Årsaker, behandlinger og forslag til molar smerte

Av molarene dine

Du har forskjellige sett med molarer når du vokser opp. Molarene du får rundt 6 og 12 er kjent som din første og andre molar. De tredje molarene er tettene dine av dommen, som du vil komme mellom tidene til 17 og 30.

Den molære smerten kan variere fra ugjennomsiktig til akutt. Du kan prøve molar smerte på et punkt eller i hele munnen.

Noen ganger må du konsultere legen din eller tannlegen din for å håndtere årsaken til denne smerten. Du kan forhindre molar smerte ved å praktisere god tannhygiene og regelmessig konsultere en tannlege for kontroller.

Symptomer på molar smerte

Molar smerte kan inkludere smerte isolert på en enkelt molar eller smerte som omgir en eller flere molarer. Symptomene på molar smerte er avhengig av årsaken, men kan omfatte:

 • feber
 • hodepine
 • Smerte i nærheten av # 8217; øre
 • smerte under tygging
 • Følsomhet for kald og varm mat og drikke
 • akutt smerte
 • sinovlig press
 • Hevelse eller blødning av tannkjøtt
 • Ømhet i nærheten av kjeften
 • Palproofing i kjeven
 • Smale kjeve muskler
 • Forverring av smerte om natten

Årsaker til smerte til molar tenner

Molar smerte kan korreleres til tennene eller kan skyldes en ikke-relatert tilstand. Noen av disse årsakene er relaterte mens andre er mer isolerte.

Fortsett å lese for å lære mer om mulige årsaker til molar smerte.

Følsomhet for kulde eller varme

Følsomheten for kald og varme oppstår når tannemaljen forbruker og de dypere lagene av tannen som inneholder nerver, er utsatt for mat og drikke. Denne typen følsomhet kan skyldes karies, knuste tenner, gamle fyllinger og til og med gingival sykdommer.

Ta vare på temperaturfølsomme tenner

Hvis molastene dine føles følsomme for disse temperaturendringene bare for en kort periode, kan du prøve en formulert tannkrem for sensitive tenner og børste bare med opp og ned bevegelser.

Tenner abscess

En abscess oppstår når du utvikler en molar infeksjon på 8217, på grunn av ubehandlede tannkaries. Du kan ha en abscess nær roten av molar eller til gingivalmarginen. En abscess vises som en puspose. Du kan utvikle en dental abscess fra en dekomponering tann, fra en skadet tann eller etter en tannintervensjon.

Ta vare på en abscess tann

Behandlingen kan inkludere en radikulær kanal eller til og med kirurgi for å rense det infiserte området. Du kan fullføre med en krone på molaren for å beskytte området.

Hulrom, karies og pulpite

Karies, også kjent som karies, kan forekomme i molarer på grunn av dårlig tannhygiene. Noen mennesker er også bare mer utsatt for karies. Du kan føle en akutt smerte eller puls i en molar som har et hulrom.

The Pulpite er resultatet av A’Betennelse All’tann interiør forårsaket av karies. Denne betennelsen kan forårsake en bakteriell infeksjon på 8217, og må behandles før du permanent skader tennene eller munnen din permanent.

Ta vare på karies, karies og pulpite

Det kan være nødvendig å fylle, en krone eller en rotkanal for å reparere skaden forårsaket av hulrommene. Pulpitten kan ta til tannlegen for å rense tannen, behandle den for infeksjonen og lukke den.

For å forhindre karies, kan tannlegen din anbefale deg å bruke tetningsmidler på molarene. Tetningsmidlene brukes vanligvis på permanente molarer av barn når de går inn for første gang. Dette bidrar til å beskytte tennene fra 6 til 14 år, når de er spesielt følsomme for karies.

Her er noen måter å forhindre karies.

Periodontitt

Denne gingivalinfeksjonen kan slå molarene og gjøre tygge smertefullt. Det forårsaker betennelse, skader tannkjøttvev og forbruker beinene i nærheten av tennene. Kan forårsake tanntap hvis ikke behandlet og til og med betraktet som en Uavhengig risikofaktor For koronar hjertesykdom og diabetes.

Ta vare på periodontitt

De tidlige stadiene av periodontitt kan behandles av tannlegen din og kan omfatte:

 • Fjern tartar og bakterier
 • Planlegging av røttene
 • Tar et aktuelt eller oralt antibiotika

De mest alvorlige tilfellene av periodontitt kan kreve kirurgi.

Sprukket fylling eller ødelagt tann

Det er mulig å forekomme A’fylling eller en sprukket tann på grunn av aldring eller skade. Smerten til molar på grunn av A / # 8217; fylling eller sprukket tann kan være skarp og plutselig eller bare blasted når du spiser eller drikker kald og varm mat og drikke.

Ta vare på A’sprukket fylling eller en ødelagt tann

Tannlegen din kan behandle en sprekk eller en sprukket tann og gjenopprette molarfunksjonen. En skadet molar kan ikke ly deg selv.

Tenner av den påvirkede dommen

Tennene til dommen som er berørt, kan forårsake pitch smerte bak de viktigste molarene under tannkjøttet. Dette skjer når dømmekonkurransen ikke kan bryte gjennom tannkjøttets overflate. De ubehandlede dømmekraften kan skade munnen og de omkringliggende tennene.

Ta vare på tennene til den berørte dommen

Tannlegen din kunne råde deg til å fjerne tettene til dommen som er rammet av kirurgi for å lindre smerte og redusere sjansene for andre tannproblemer.

Sinus eller bihulebetennelse infeksjon

Du kan føle smerte i de øvre molarene på grunn av en Sinus-infeksjon. Disse molarene er nær brystene dine og en brystinfeksjon og forårsaker hodetrykk som utstråler molarer.

Ta vare på en Sinus eller bihulebetennelse

Tannlegen din kan råde deg til å konsultere en lege for å diagnostisere A’sinus eller bihulebetennelse infeksjon. Du kan være i stand til å behandle sinustrykk med et benkmiddel.

Tenner sliping og kjeve stramming

Du kan male tennene frem og tilbake, forårsaker molar smerte. Du kan ikke innse at du har denne tilstanden fordi du holder tennene om natten mens du sover. Denne tilstanden kan konsumere tennens glasur, noe som kan føre til molar smerte.

Ta vare på sliping av tennene dine og stram kjever

Legen kan råde deg til å bære en natt munnvakt for å hindre sliping av tenner. De kan også foreslå noen atferdsmessige justeringer og livsstil.

Finn ut mer om årsakene til tenner sliping og hva du kan gjøre.

Kjeveforholdene

Du kan prøve molar smerte fordi kjeften ikke virker som den burde. En tilstand kalles Dell’midlertidig mandibulær ledd (ATM). Dette kan forårsake smerte rundt kjeven og de omkringliggende musklene. Denne tilstanden kan forårsake smerte under tygging.

Ta vare på forholdene til kjeften

De milde tilfellene av ATM-lidelser kan behandles hjemme med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) fra telleren (OTC). Tannlegen din kan også råde deg til å konsultere en lege for å foreskrive en muskel avslappende eller besøke en fysioterapeut. I de mest alvorlige tilfellene kan kirurgi være nødvendig.

Tips for å administrere symptomene på molar smerte

De mange årsakene til molar smerte kan forårsake en rekke behandlinger. Det er noen generelle måter å umiddelbart håndtere molar smerte, men du bør konsultere en lege eller en tannlege for å håndtere molar smerte mer permanent og unngå langsiktig skade.

Du kan være i stand til midlertidig å berolige molar smerte:

 • Tar en antidolorific fans otc, som L’Ibuprofen (Advil) eller Naproxen (Aleeve)
 • Påfør en ispakke eller en varm pakke i ansiktet i nærheten av molarsmerter
 • Bruke en aktuell OTC-medisinering med benzokain med legenes guide

Husk at Benzocaine-produkter kan ha alvorlige bivirkninger og bør ikke brukes til å behandle barn under 2 år, så sørg for at du snakker med tannlegen din før du bruker den som en behandling.

Her er andre forslag for å lindre gingival smerte.

Forslag til forebygging

Du kan hindre og håndtere noen former for molar smerte med livsstilsjusteringer og god oral hygiene:

 • Unngå søtet mat og drikke.
 • Følg et sunt og balansert kosthold.
 • Unngå å spise og drikke kaldt og varm drikke og drikke.
 • Prøv å ikke tygge is, popcorn bønner eller andre harde ting.
 • Vask tennene to ganger om dagen.
 • Bruk tanntråd hver dag.
 • Bytt tannbørsten hver fjerde måned.
 • Kontakt din tannlege regelmessig for rengjøring.

L & # 8217;

Pass på at du trener god oral hygiene og kontakt din tannlege regelmessig for å unngå utvikling av molar smerte.

Hvis du føler deg smerte i tennene dine, tannkjøtt eller kjeve, finn en lege eller en tannlege i stand til å evaluere hva som skjer. Forsinkelse av diagnosen og behandling av molar smerte kan føre til mer alvorlige tannproblemer senere.