # 8217; øye.

Pigsty

Tilstedeværelsen av en gris, en smertefull knute som ligger på kanten av øyet, kan forårsake øyeirritasjon.

Hvis du har en pigsty, kan det virke som en kvise og kan være full av pus. Du kan også legge merke til smerte og hevelse rundt øyelokket.

Grisene forsvinner vanligvis alene og ofte varme pakker kan hjelpe. Vedvarende svinster kan behandles med antibiotika eller kirurgiske inngrep for å tømme pus.

Lacimal kanal blokkert

Normalt ruller tårene gjennom tårkanalene og i nesen hvor de er reabsorbert. Hvis du har en tåret kanal obstruert, vil tårene dine ikke bli drenert riktig fra øynene dine. Dette kan forårsake øyeirritasjon.

Ytterligere symptomer kan inkludere skorper på øyelokk, smerte rundt’indre hjørne av de gjentatte øye- og øyeinfeksjonene.

Behandlingene kan omfatte dilatasjon av tårekanalen eller posisjonering av et lite rør for å tillate rive-drenering. I noen tilfeller kan kirurgi trenge å åpne en passasje gjennom hvilke tårer som kan renne.

Andre medisinske forhold som kan forårsake øyeirritasjon

Ytterligere medisinske forhold som også kan forårsake øyeirritasjon inkluderer:

 • Blefaritt. Denne tilstanden er preget av «8217; betennelse i øyelokkene, vanligvis på grunn av bakterier eller problemer med oljeproduksjon nær øyet. Kan gjenta ofte, noe som kan gjøre det vanskelig å behandle.
 • Okular rosacea. Folk med kronisk rosacea hudtilstand kan utvikle denne tilstanden der øynene er tørre, pruriginøse og røde.
 • Glaukom. Glaukom er preget av skade på øyets optiske nerve;. Folk med glaukom opplever ofte det tørre øyet som en bivirkning av narkotika, noe som forårsaker øyeirritasjon. Noen typer glaukom kan også forårsake øye smerte.
 • Reumatoid artritt (RA). Denne kroniske inflammatoriske sykdommen kan av og til ha innvirkning på andre deler av kroppen. Tørre øyne er et vanlig symptom på & # 8217;. Også, selv den hvite delen av’øye (sclera) kan flamme og forårsake smerte.
 • Hjernesvulst. Hvis en hjerne svulst er plassert på # 8217; inne eller i nærheten av en del av hjernen forbundet med visningen, kan du oppleve sløret syn, dobbeltsyn eller tap av visning.
 • Bunch hodepine. Cluster Hodepine er en sjelden hodepineforstyrrelse der folk føler seg hyppige sterke smerter som kan vare i 15 minutter til 3 timer. Smerter er ofte nær øyet og øyet og kan forårsake rødhet i øynene, rive og hevelse i øyelokkene.
 • Multiple sklerose (SM). Vista-problemer kan være en for tidlig MS-indikator. Symptomene skyldes betennelse og korrupsjon av det beskyttende belegget av nerver. SM-relaterte briller symptomer kan inkludere sløret syn, syn gripe og se reduksjon.

Behandling for L’øyeirritasjon på grunn av de ovennevnte forholdene kan bestå av øyeomsorg hjemme, medisinske hollters eller nesesprayer eller behandling med steroider.

Hvis du lider av en kronisk eller appellant tilstand som forårsaker irritasjon i øynene dine, bør du snakke med legen din.

L & # 8217;

Det er mange mulige årsaker til øyeirritasjon. Noen av disse årsakene, som L’digital syn på tretthet eller Orzaiolo, kan forsvinne. Andre, som L’eksponering for irriterende stoffer eller en blokkert lakrimal kanal, krever behandling.

Typen av behandling du mottar avhenger av hva som forårsaker øyeirritasjon og kan variere fra medisinert øyedråper til kirurgiske prosedyrer.

Hvis du finner symptomer på øyeirritasjon som irriterer deg, sørg for en avtale med legen din for å diskutere dine bekymringer og avgjøre årsaken til # 8217; irritasjon.