Risvann for huden: Bruk, fordeler og effektivitet

L’ris vann er bra for huden?

L’ris vann & # 8211; L’vann som forblir etter matlaging ris & # 8211; Det har lenge vært designet for å fremme sterkere og vakrere hår. Den første kjente bruken dateres tilbake til mer enn 1000 år siden i Japan.

I dag l’Risvann får popularitet selv som en hudbehandling. Det sies at det lånte og tone huden og enda bedre de forskjellige hudforholdene. Enda mer fristende, # 8217; ris vann er noe du enkelt kan og billig hjemme.

L’Risvann inneholder kjente stoffer for å beskytte og reparere huden. Til tross for noen virkelige fordeler, er det mange uttalelser i denne forbindelse at vitenskapen ikke har demonstrert fullt ut.

Fordeler med’ris vann for huden

Ris vann for å lette huden

Mange nettsteder anbefaler å bruke L’ris vann for å lette huden eller redusere mørke flekker. Faktisk inneholder mange kommersielle produkter, inkludert såper, toner og kremer ris vann.

Noen mennesker sverger på lysende hudkrafter av ris. Selv om noen av kjemikaliene som er inneholdt deri, er kjent for å lette pigmentet, er det ingen tegn på hvor effektivt.

Ris vann for ansiktet

TIL 2013 studie har vist at risvin (gjæret ris vann) kan bidra til å forbedre hudskader forårsaket av solen. Risvin øker kollagen i huden, som holder huden elastisk og bidrar til å forhindre rynker. Selv risvin ser ut til å ha naturlige solenergi eiendommer.

Andre studier viser et sterkt bevis for Anti-aging fordeler Ris vann gjæret for sine antioksidantegenskaper.

Tørket hud

L’Risvann er kjent for å hjelpe med hudirritasjon forårsaket av natriumlaurel sulfat (SLS), en ingrediens som er tilstede i mange personlig pleieprodukter. Anekdotiske tester har vist at bruken av ris vann to ganger om dagen hjelper huden som har vært tørr og skadet av SLS.

Skadet hår

Håret som er bleket, kan bli hjulpet fra # 8217; inositol, et kjemikalie i # 8217; ris vann. Hjelper å reparere skadet hår fra # 8217; interiør mot utsiden, inkludert doble pigger.

Fordøyelsessykdommer

Noen anbefaler å drikke ris vann i tilfelle matforgiftning eller magesmerter. Selv om det er konkrete bevis på at ris hjelper diaré, inneholder ofte spor av arsen. Drikker mye ris vann med en konsentrasjon av arsen kan føre til svulster, vaskulære sykdommer, hypertensjon, hjertesykdom og type 2 diabetes.

Eksem, akne, utslett og betennelse

Mange sier at den aktuelle anvendelsen av risvannet kan berolige huden, eliminere ufullkommenheter forårsaket av hudforhold som eksem og hjelpe deg med å helbrede. Basert på hva vi vet om egenskapene til ris, C’Det er grunn til å tro at noen av disse uttalelsene er sanne. Men konkrete bevis mangler fortsatt.

Øyenvippeproblemer

Noen sier at drikking av ris vann eller spise visse typer ris kan bidra til å løse øyeproblemer som makuladegenerasjon, som vanligvis påvirker eldre mennesker og kan forårsake blindhet. Så langt har denne utsagnet imidlertid ikke blitt demonstrert.

Beskyttelse mot solskader

Har vist seg at kjemikaliene som finnes i risen, beskytter huden mot solens stråler. En studie fra 2016 viste at det var en effektiv solkrem hvis kombinert med andre planteekstrakter.

Hvordan bruke l’ris vann på ansiktet

Det er forskjellige måter å forberede ris vann på. Alle krever en nøyaktig risskyling før du arbeider. De fleste sier at den typen ris du bruker, spiller ingen rolle.

Kokende ris vann

Skyll risen godt og tøm den. Bruk omtrent fire ganger mer risvann. Bland risen og # 8217; vann og kom med. Fjern den fra brannen. Ta en skje og trykk på ris for å frigjøre nyttige kjemikalier, filtrer det med en sil og kjøl vannet i en hermetisk beholder i maksimalt en uke. Fortynn med naturlig vann før … bruk.

Soaking dell’ris vann

Du kan også forberede risvannet ved å nedsenke det i # 8217; vann. Følg samme fremgangsmåte ovenfor, men i stedet for å koke risen og vannet, la det suge i minst 30 minutter før du trykker på risen og filtrerer den til silen. Til slutt, kjøles l’ris vann.

Gjæret ris vann

For å forberede risvannet gjæret, bruk samme fremgangsmåte for risen soaking. Så i stedet for å kjøle vannet (etter å ha trykket og filtrert risen), la den stå i en krukke ved romtemperatur i en eller to dager. Når beholderen begynner å ha en sur lukt, legg den i kjøleskapet. Fortynn med naturlig vann før … bruk.

Bruk ris vann for l & # 8217

L’Risvann kan påføres direkte på huden eller håret. Du kan eksperimentere ved å legge til duft eller andre naturlige ingredienser for å tilpasse den. Du bør først fortynne med naturlig vann hvis du har kokt eller gjæret.

Skyll håret ditt

Prøv å legge til litt & # 8216; essensiell olje for å gi hjemmelaget ris vann en hyggelig aroma. Påfør risvannet på håret fra røttene til tipsene og la det stå i minst 10 minutter. Skylle.

Sjampo

For å lage sjampoen, legg til en PO & # 8216; av flytende castilla såpe alle’gjæret ris vann, pluss ditt valg av aloe, kamille eller en liten mengde essensiell olje.

Vaskemiddel og tonisk ansikt

Sett en liten mengde risvann på en bomullspute og forsiktig glatt på ansiktet og nakken som en tonic. Å rengjøre med det, masser det på huden. Skyll hvis ønskelig. Du kan også lage en ansiktsmaske med et tykt vevspapirark.

Gjennomvåt bad

Grate litt & # 8216; av naturlig såpe og legg den til, sammen med litt’av vitamin E, ALLE’ris vann for et avslappende bad.

Kroppens renslighet

Legg til en bit & # 8216; av havsalt, litt’av essensielle olje- og sitrusfrukter for å oppnå en naturlig eksfoliering. Gni og skyll.

Solkrem

L’Kjøp av solkrem som inneholder risvannekstrakter kan forbedre beskyttelsen fra solens stråler. Solkrem som inneholder risbranekstrakter, sammen med andre vegetabilske ekstrakter, viste Forbedret UVA / UVB beskyttelse.

Ta bort

L’Risvann er veldig populært akkurat nå. Selv om ikke alle uttalelser om hvordan du kan hjelpe huden og håret ditt, er det vist at det er bevis som hjelper noen typer hudproblemer, for eksempel solskader og # 8217; naturlig aldring. Reparasjon Også skadet hår.

Selv om det ikke er tilrådelig å drikke mye risvann på grunn av det mulige arseninnholdet, gjelder du på huden og håret kan gi positive fordeler. Snakk med en hudlege før du starter et kutant regime.