Årsaker, diagnose og behandling for sokker på bena på bena

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Tegn på ben på bena er svært vanlige. De fleste sokker inneholder en elastikk for å hindre det i å glide. Presset på’elastiske forlater et tegn.

Skiltene kan være tydeligere hvis det myke vevet i bena er hovent væske. Dette kalles perifere ødemer.

Mesteparten av tiden utvikler perifert ødem fordi du holder væsker. Ofte hevelse er mild, forsvinner alene og er ikke forbundet med andre symptomer.

Men noen ganger l’perifert ødem er mer alvorlig. Dette kan tyde på at det skyldes en underliggende medisinsk tilstand. Når det er, er det vanligvis andre symptomer, og ødemet ikke forbedres uten behandling.

L’moderat til alvorlig perifert ødem, som blir verre eller ikke forbedrer seg med hvile er mer alvorlig. Bør evalueres av legen, spesielt hvis du har andre symptomer eller en historie med hjerte, lever eller nyresykdom.

Hva er symptomene på’perifert ødem?

L’Peripheral ødem er delt inn i to typer basert på hva som skjer når du trykker på det hovne området:

 • Vailing ødem, hvor en dimple fortsetter eller en & # 8220; Fossa & # 8221; Når du slutter å trykke
 • Vailing ødem, der smilehull forsvinner umiddelbart når du slutter å trykke

Tegn på sokker er mer sannsynlig hvis du har et Vailary Edema.

Andre symptomer på perifert ødem inkluderer:

 • Rett og skinnende lær
 • rødhet
 • Væske som utstråler fra huden (hvis alvorlig)

Hva forårsaker det perifere ødemet?

Veldig ofte, l’perifert ødem er et resultat av flytende oppbevaring i stedet for en tilstand nedenfor. Hevelsen er generelt mild og midlertidig.

Avhengig ødem

Når du står eller sitter i lange perioder i løpet av dagen, tiltrekker tyngdekraften blod i bena. L’økning i trykk skyver væsken fra blodkaret til bløtvev, noe som forårsaker en liten hevelse.

Hevelsen knyttet til tyngdekraften kalles et avhengig ødem. Det er mer uttalt på slutten av dagen, og derfor er tegn på sokker generelt verre om kvelden. De forlater vanligvis om morgenen.

salt

Spise mye salt gjør holde vannet til kroppen. Dette fører til perifert ødem, som kan forårsake mer åpenbare sokker i neste kveld.

Hormonelle endringer

Hormonelle nivåer endres under en kvinnes menstruasjonssyklus. Dette kan forårsake vannretensjon og ben hevelse uken før menstruasjon.

Svangerskap

Man håndforstørrelse, # 8217; livmor av en gravid kvinne kan presse blodårene som fører til beina hennes. Dette bremser ned bevegelsen av blod fra beina til hjertet, noe som kan føre til perifert ødem.

De fleste gravide kvinner lider av perifert ødem, men det kan også være et tegn på en alvorlig tilstand som kalles preeklampsi. Andre symptomer er L’plutselig hypertensjon og proteinutseende i urin (proteinuri). Krever akutt medisinsk behandling.

Varmeødem

L’perifert ødem oppstår ofte i den varme sesongen. Varmen gjør at blodkarene til å åpne mer allment, akkumuleres slik at mer blod i bena. Hvis væsken trenger inn i stoffet, utvikler ødem.

Fedme

Å være overvektig kan forårsake overflødig fett i # 8217; magen og i bassenget skyver blodårene, senker blodstrømmen fra beina. Det akkumuleres i benene av bena og det større trykket skyver væsken i myke vev.

L’perifert ødem forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand er generelt mer alvorlig og forsvinner ikke uten behandling.

venøs insuffisiens

De ensrettede ventiler i venene hindrer at blodet stiger til beina i stedet for å bevege seg til hjertet.

Disse ventilene kan svekke seg og begynne å ødelegge seg med alderen. Blodet går da tilbake til benene og døren til det perifere ødemet. Denne tilstanden kalles venøs insuffisiens. Kan forårsake kramper eller ben smerte.

L’kongestiv hjertesvikt

L’hjertesvikt utvikler fordi ditt hjerte er svak eller skadet og ikke kan pumpe blodet effektivt. Blod og væsker dateres tilbake til bena og noen ganger i lungene (lungeødem).

Andre symptomer inkluderer en rask økning i vekt og kortpustethet.

Nyresykdom

Med nyresvikt kan kroppen din ikke fjerne nok væske, og akkumuleres deretter i vev, spesielt i bena. Selv hevelsen rundt øynene (periorbital ødem) er vanlig.

Leversykdom

Sykdommer som L’Hepatitt og L’Alkoholisme kan chicatric lever (cirrhosis), noe som gjør blodet mer vanskelig gjennom dette organet.

Som et resultat går blod tilbake til bunnen av kroppen og væsken akkumuleres i # 8217; Abdomen (Ascites) og i bena. Du kan også utvikle gule øyne og hud (gulsott).

Underernæring

Blodnivået på et protein som kalles albumin er lavt når du er underernæret. L’Albumina bidrar til å holde væsken i blodårene. Uten det kommer væsken ut i myke vev.

Noen stoffer

Noen stoffer kan forårsake perifert ødem, inkludert legemidler for:

 • Prevensjon: prevensjonspiller som inneholder østrogen
 • Diabetes: Rosiglitazone (Avandia), Pioglitazone (Actos)
 • Hypertensjon: Fotballkanalblokkere, som Amlodipin (Norvasc) og Nifedipina (Adalat CC, AFEDITAB CR og Procardia XL)
 • Betennelse: Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen (Advil)
 • Parkinsons sykdom: Pramipexolo (Mirapex)
 • Konvulsjoner: Gabapentin (Neurontin)

Og hvis bare ett ben hadde tegn på sokker?

L’perifert ødem i ett ben er aldri normalt og krever akutt medisinsk behandling. Årsakene inkluderer:

TVP

En blodpropp i benets vene kalles dyp venøs trombose eller TVP. Forårsaker plutselig smerte og hevelse, vanligvis kalv.

Uten en rettidig behandling kan blodproppen bryte bort og reise til lungene. Dette kalles lungeemboli og kan være farlig for livet.

Cellulitt

Huden eller infiserte myke vev (cellulitt) er generelt hovne. Det kan også være rødt, varmt og ømt. Tidlig behandling er nødvendig for å hindre at infeksjonen sprer blodstrømmen eller beinene.

Lymphedem

Lapfa, væske som inneholder hvite blodlegemer, strømmer gjennom lymfeknuter og spesielle kanaler i hele kroppen.

Lymphedem utvikler seg når en tumor eller annen masse skyver og blokkerer lymfatiske kanaler eller når lymfeknutene blir kirurgisk fjernet eller skadet av strålebehandling. Beinet svulmer når knutene eller kanalene i bassenget er involvert.

Hvordan diagnostisert L’perifert ødem?

Din kliniske historie og en fysisk eksamen vil gi legen din ledetråder om årsaken til hevelsen i bena, men ofte er det nødvendig med tester for diagnose.

Testen er valgt basert på # 8217; organ som skal evalueres.

 • Blodprøver, som evaluerer funksjonen til de fleste deler, inkludert hjerte, lever og nyrer og albuminivå
 • Urinanalyse, som evaluerer nyrefunksjon
 • Bryst røntgen, en bildebehandlingstest evaluerer lungene og hjertet
 • Elektrokardiogram, en annen test for å evaluere hjertets funksjon
 • ekkokardiogram, en bildebehandlingstest som hjelper legen din evaluert ditt hjerte
 • Ultralyd, en bildebehandlingstest for å diagnostisere TV og abdominal masse (ascites)
 • Abdominal TC, en bildebehandlingstest som hjelper legen din til å sjekke om en abdominal masse

Hvordan & # 8217 er behandlet; perifert ødem?

Det er generelle ting du kan gjøre for å redusere mildt perifert ødem. Du kan også prøve dem sammen med en bestemt behandling for den medisinske tilstanden som forårsaker ødemet.

Måter å redusere hevelse på

 • Reduser saltinntaket.
 • Gå ned i vekt.
 • Øker føttene over hjerte nivå mens du sitter eller ligger slik at tyngdekraften skyver væsken ut av beina i stedet for inne i dem.
 • Gjør hyppige pauser og øker bena når du kan stå eller sitte lenge.
 • Bruk kompresjonstrømper for å påføre et trykk som holder væsken ut av bena. Kjøp Graduated Compression Socks Online.
 • Trene kalvemuskulaturen. Sammentringene bidrar til å presse blodet inn i venene slik at det ikke kan akkumuleres i beinet og beveger seg til myke vev.

diuretic

Diuretika (piller d’vann) Fjern overflødig væske fra kroppen. De brukes bare når l’perifert ødem er forårsaket av en tilstand nedenfor.

Behandlinger for spesifikasjoner underliggende årsaker

Behandlinger kan avhenge av hva som forårsaker det perifere ødemet. Her er noen av de mulige behandlingsalternativene for spesifikke årsaker til perifert ødem:

 • Venøs insuffisiens: Kompressive strømper, Vein fjerning (venøs stripping) eller kirurgisk reparasjon
 • Kongestiv hjertesvikt: diuretika eller narkotika som hjelper hjertearbeidet mer effektivt
 • Nyresykdommer: Narkotika som øker urinproduksjon, dialyse eller nyretransplantasjon
 • Leversykdom: Antivirale legemidler for hepatitt, begrensende alkohol eller levertransplantasjon
 • Underernæring: Et næringsrikt kosthold som inneholder en tilstrekkelig mengde protein
 • Lymphedem: Kompressive strømper eller lymfatisk dreneringsmassasje
 • TVP: stoff for å fluidifisere blod
 • Cellulitt: Antibiotika

Hva er perspektivet for folk med perifert ødem?

Tegnene på sokker selv er ikke skadelige, men de som er svært åpenbare, kan bety at du har et perifert ødem.

Perspektivet på’perifert ødem avhenger av årsaken. L’midlertidig ødem som er mildt og forekommer ikke med andre symptomer, bør ikke være bekymret.

L’mer alvorlig og vedvarende perifert ødem kan skyldes en alvorlig medisinsk tilstand. Utsiktene avhenger av årsaken, men forbedrer med en rettidig diagnose og behandling.

Bunnlinjen

Sokkemerker er forårsaket av trykket på’elastisk inne i dem. L’perifert ødem kan gjøre tegn på sokker mer tydelig.

Svært ofte utvikler det perifere ødem når overflødig væske i kroppen er tiltrukket av beina med tyngdekraften. L’ødem er generelt mild, midlertidig og ufarlig.

Imidlertid, L’perifert ødem kan være et symptom på en underliggende medisinsk tilstand. I dette tilfellet er ødemet mer seriøst og vedvarende, og det er vanligvis andre symptomer.

Hvis tegn på sokkene dine er tydeligere, se på bena dine. Hvis C’det er en ny eller økt hevelse eller brudd på ødem, kontakt legen din umiddelbart. Du kan ha en medisinsk tilstand som krever rettidig behandling.