Roses vann for akne: anti-inflammatorisk og antibakteriell

L’Rose vann er en væske oppnådd ved nedsenking av rosenblad i # 8217; vann eller destillasjons rosenblad med damp. Det har blitt brukt i århundrer i Midtøsten for en rekke skjønnhets- og helseprogrammer.

L’Rose vann har fem egenskaper som støtter sin aktuelle bruk i behandlingen av akne:

  • Er en anti-inflammatorisk.
  • Det er en astringent.
  • Det er en antiseptisk og antibakteriell.
  • Balanserer ph.
  • Den har antioksidanter.

Finn ut mer om denne egenskapene og hvorfor L’Rose vann kan være gunstig for akne og andre hudsykdommer.

Rose vann som en anti-inflammatorisk

De antiinflammatoriske egenskapene til rosenvannet kan bidra til å redusere hudrødhet, forhindre ytterligere hevelse og beroligende ubehag i akne.

Sekund Søk fra 2011, L’Rosevann er rik på vitamin C og fenoler, noe som gjør det til et «8217; naturlig og anti-inflammatorisk alternativ for den betente akne.

Forskning har også konkludert med at de antiseptiske og antibakterielle egenskapene til rosevann kan bidra til å helbrede kutt, brenner og arrene raskere.

Ifølge en annen 2011 studie, De antiinflammatoriske egenskapene til rosenvannet kan også bidra til å lindre Rosacea-irritasjonen. Rosacea er en tilstand av den vanlige huden som er preget av ansiktsrødhet, synlige blodårer og rødhårede fremspring som ofte er fulle av pus.

Rose vann som en astringent

Astringents brukes ofte til å rense huden, tørr sebum og stram porene. Rose vann, som er Rik på Tannins, Det kan ha en strammende effekt på huden. Videre tørker det ikke huden som andre alkoholbaserte astringer.

Et notat på astringer

For noen mennesker med akne kan astringents irritere huden og bidra til utsalgssteder. Snakk med en hudlege før du bruker noen form for astringent på huden din.

Rose vann som en antibakteriell

De antiseptiske egenskapene til rosevannet kan forhindre og behandle infeksjoner. EN 2010 studio bekreftet de smertestillende og antiseptiske egenskapene til rosevann.

En annen 2010 studio konkluderte med at roseoljen er en svært effektiv antibakteriell, dreper propionibakterium acnes, en bakterie bundet til akne.

Vann av roser og pH i huden

Ifølge en 2018 Studio, Huden din har en pH mellom 4.1 og 5.8. PH-verdien av rose er generelt mellom 4.0 og 4.5.

TIL 2018 Studio Skrevet på magasinet Nåværende problemer i dermatologi foreslår å bruke hudpleieprodukter med pH-nivå mellom 4.0 og 5.0, som det kan minimere L’irritasjon og # 8217; hudintoleranse & # 8221;.

Rose vann som en antioksidant

TIL 2016 studio Publisert i Journal of Clinical og estetisk dermatologi indikerte at frie radikaler kan forårsake hudbetennelse, noe som resulterer i obstruksjon av porene og kviser.

Aktuelle antioksidanter, som rosevannet, kan begrense oksydasjonen av frie radikaler. EN 2011 studie bekreftet antioksidantegenskapene til rosevann.

Slik bruker du rosevannet på huden din

Eliminer overflødige oljer

Fukt en myk bomullspute eller en bomullsdisk i kaldt roser vann og forsiktig buffer på ren hud. Kan bidra til å fjerne overflødig olje og smuss som forblir på huden etter rengjøring.

Toning huden regelmessig med rosenvann kan bidra til å forhindre akneformasjon forårsaket av porene som er blokkert. Også, l’rose vann minus huden sammenlignet med alkoholbaserte hud tonere eller kjemikalier.

Hydrater og gjenoppretter pH-balansen

Fyll en liten sprøyteflaske med rosevann og bruk den til å sprøyte ansiktet ditt. Dette kan bidra til å fukte huden og gjenopprette sin naturlige pH-balanse. Hold flasken i kjøleskapet for å friske opp.

Soak trette øyne og redusere hevelse

Dyp to bomullsskiver i kaldt rosevann og forsiktig posisjonering på øyelokkene. La dem stille i 5 minutter for å berolige slitne og hovne øyne.

Main takeaways

Hvis du har akne, er det mange grunner til å vurdere rosevannet til hudpleie-rutinen, inkludert egenskapene som:

  • anti-inflammatorisk
  • Astringent
  • Antioxidant

L’Rosevann har også antiseptiske og antibakterielle egenskaper og bidrar til å balansere hudens pH.

Hvordan du bør med eventuelle endringer i hudpleie regimet, snakk med en hudlege for å få sin mening på’rose vann og hvordan du bruker det best for din spesielle type hud.