Risikofaktorer av livmorhalskreft

COS’er livmorhalskreft?

Cervical Cancer oppstår når unormal cellevekst (dysplasi) er plassert på livmorhalsen, som er mellom skjeden og livmoren og # 8217;. Utvikler seg ofte i flere år. Fordi det er få symptomer, vet mange kvinner ikke engang hvordan de skal ha det.

Vanligvis oppdages livmorhalskreft i en PAP-test under et gynekologisk besøk. Hvis det er funnet i tide, kan det behandles før du forårsaker alvorlige problemer.

National Cancer Institute anslår at det vil være over 13.000 Nye tilfeller av livmorhalskreft i 2019. L’Human Papillomavirus infeksjon (HPV) er en av de viktigste risikofaktorene for utviklingen av livmorhalskreft.

Det er imidlertid også andre faktorer som kan sette deg i fare.

Human Papilloma Virus

L’HPV er A’seksuell overføring infeksjon (STI). Det kan overføres gjennom hudkontakt til hud eller under oralsex, vaginal eller anal.

L’HPV er en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommene i USA. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Anslå at minst halvparten av befolkningen vil skaffe en form for HPV på et tidspunkt i ens liv.

Det er mange HPV-stammer. Noen stammer er lavrisiko HPV og forårsaker vorter opp eller rundt kjønnsorganer, ALLE’anus og munn. Andre stammer anses med høy risiko og kan forårsake kreft.

Spesielt er typene HPV 16 og 18 mer forbundet med livmorhalskreft. Disse stammene invaderer vevet i livmorhalsen og tiden forårsaker endringer i livmorhalsen og skader som blir til kreft.

Ikke alle de som har HPV utvikler kreft. Faktisk forsvinner ofte HPV-infeksjonen alene.

Den beste måten å redusere sjansene for å få tak i HPV, praktiserer kjønn med kondom eller annen barriere metode. Også, med forbehold om vanlige PAP-tester for å se om HPV forårsaket endringer i cervical celler.

Andre seksuelle transmisjonssykdommer

Andre seksuelt overførbare sykdommer kan også sette deg i fare for livmorhalskreft. Viruset i’human immundefekt (HIV) svekker immunforsvaret. Dette gjør det vanskeligere for kroppskamp kreft eller infeksjoner som HPV.

Sekund American Cancer Society, Kvinnene som for tiden har eller har hatt Chlamydia, er mer sannsynlig å utvikle livmorhalskreft. Clamydia er en MST forårsaket av en bakteriell infeksjon på 8217;. Har ofte ingen symptomer.

Livsvaner

Noen risikofaktorer for livmorhalskreft er knyttet til livsvaner. Hvis du røyker, er du Dobbel sannsynligheter Å utvikle livmorhalskreft. Røyking reduserer immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner som HPV.

Videre introduserer røyking kjemikalier som kan forårsake kreft i kroppen din. Disse kjemikaliene er kreftfremkallende kalt. Kreftfremkallende midler kan forårsake DNA-skade i Cervical Cells. Kan spille en rolle i kreftformasjon.

Dietten din kan også påvirke sjansene dine for å få cervical Cancer. Kvinner med fedme er mer sannsynlig å utvikle noen typer livmorhalskreft. Kvinner hvis kosthold er dårlig med frukt og grønnsaker, er også til størst risiko for å utvikle livmorhalskreft.

Reproduktive helse medisiner

Kvinner som tar orale prevensjonsmidler som inneholder syntetiske versjoner av østrogenhormoner og progesteron for fem eller flere år Jeg har høyere risiko for livmorhalskreft enn kvinner som aldri har antatt orale prevensjonsmidler.

Imidlertid reduseres risikoen for livmorhalskreft etter at orale prevensjonsmidler avbrudd. Ifølge L’American Cancer Society, kommer risikoen tilbake til normal etter på årene 10.

Kvinner som har hatt en intrauterin enhet (IUD), er faktisk med lavere risiko for livmorhalskreft enn kvinner som aldri har hatt en IUD. Dette er fortsatt sant selv om enheten har blitt brukt i mindre enn et år.

Andre risikofaktorer

Det er mange andre risikofaktorer for livmorhalskreft. Kvinner som har hatt mer enn tre fremover graviditeter eller var mindre enn 17 år på tidspunktet for deres første fremover graviditet, har større risiko for livmorhalskreft.

Selv å ha en familiehistorie av livmorhalskreft er en risikofaktor. Dette gjelder spesielt hvis en direkte relativ som din mor eller søster har hatt en livmorhalskreft.

Redusere sjansene for å kontrahere livmorhalskreft

Å være i fare for å kontrahere noen form for kreft kan være mentalt og følelsesmessig utfordrende. Den gode nyheten er at livmorhalskreft kan forebygges. Det utvikler seg sakte og det er mange ting du kan gjøre for å redusere sjansene for å utvikle kreft.

En vaksine er tilgjengelig for noen av HPV-stammene som mest sannsynlig forårsaker livmorhalskreft. Det er for øyeblikket Anbefalt For gutter og jenter i alderen 11 og 12 år. Det anbefales også for kvinner opptil 45 år og menn opp til 21 år gammel, ikke vaksinert.

Hvis du kommer tilbake til denne aldersgruppen, og du ikke har blitt vaksinert, bør du snakke med legen din om vaksinasjon.

I tillegg til vaksinering, praksis sex med kondom eller annen barriere metode og slutte å røyke hvis du røyker er viktige trinn som du kan påta seg for å hindre livmorhalskreft.

Sørg også for at du gjennomgår regelmessige livmorhalskreftkontroller er en viktig rolle for å redusere risikoen for livmorhalskreft. Hvor ofte bør du bli utsatt for screening? Tidspunktet og typen av screening er avhengig av alderen din.

Den amerikanske forebyggende arbeidsgruppen har nylig gitt ut en oppdatering anbefalinger For cervikal kreft screening. De inkluderer:

 • Kvinner under 21 år: Cervikal kreft screening anbefales ikke.
 • Kvinner i alderen 21 og 29 år: livmorhalskreft screening gjennom PAP bare testen hvert tredje år.
 • Kvinner i alderen 30 og 65 år: Tre alternativer for livmorhalskreft-screening, inkludert:
  • Pap Test alene hvert tredje år
  • Høyrisiko HPV-test (hrhpv) hvert femte år
  • Både PAP Test og HRHPV hvert femte år
 • Kvinner i alderen 65 eller mer enn 65 år: Cervical Cancer Screening anbefales ikke, forutsatt at tilstrekkelig sitatskjerming er utført.

Ta bort

Det er flere risikofaktorer for utviklingen av livmorhalskreft. Det viktigste er HPV-infeksjonen. Imidlertid kan selv andre seksuelt overførbare sykdommer og livsvaner øke risikoen.

Det er mange forskjellige ting du kan gjøre for å redusere risikoen for kontraherende livmorhalskreft. Disse kan inkludere:

 • vaksinere
 • Motta vanlig livmorhalskreft screening
 • Øvelse av sex med kondom eller annen barriere metode

Hvis du er diagnostisert med livmorhalskreft, snakk med legen din for å diskutere alternativene dine. På denne måten vil du kunne utvikle en behandlingsplan mer egnet for deg.