Årsaker, behandling og forebygging av fetthals: hva du trenger å vite

Alles hodebunn kan bli litt & # 8216; fett noen ganger. Men litt & # 8216; olje er bra! L’olje (sebum) bidrar til å beskytte og støtte sunt hår.

Men en unormalt fett skalp kan virke som et problem hvis det gjør at håret ditt alltid er fettete eller skitne. Og noen ganger kan en fettbunn også forekomme sammen med andre symptomer som kan være tegn på hudsykdom.

La oss se hva som kan forårsake en fettbunn og noen av sine tilhørende symptomer, for eksempel å behandle disse årsakene hjemme og hva de skal gjøre hvis ingen av hjemmemedisinene dine fungerer.

Fett hodebunn forårsaker

Her er noen av de vanligste årsakene til en fetthals.

Seborrheic dermatitt

Seborrheic dermatitt er en tilstand som irriterer og inflammer huden. Rosa og squamous områder av huden utvikler seg i områder med mange sebaceous kjertler, inkludert hodebunnen. Det er også kjent som flass.

Det kan utlede fra en allergisk reaksjon eller være et symptom på en autoimmun tilstand. Det er ikke en alvorlig tilstand. Husbehandlinger kan ofte ta vare på eller administrere det.

Hudforholdene

Hudforhold som eksem og psoriasis kan føre til utseendet av røde og skumle patcher på hodebunnen.

Begge disse forholdene er lidelser relatert til immundysfunksjon.

Akne på pannen

L’Akne på pannen utvikler seg når olje- og cellestoffer forblir fanget i porene. Det kan også føre til spesifikke aknebakterier å akkumulere og forårsake akne støt;.

L’Overdreven oljeproduksjon er ofte årsaken til akne.

Genetikk

Generene dine kan bidra med hvor mye olje produserer kjertlene dine og hvor tykke håret ditt er.

Hva er årsakene til fettbunnet sammen med tørt hår?

Her er noen av de mulige årsakene til tørket hår med fetthals:

 • Hudforholdene
 • Genetikk
 • vask håret ditt
 • Bruker sjampo eller hårprodukter med mange kunstige kjemikalier

Fett og pruriginøs søt

Flasset er sannsynligvis årsaken til en fettete og pruriginøse hodebunner.

Noen årsaker til bare en hodebunns kløe inkluderer:

 • Re-oppkjøp av hudsykdommer som eksem og psoriasis
 • Allergiske kjemiske reaksjoner i hårprodukter eller andre eksterne utløserfaktorer, inkludert lysfølsomhet

Fett hodebunn sammen med hårtap

Hårtap som oppstår sammen med en betydelig fetthals kan utlede fra:

 • Genetikk
 • aldring
 • Skader på hårsekkene

Husholdningsartikler og OTC-behandlinger

C’Det er mye at du kan gjøre hjemme eller kjøpe på apoteket for å hjelpe deg med å behandle fetthals.

Husk at testene for disse hjemmemedisinene er stort sett anekdotiske. Resultatene dine kan variere. Disse forslagene erstatter ikke konvensjonelle behandlingsbehandlinger.

Fiskeolje

Begrensede data tyder på at fiskeoljen kan være nyttig for å håndtere flassreparasjonene som kan bidra til den oljeaktige huden i hodebunnen.

Det selges vanligvis som et muntlig kosttilskudd. Mange bruker fiskeoljen til potensielle fordeler for immunforsvaret og hjertet.

Aloe vera

L’Aloe Vera er et annet naturlig middel for flass som støttes av gamle Undersøkelser. Dens bruk kan utledes fra sitt potensial for å kontrollere betennelsen som fører til re-oppkjøp.

Probiotika

Det antas at probiotika er en god måte å redusere kroppens betennelse på, som kan bidra til å kontrollere droppakken på flasset.

Det er ikke mange tester at probiotika er spesielt effektive for en fettbunn, men C’noen. Det er verdt å snakke med legen din for å finne ut om de kan hjelpe deg.

Te tre olje

L’Tea Tree er et antiseptisk middel som kan bidra til å kontrollere akkumulasjonene av bakterier og sopp. Disse akkumulasjonene kan føre til akne eller rehancies av visse hudforhold i hodebunnen.

Fortynn oljen til te-treet med en vektorolje, for eksempel kokosnøtt eller olivenolje, og hell noen dråper på det berørte området.

Eple cider eddik

L’Apple eddik er en veldig verdsatt anekdotisk terapi, men mangler tilstrekkelig bevis for å være vanlig støtte hudforstyrrelser.

Noen sier at det er en effektiv antiinflammatorisk og kan bidra til å redusere håret pH-balansen. Begge disse kapasitetene kan bidra til å redusere oljeproduksjonen og stoppe utvekslingene av hudforholdene.

Men l’eple eddik kan ytterligere irritere huden din hvis du har l’eksem.

Hvis du bestemmer deg for å prøve epleeddik, legg noen dråper i hodebunnen etter å ha sett håret ditt. La noen få minutters handling, så skyll godt.

Hva skal du se etter i en sjampo for fetthals

Her er det noe Viktige ingredienser Brukes i effektive sjampo for en fetthals:

 • Vann (som en base for sjampoformularen)
 • Natrium Lauril Sulfate
 • Benzoile peroksid
 • Selen sulfide
 • Natriumsulfetamid
 • ketokonazol

Når skal du se en lege

Kontakt lege hvis du har prøvd en eller flere hjemmebehandlinger uten suksess, eller hvis du ikke vet nye eller forverrede symptomer etter at hjemmebehandlingsplanen starter.

Legen kan foreskrive en sjampo eller en løsning på resept. Kroniske forhold kan be om andre stoffer.

For hudforhold eller spesifikke genetiske lidelser, kontakt en hudlege for behandling, for eksempel fluokinonid, eller et lege om hvordan man skal behandle og administrere eksacerbasjoner.

Ta bort

En fetthals er ikke nødvendigvis en dårlig ting. En bit & # 8216; av olje er bra for håret ditt.

For mye olje i hodebunnen kan være en plage. Prøv noen av disse rettsmidler eller behandlinger hvis du vil redusere din fet glans.