Rosuvastatin | Bivirkninger, dosering, bruk og mer

Høydepunkter for Rosuvastatin

 • Den muntlige tabellen av Rosuvastatin er tilgjengelig som et merket medikament og som et generisk legemiddel. Merke: Crestor.
 • Rosuvastatin er bare i form av en tablett for å ta oralt.
 • Rosuvastatin brukes til å behandle høyt kolesterol, inkludert forholdene som er genetiske (overføres gjennom familier). Det brukes også til å forhindre hjertesykdom.
 • Viktige advarsler

  • Merknad om alvorlige muskelproblemer: Dette legemidlet kan forårsake alvorlige muskelproblemer. Disse inkluderer myopati, med symptomer som muskelsmerter, ømhet eller svakhet. Myopati kan føre til rabdomilisi. Med denne tilstanden bryter muskelen og kan forårsake skade på nyrene og til og med døden. Hvis du oppdager en uvanlig smerte eller svakhet i musklene dine, ring legen din umiddelbart. Legen kan bestemme seg for å avbryte behandlingen med dette stoffet.
  • Merknad om leverproblemer: Dette stoffet kan øke leverenzymnivået. L’økning i leverenzymer kan være et tegn på hepatisk skade. Legen din kan sjekke disse nivåene for å sikre at dette stoffet ikke skadet leveren.

  Hva en COS’er Rosuvastatin?

  Rosuvastatin er et reseptbelagte legemiddel. Den kommer i form av en tablett du tar i munnen.

  Rosuvastatin er tilgjengelig som en Crestor-merkevare medisiner. Det er også tilgjengelig som et generisk stoff. Generiske legemidler koster vanligvis mindre enn merkevaren. I noen tilfeller kan de ikke være tilgjengelige i alle kraft eller skjema som en merket medisiner.

  Dette stoffet kan brukes som en del av en kombinert terapi. Dette betyr at det kan være nødvendig å ta det med andre stoffer.

  Fordi den brukes

  Rosuvastatin brukes til å redusere LDL-kolesterolnivået (dårlig) og øke HDL-kolesterolnivået (bra). Det reduserer også triglyseridnivåer (fett i blodet). Forbedring av kolesterolnivået bidrar til å forhindre dannelsen av blokker i arteriene. Disse blokkene kan forårsake alvorlige problemer, inkludert hjerteinfarkt eller slag.

  Hvordan virker det

  Rosuvastatin tilhører en klasse med narkotika kalt statiner. En klasse med narkotika er en gruppe medisiner som fungerer på samme måte. Disse stoffene brukes ofte til å behandle lignende forhold.

  Rosuvastatin fungerer som blokkerer enzymer i leveren som produserer kolesterol. Dette senker LDL-kolesterolnivåene (dårlig). Øker også HDL-kolesterolnivået (bra).

  Bivirkninger av rosuvastatin

  Den muntlige tabletten av rosuvastatin forårsaker ikke døsighet, men kan forårsake andre bivirkninger.

  Mer vanlige bivirkninger

  De vanligste bivirkningene som kan oppstå ved bruk av rosuvastatin inkluderer:

  • hodepine
  • smerte alle’Abdomen (mageområdet)
  • muskelsmerter
  • kvalme
  • svakhet

  Hvis disse effektene er milde, kan de gå bort innen noen få dager eller et par uker. Hvis de er mer alvorlige eller ikke forlater, snakk med legen din eller apoteket.

  Alvorlige bivirkninger

  Ring legen umiddelbart hvis du har alvorlige bivirkninger. Ring 911 Hvis symptomene dine føles i fare for livet, eller hvis du tror du har en medisinsk nødsituasjon. Alvorlige bivirkninger og deres symptomer kan inkludere følgende:

  • Alvorlige muskelproblemer. Symptomene kan omfatte:
   • Uforklarlig eller uvanlig muskel smerte
   • svakhet
   • feber
  • Leverproblemer. Symptomene kan omfatte:
   • Uforklarlig eller uvanlig svakhet
   • Redusert av # 8217; appetitt
   • smerte alle’Abdomen (mageområdet)
   • Mørk farge urin
   • Guling av huden eller hvite øyne

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige bivirkninger. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Diskuter de mulige bivirkningene med en helsepersonell som kjenner din medisinske historie.

  Rosuvastatin kan samhandle med andre stoffer

  Den muntlige tabellen til Rosuvastatin kan samhandle med andre legemidler, vitaminer eller urter du kan ta. A’interaksjon er når et stoff endrer måten et stoffhandlinger. Dette kan være skadelig eller hindre at stoffet fungerer bra.

  For å unngå interaksjoner må legen håndtere alle narkotika nøye. Husk å informere legen din om alle medisiner, vitaminer eller urter du tar. For å finne ut hvordan dette stoffet kan samhandle med noe D’andre tar, snakk med legen eller apoteket.

  Nedenfor er eksempler på stoffer som kan forårsake samspill med rosuvastatin.

  Narkotika som reduserer syrer

  Når det antas med rosuvastatin, kan noen antacida som inneholder aluminium eller magnesium redusere mengden rosuvastatin i blodet. Dette gjør det mindre effektivt og vil ikke fungere også for å behandle tilstanden din. Disse stoffene må tas minst to timer etter rosuvastatininntaket. Eksempler på disse stoffene inkluderer:

  • Aluminiumhydroksyd
  • magnesiumhydroksyd

  Antikoagulant

  Warfarin brukes til å fluidifisere blod. L’Å ansette dette stoffet med Rosuvastatin kan øke din I R. Dette er et mål på hastigheten som blodet er koagulere på. Det kan være nødvendig å måle # 8217; i oftere når du begynner å ta Rosuvastatin, eller hvis legen din endrer dosen.

  Kolesterol medisiner

  Når du hyret med Rosuvastatina, kan noen andre stoffer som brukes til å behandle høyt kolesterol øke nivåene av rosevastatin i blodet. Dette øker risikoen for muskelproblemer. Før du tar disse stoffene, må du sørge for at legen din vet at du ansetter Rosuvastatin. Eksempler på disse stoffene inkluderer:

  • niacin
  • Gemfibrozil
  • fenofibrat

  Narkotika for HIV for L & # 8217

  Når det er ansatt med rosuvastatin, kan noen legemidler som brukes til å behandle HIV øke rosuvastatinnivåene i kroppen. Dette øker risikoen for colteral effekter av rosuvastatin. Disse bivirkningene inkluderer muskelproblemer som muskelsmerter, svakhet eller ømhet.

  Eksempler på disse stoffene inkluderer proteasehemmere som:

  • Atazanavir
  • indinavir
  • lopinavir
  • nelphinavir
  • ritonavir

  Narkotika for l’hepatitt c.

  Når du tar med Rosuvastatin, kan noen legemidler som brukes til å behandle hepatitt C øke rosuvastatinnivåene i kroppen. Dette øker risikoen for colteral effekter av rosuvastatin. Disse bivirkningene inkluderer muskelproblemer som muskelsmerter, svakhet eller ømhet.

  Eksempler på disse stoffene inkluderer proteasehemmere som:

  • SimePrevir

  Immunosuppressivt stoffet

  Syklosporin brukes til å redusere styrken av immunsystemet. L’bruk av dette stoffet med rosuvastatin kan øke rosuvastatinnivåene i kroppen. Dette øker risikoen for colteral effekter av rosuvastatin. Disse bivirkningene inkluderer muskelproblemer som muskelsmerter, svakhet eller ømhet.

  God venn

  Colchicine brukes til å behandle giktangrep. L’bruk av dette stoffet med rosuvastatin kan øke risikoen for bivirkninger som muskelsmerter og rabiolisi.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika samhandler annerledes i hver person, kan vi imidlertid ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige interaksjoner. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din om mulige samspill med alle reseptbelagte legemidler, vitaminer, urter og kosttilskudd og motvirkninger du antar.

  Advarsler for Rosuvastatin

  Dette stoffet kommer med forskjellige advarsler.

  Varsel om allergi

  Dette stoffet kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomene kan omfatte:

  • utslett
  • urticaria
  • Hevelse i ansikt, munn og tunge
  • åndedrettsproblemer

  Hvis du utvikler disse symptomene, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Ikke ta denne medisinen lenger hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på den. Gjenoppta det kan være dødelig (forårsaker døden).

  Interaksjonsmelding med alkohol

  L’bruk av drinker som inneholder alkohol, kan øke risikoen for problemer med leveren fra Rosuvastatin. Fortell legen din dersom du drikker mer enn to alkoholbriller om dagen. Pass på at du snakker med legen din dersom du har en aktiv leversykdom eller en historie med leverproblemer.

  Advarsler for personer med visse helsemessige forhold

  For personer med leverproblemer: L’Å ansette dette stoffet er til størst risiko for alvorlige muskelproblemer. Snakk med legen din for å finne ut om dette stoffet er trygt for deg.

  For folk med nyreproblemer: L’Å ansette dette stoffet er til størst risiko for alvorlige muskelproblemer. Snakk med legen din for å finne ut om dette stoffet er trygt for deg.

  Advarsler for andre grupper

  For personer med asiatisk etnisk opprinnelse: Du har større risiko for bivirkninger fra dette stoffet på grunn av «8217, økning i rosuvastatin nivåer i blodet. Legen kunne starte med en lavere dosering.

  For gravide kvinner: Dette stoffet er et stoff for kategori graviditet x. Kategori X-stoffer bør aldri brukes under graviditet. Kvinner i fruktbar alder bør bruke en pålitelig prevensjon i rekruttering.

  Ring legen din med en gang hvis du blir gravid under L’å ta denne medisinen.

  For kvinner som ammer: Dette legemidlet kan passere i morsmelk og kan forårsake bivirkninger i et barn som er breastfed. Du bør ikke amme din sønn under legemiddelinntaket. Snakk med legen din hvis du ammer barnet ditt. Du må avgjøre om du skal avbryte L’amming eller forstyrre ansettelsen av dette stoffet.

  For eldre: de eldre nyrene kan ikke fungere som før. Dette kan føre til at kroppsprosessen reduseres langsommere. Som et resultat forblir en større mengde medikament i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger av dette legemidlet. Legen din vil nøye sjekke deg om bivirkningene mens du tar denne medisinen.

  For barn: For de fleste forholdene, bør dette stoffet ikke brukes i mennesker under 18 år. Den kan brukes i barn i alderen 8 og 17 for behandling av høyt heterozygot kolesterol. Den kan også brukes hos barn i alderen 7 og 17 for å behandle høyt homozygot kolesterol.

  Hvordan ta generisk Rosuvastatin Doc

  Alle mulige doser og former for narkotika kan ikke inkluderes her. Dosen, formen på stoffet og frekvensen som stoffet antar vil avhenge av:

  • din alder
  • tilstanden som skal behandles
  • Hvor seriøs er din tilstand
  • Andre medisinske forhold du har
  • Hvordan reagere på den første dosen

  Former og styrker

  Generisk: Rosuvastatin

  • Form: Oral tablett
  • Motstander: 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg

  Merke: Crestor

  • Form: Oral tablett
  • Motstander: 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg

  Dosering for høyt kolesterol (hyperlipidemi), hypertriglyseridemi og hyperlipoproteinemi type III

  Voksen Dosering (Alder 18-64 år)

  • Typisk dosering: 5-40 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 0-17 år)

  Dette stoffet har ikke blitt studert hos barn til dette formålet. Bør ikke brukes i mennesker under 18 år.

  Senior dosering (alder 65 år)

  Nyrene til eldre kan ikke fungere som før. Dette kan føre til at kroppsprosessen reduseres langsommere. Som et resultat forblir en større mengde av et stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  Legen din kan starte med en redusert dosering eller et annet medisineringsprogram. Dette kan bidra til å forhindre at nivåene av dette stoffet akkumuleres for mye i kroppen din.

  Heterozygot High Cholesterol Dosering (hyperlipidemi)

  Voksen Dosering (Alder 18-64 år)

  • Typisk dosering: 5-40 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 10-17 år)

  • Typisk dosering: 5-20 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 8-9 år)

  • Typisk dosering: 5-10 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 0-7 år)

  Dette stoffet har ikke blitt studert i små barn til dette formålet. Bør ikke brukes i barn under 8 år.

  Senior dosering (alder 65 år)

  Nyrene til eldre kan ikke fungere som før. Dette kan føre til at kroppsprosessen reduseres langsommere. Som et resultat forblir en større mengde av et stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  Legen din kan starte med en redusert dosering eller et annet medisineringsprogram. Dette kan bidra til å forhindre at nivåene av dette stoffet akkumuleres for mye i kroppen din.

  Dosering for høy homozygot kolesterol (hyperlipidemi)

  Voksen Dosering (Alder 18-64 år)

  • Typisk startdose: 20 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 7-17 år)

  • Typisk dosering: 20 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 0-6 år)

  Dette stoffet har ikke blitt studert i små barn til dette formålet. Bør ikke brukes i barn under 7 år.

  Senior dosering (alder 65 år)

  Nyrene til eldre kan ikke fungere som før. Dette kan føre til at kroppsprosessen reduseres langsommere. Som et resultat forblir en større mengde av et stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  Legen din kan starte med en redusert dosering eller et annet medisineringsprogram. Dette kan bidra til å forhindre at nivåene av dette stoffet akkumuleres for mye i kroppen din.

  Dosering for forebygging av hjertesykdom

  Voksen Dosering (Alder 18-64 år)

  • Typisk dosering: 5-40 mg en gang om dagen.

  Barndosering (alder 0-17 år)

  Dette stoffet har ikke blitt studert hos barn til dette formålet. Bør ikke brukes i barn under 18 år.

  Senior dosering (alder 65 år)

  Nyrene til eldre kan ikke fungere som før. Dette kan føre til at kroppsprosessen reduseres langsommere. Som et resultat forblir en større mengde av et stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  Legen din kan starte med en redusert dosering eller et annet medisineringsprogram. Dette kan bidra til å forhindre at nivåene av dette stoffet akkumuleres for mye i kroppen din.

  Spesielle hensyn på dosen

  For personer med asiatisk opprinnelse: Kroppen din kan behandle denne medisinen annerledes. Dette kan føre til økning i nivåene av dette stoffet i blodet. Legen din vil trolig gi deg en innledende dose på 5 mg en gang om dagen.

  For personer med nyresykdom: Nyresykdom kan indusere kroppen for å behandle narkotika sakte. Som et resultat forblir en større mengde medikament i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger. Legen din vil trolig gi deg en innledende dose på 5 mg per dag. Legen kan senere øke doseringen på 10 mg per dag.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne listen inneholder alle mulige doser. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din eller apoteket til de riktige dosene for deg.

  Ta som angitt

  Den muntlige tablett med rosuvastatin brukes til langsiktig behandling. Det har risiko hvis du ikke tar det som foreskrevet.

  Hvis det plutselig avbryter stoffinntaket eller ikke tar det i det hele tatt: Kolesterolet kan ikke kontrolleres. Over tid kan høyt kolesterol føre til alvorlige helseproblemer som et hjerteinfarkt eller slag.

  Hvis du hopper over dosene eller ikke tar stoffet på de forventede tider: Legemidlet kan ikke fungere så godt eller kunne slutte å fungere helt. For at dette stoffet skal fungere godt, må en viss mengde være i kroppen din til enhver tid.

  Hvis du tar for mye: Du kan ha farlige stoffnivåer i kroppen din. Symptomene på overdosering av dette stoffet kan inkludere:

  • Sterk smerte ALL’Abdomen (mageområde)
  • Han retched
  • diaré
  • Muskel smerte og svakhet

  Hvis du tror du har tatt for mye om dette stoffet, ring legen din eller lokalt antivelean senter. Hvis symptomene dine er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Hva skal du gjøre hvis du glemmer en dose: Ta dosen så snart du husker. Men hvis du husker bare noen få timer før neste planlagte dose, ta bare en dose.

  Prøv aldri å gjenopprette forsinkelsen ved å ta to doser samtidig. Dette kan forårsake farlige bivirkninger. Ikke ta mer enn 1 dose av dette stoffet innen 12 timer.

  Hvordan vite om stoffet fungerer: LDL-kolesterolnivåer (dårlig) bør redusere og HDL-kolesterolnivået (bra) skal øke. Du vil ikke kunne si at stoffet fungerer. Legen vil utføre blodprøver for å kontrollere kolesterolnivået.

  Viktige hensyn til rosuvastatininntaket

  Husk disse hensynene hvis legen din foreskriver deg Rosuvastatin.

  Generell

  • Du kan ta denne medisinen med eller uten mat. Forutsatt at det med mat kan bidra til å redusere magesmerter.
  • Ta dette stoffet All’Tid Anbefalt av legen din.
  • Ikke kutt eller knus tabletten.

  Oppbevaring

  • Hold denne medisinen ved romtemperatur mellom 68 ° C og 77 ° C (20 ° C og 25 ° C).
  • Ikke hold denne medisinen i våte eller våte områder, som bad.

  Ladninger

  En oppskrift på dette stoffet er oppladbart. Du bør ikke trenge et nytt resept for å lade opp dette stoffet. Legen vil skrive antall lading som er autorisert på resept.

  Turer

  Når du reiser med stoffene dine:

  • Alltid ta med narkotika med deg. Under flyet, legg det aldri inn i en innspilt bagasje. Hold det i håndbagasjen din.
  • Ikke bekymre deg for røntgenmaskiner Dell & # 8217;. De kan ikke skade medisinene dine.
  • Det kan være nødvendig å vise personalet på Dell’Airport L’apoteketikett for stoffet. Ta alltid med deg den originale beholderen med reseptbelagte etiketten.
  • Ikke sett denne medisinen i oppbevaringsrommet på bilen din eller la den være med bil. Pass på at du unngår å gjøre det når klimaet er veldig varmt eller veldig kaldt.

  Klinisk overvåking

  Legen vil overvåke helsen din under behandlingen med dette stoffet. Du vil ha blodprøver å sjekke:

  • Kolesterolnivåer: Denne testen vil hjelpe deg med å sørge for at dette stoffet fungerer for å forbedre kolesterolnivået ditt.
  • Hepatiske enzymer: Legen kan styre leverenzymer før og under behandling med dette legemidlet. Legen vil sjekke dem nøye hvis du tror du har problemer med leveren. Fortell legen din dersom du manifestere symptomer som uvanlig muskelsmerter, tretthet, svakhet eller tap av appetitt. Det indikerer også om du har smerte på høyre side av # 8217; Abdomen (mageområdet), mørk eller hvit farge eller hudgulende urin.

  Kostholdet ditt

  Før du begynner å ta denne medisinen, kan legen din starte et spesielt kosthold for å senke kolesterolet.

  Det finnes alternativer?

  Andre stoffer er tilgjengelige for å behandle tilstanden din. Noen kan være mer egnet for deg fra andre. Snakk med legen din om andre farmakologiske alternativer som kan fungere for deg.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Healthline har gjort alt for å sikre at all informasjonen faktisk er korrekt, fullført og oppdatert. Denne artikkelen bør imidlertid ikke brukes som erstatning for kunnskap og # 8217; erfaring med en autorisert helsepersonell. Du bør alltid konsultere legen din eller annen helsepersonell før du ansetter noe stoff. Informasjonen om legemidlene som finnes her, kan endres og ikke tenkt å dekke alle mulige bruksområder, indikasjoner, forholdsregler, advarsler, farmakologiske interaksjoner, allergiske reaksjoner eller bivirkninger. L’Fravær av advarsler eller annen informasjon for et gitt stoff indikerer ikke at stoffet eller kombinasjonen av legemidler er trygg, effektiv eller egnet for alle pasienter eller for alle spesifikke bruksområder.