Rotatorhodetelefon LESION: Behandlinger, symptomer og diagnose

COS’er en lesjon av rotatorhodetelefonene?

Rotatorhodetelefonen er en gruppe på fire muskler og sener som bidrar til å stabilisere skulderen. De hjelper også bevegelse. Hver gang du beveger skulderen, bruker du rotatorhodetelefonen for å stabilisere og bidra til å flytte artikulasjonen.

Rotatorhodetelefonen er et vanlig skadet område. De vanligste lesjonene er stammer, tendinitt og bursitt.

Hva forårsaker en rotator hodetelefon lesjon?

Rotator hodetelefon lesjoner kan variere fra liten til alvorlig. Har en tendens til å gå tilbake til en av de tre kategoriene.

Senonitt er en lesjon forårsaket av overdreven bruk av rotatorhodetelefonen. Dette gjør det i inflamen. Tennisspillere, som bruker en tjeneste i hodet og malere som må lengre mot l’høye til å gjøre jobben sin, ofte lider av denne skaden.

Borsitt er en’annen vanlig lesjon av rotatorhodetelefonen. Det er forårsaket av’betennelse i posen. Disse er lommer fulle av væske funnet blant senene til rotatorhodetelefonene og beinet underliggende.

Rotator tårer eller strekninger av rotator mansjetter er forårsaket av overdreven bruk eller akutte lesjoner. Sener som forbinder muskler til bein kan forlenge (stamme) eller tåre, delvis eller helt. Rotatorhodetelefonen kan også streve eller rive etter en høst, en bilulykke eller en annen plutselig lesjon. Disse skader forårsaker generelt intens og umiddelbar smerte.

Hva er symptomene på rotatorhodetelefonen lesjonen?

Ikke alle rotatorhodetelefonskader forårsaker smerte. Noen er resultatet av degenerative forhold, noe som betyr at rotatorhodetelefonen kan bli skadet i måneder eller år før symptomene begynner å vises.

De vanlige symptomene på rotatorhodetelefon lesjon inkluderer:

 • Unngå visse aktiviteter fordi de forårsaker smerte
 • Vanskelighetsgrad å nå hele spekteret av skulderbevegelsen
 • Vanskelighetsgrad å sove på den berørte skulderen
 • smerte eller ømhet når du kommer til taket
 • skulder smerte, spesielt om natten
 • Progressiv skulder svakhet
 • Vanskelighetsgrad når bak ryggen din

Hvis du lider av en av disse symptomene i mer enn en uke, eller du mister armens funksjon, kontakt legen din.

Hvem er i fare for lesjoner til rotatorens hodetelefoner?

Rotatorhodetelefon lesjoner kan være akutte eller degenerative.

Akutte lesjoner oppstår vanligvis på grunn av en bestemt ulykke. Disse kan skyldes å løfte for tunge gjenstander, fra høsten eller skulderstyrken i en ubehagelig posisjon. Unge mennesker er mer sannsynlig å eksperimentere med denne typen rotator hodetelefon lesjon.

Degenerative lesjoner skyldes over-sikt overdreven bruk. Den mest utsatte risikoen for disse skader inkluderer:

 • Idrettsutøvere, spesielt tennisspillere, baseballspillere, rowers og wrestlers
 • Folk med jobber som krever repeterende heiser, som malere og snekkere
 • folk over 40 år

Hvordan diagnostisert en rotatorhodetelefon lesjon?

Leger bruker medisinsk historie, fysisk undersøkelse og bildeskanninger for å diagnostisere rotatorhodetelefonskader. Kan be om informasjon om fysiske aktiviteter på arbeidsplassen. Disse spørsmålene bestemmer om en pasient har økt risiko for en degenerativ tilstand.

Legen vil også verifisere armens mobilitet og styrke. De vil også utelukke lignende forhold, som en knust nerve eller leddgikt.

Image skanninger, som radiografi, kan identifisere noen beinsporer. Disse små beinveksten kan gni mot rotatorhodetelefonen og forårsake smerte og betennelse.

Du kan også bruke magnetisk resonans (MR) eller ultralydskanninger. Disse verktøyene undersøker myke vev, inkludert sener og muskler. De kan bidra til å identifisere tårer, så vel som å vise hvor stor og seriøs de har blitt.

Hvordan er en lesjon av rotatorhodetelefonene?

Behandlingene går fra resten av armen bekymret for kirurgi. Senetitt kan utvikle seg til en bryte av rotatorhodetelefonene, og denne lesjonen kan forverres over tid. Leter du etter behandling så raskt som mulig, bidrar til å forhindre fremdriften av lesjonen.

Ikke-kirurgiske behandlinger forbedrer symptomene på omtrent 50 prosent av mennesker med en rotator hodetelefon lesjon. Disse typer behandlinger inkluderer:

 • Påfør varme eller kalde pakker på den interesserte skulderen for å redusere hevelse
 • Øvelser for å gjenopprette styrke og bevegelsesfrihet
 • Injiser i det berørte kortisonområdet, en steroid som bidrar til å redusere betennelsen
 • Plasser slått armen og ha på seg en ‘8217; sele for å isolere armens bevegelser
 • Benk-benk Anti-inflammatoriske stoffer, som ibuprofen og Napossene

Prøv dette: Enkle øvelser for å behandle smerten til rotatorens hodetelefon »

Forskning & # 8211; Undersøkelser Indikerer at timingen av> 8217; intervensjonen ikke påvirker resultatene. Dette betyr at hvis du har en roterende hodetelefon lesjon, vil legen din sannsynligvis føle ikke-kirurgiske metoder.

Hva er utsiktene for en lesjon av rotatorhodetelefonene?

Prognosen for en lesjon av rotatorhodetelefonene avhenger av hvilken type skade. Ifølge Mayo Clinic, halvparten av de med a Lesjon av rotator armbåndet Gjenopprette ved hjelp av operasjonen og # 8217; hjemmepleie. Disse inngrepene reduserer smerte og oppmuntrer til mobilitet.

I tilfelle av mer seriøs lesjon enn rotatorhodetelefonen, kan skulderstyrken ikke forbedre med mindre lesjonen er kirurgisk korrekt.

Hvordan kan du forhindre en lesjon av rotatorhodetelefonene?

Idrettsutøvere og personer med yrker som krever skulderbruk bør gjøre hyppige pauser. Dette kan redusere belastningen på skulderen. Øvelser kan også være nyttige for å styrke skulderen og oppmuntre til mobilitet. Spør din fysioterapeutstrekking og styrking av øvelser for å forbedre rotatorhodetelefonfunksjonen.

I tilfelle av skuldersmerter, kan glasur på det berørte området bidra til å redusere hevelse. Påfør isen i en klut dekket med ikke mer enn 10 minutter om gangen. Disse aktivitetene kan også bidra til å forhindre nye lesjoner.