Risiko årsaker og faktorer for spiseforstyrrelser

Hva er årsakene til spiseforstyrrelser?

Den eksakte årsaken til spiseforstyrrelser er ukjent. Imidlertid tror mange leger at en kombinasjon av genetiske, fysiske, sosiale og psykologiske faktorer kan bidra til utviklingen av en matforstyrrelse.

For eksempel, Undersøkelser antyder det serotonin kan påvirke matadferd. Serotonin er en naturlig kjemikalie i hjernen som regler L’Læring og søvn, samt andre funksjoner.

Sosialt trykk kan også bidra til spiseforstyrrelser. Suksess og personlig verdi er ofte ekvivalente med fysisk skjønnhet og en slank fysiker, spesielt i vestlig kultur. Ønsket om å lykkes eller føle seg akseptert kan mate atferd assosiert med spiseforstyrrelser.

Hva er typer spiseforstyrrelser?

Spiseforstyrrelser kan ta ulike former, blant annet:

 • Overflødig
 • under
 • rensing

Hver matforstyrrelse har unike symptomer og atferd som kan hjelpe deg med å gjenkjenne dem.

Nervøs anoreksi

L’anoreksi kan identifiseres med en uvanlig lav vekt og et sterkt ønske om ikke å øke vekten eller ikke spise for mye, om ikke helt.

Anoreksiet er preget av atferd som er rettet mot å unngå å øker, ofte opp til underernæring. Med anoreksi kan en person også være overvektig, selv om kroppsvekten er svært under normal.

L’anoreksi er mer utbredt blant unge kvinner. Så langt som 1 prosent Kvinner i USA lider av anoreksi, ifølge National Eating Disorders Association. Det er mye mindre vanlig blant menn, som bare er 5-10% av personer med anoreksi.

Ukontrollert strømforstyrrelse (seng)

Den ukontrollerte strømforstyrrelsen (eller sengen) oppstår når du spiser for mye regelmessig. Du kan også føle deg skyldig i grensene eller føle at dine Bips var ute av kontroll.

Med sengen kan du fortsette å spise lenge etter at du har følt deg full, noen ganger opp til ubehagens punkt eller kvalme. Seng kan skje med folk i alle størrelser og vekter.

I USA, seng Det treffer flere mennesker Sammenlignet med enhver annen matforstyrrelse, inkludert 3.5% av kvinnene, 2% av mennene og # 8217; 1.6% av ungdommene.

Bulimia nervosa

Bulimia oppstår når episoder av grenser oppstår etterfulgt av rensing. Med bulimi, kan du føle deg skyldig eller hjelpeløs etter å ha spist store mengder mat og prøv å kaste opp maten igjen. Du kan bruke avføringsmidler til å raskt passere maten gjennom fordøyelsessystemet ditt. Du kan også trene deg også for å hindre at maten forårsaker en vektøkning.

Med bulimi, kan du tro at du er overvektig, selv om vekten din er normal, litt over det normale eller til og med under en sunn vekt.

Utbredelsen av bulimi blant unge kvinner i USA er ca 1-2 prosent. Denne lidelsen er mer vanlig i løpet av sen ungdomsår og tidlig voksenliv. Bare 20% av personer med bulimi er menn.

Finn ut mer: 10 Fakta på bulimi »

Pica

Pica er en forstyrrelse der du spiser gjenstander eller andre ikke-næringsrike stoffer som ikke er vanlig for din kultur. Pica skjer i minst en måned, og stoffene du spiser kan inkludere:

 • Jorden
 • klut
 • hår
 • gips
 • bergarter

Prevalansen av pica er ikke kjent. Men det virker oftere hos mennesker med intellektuelle funksjonshemminger, for eksempel autisme spektrumforstyrrelser.

Rumineringsforstyrrelse

Rumineringsforstyrrelse oppstår når ofte regurgerer mat fra magen uten å ha en’annen medisinsk eller gastrointestinal tilstand. Når du skal regurgitate mat, kan du tygge og svelge den igjen eller spytte den igjen.

Utbredelsen av rominasjonsforstyrrelsen er ikke kjent. Det ser imidlertid ut til å være mer vanlig blant personer med intellektuelle funksjonshemninger.

Hva er tegn og symptomer på en matforstyrrelse?

Symptomene varierer med hver lidelse, men de vanligste symptomene inkluderer:

 • Anorormalt lav eller høy kroppsvekt
 • En uregelmessig diett
 • Ønsket om å spise alene eller i skjult
 • Bruk badet ofte etter et måltid
 • Besettelse av å miste eller øke vekten raskt
 • Besettelse for det fysiske utseendet og oppfatningen av kroppen av de andre
 • Baby og skam sanser for å spise vaner
 • Eksperimenterer stress eller unormalt ubehag på spisevaner

Hvilke risikofaktorer er forbundet med spiseforstyrrelser?

Kvinner er mer sannsynlig å ha spiseforstyrrelser. Andre genetiske, sosiale og miljømessige faktorer som kan øke risikoen for å utvikle matforstyrrelser inkluderer:

 • familie historie
 • Overdreven diett
 • Psykologisk helse
 • Livsoverganger
 • Fritidsaktiviteter

Alder

Selv om de kan forekomme i alle aldre, er spiseforstyrrelser mer vanlige under tenårene og tidlig på 1920-tallet.

Familie historie

Gener kan øke en persons følsomhet for å utvikle en matforstyrrelse. I følge Mayo Clinic, Selv mennesker med første grad slektninger som har en matforstyrrelse, er mer sannsynlig å ha en.

Overdreven diett

Vekttap blir ofte mottatt med en positiv forsterkning. Behovet for bekreftelse kan ta deg til en mer alvorlig diett, noe som kan føre til en matforstyrrelse.

Psykologisk helse

Hvis du lider av en matforstyrrelse, kan det være et psykisk eller psykologisk helseproblem nedenfor. Disse problemene kan omfatte:

 • lav selvtillit
 • angst
 • Depresjon
 • tvangstanker
 • Vanskelige relasjoner
 • Impulsiv oppførsel

Livsoverganger

Noen endringer og hendelser i livet kan forårsake følelsesmessig angst og angst, noe som kan gjøre deg mer utsatt for spiseforstyrrelser. Dette gjelder spesielt hvis du har hatt problemer i fortiden med en matforstyrrelse. Disse overgangstider kan inkludere bevegelse, arbeidskifte, slutten av et forhold eller død av en elsket. Også l’misbruk, seksuell vold og # 8217; incest kan utløse en matforstyrrelse.

Fritidsaktiviteter

Hvis du er en del av idrettslag eller kunstneriske grupper, kjør en større risiko. Det samme gjelder medlemmer av ethvert guidet fellesskap fra # 8217; utseende som et symbol på sosial status, inkludert idrettsutøvere, skuespillere, dansere, modeller og tv-personlighet. Trenere, foreldre og fagfolk på disse områdene kan utilsiktet bidra til å spise lidelser ved å oppmuntre vekttap.

Tenåringer lider av spiseforstyrrelser?

Ungdom kan være spesielt utsatt for spiseforstyrrelser på grunn av hormonelle endringer under puberteten og sosialt trykk for å virke attraktive eller tynne. Disse endringene er normale og din tenåringsønn kan trenge usunn matvaner bare en gang.

Men hvis barnet ditt begynner å være besatt av vekten, fra # 8217; utseende eller diett, eller begynner å spise hele tiden for mye eller for lite, kan utvikle en matforstyrrelse. Et unormalt vekttap eller vektøkning kan også være et tegn på en matlidelse, spesielt hvis ungdommen din ofte gjør negative kommentarer på kroppen din eller din størrelse.

Hvis du mistenker at barnet ditt har en matforstyrrelse, åpnes og ærlig om dine bekymringer. Hvis du føler deg rolig for å snakke med deg, være inkluderende og lytt til deres bekymringer. Også invitere dem til å konsultere en lege, en konsulent eller en terapeut for å takle sosiale eller følelsesmessige problemer som kan forårsake deres lidelse.

Menn lider av spiseforstyrrelser?

Kvinner lider av spiseforstyrrelser oftere, men menn er ikke immun. Forskning & # 8211; Undersøkelser Det antyder også at menn med spiseforstyrrelser er underdiagnostisert og underleverandør. Det er mindre sannsynlig å bli diagnostisert med en matlidelse, selv når de har lignende symptomer (eller til og med det samme) av en kvinne.

Noen menn lider av en tilstand som kalles muskulær dysmorfisme, et ekstremt ønske om å bli mer muskuløs. Mens de fleste kvinner med spiseforstyrrelser ønsker å gå ned i vekt og gå ned i vekt, vurderer mennene med denne lidelsen seg for små og ønsker å øke vekten eller øke muskelmassen. De kan ta farlig atferd, for eksempel bruk av steroider, og kan også bruke andre typer stoffer for å øke muskelmassen raskere.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at mange unge menn med spiseforstyrrelser ikke søker omsorg fordi de anser kvinner stereotype lidelser.

Hvordan kan jeg hjelpe noen som kan ha en matforstyrrelse?

Hvis du tror noen du vet, kan du ha en matforstyrrelse, snakker jeg med det. Disse samtalene kan være vanskelig fordi spiseforstyrrelser kan utløse negative følelser eller få noen til å føle seg om defensiv om deres spisevaner. Men lytter til deres bekymringer eller viser at du holder oss og forstår, kan bidra til å oppmuntre noen til å søke hjelp eller omsorg.

Hvordan en matforstyrrelse blir behandlet?

Behandling avhenger av matforstyrrelse, årsaken og generell helse. Legen din kan evaluere ditt ernæringsmessige inntak, lede deg til en psykisk helsepersonell eller sykehus om din lidelse er blitt farlig for livet.

I noen tilfeller kan psykoterapi, for eksempel adferdskognitiv terapi (CBT) eller familieterapi, hjelpe til med å takle sosiale eller følelsesmessige problemer som kan forårsake forstyrrelser.

Det er ingen narkotika som kan behandle en matforstyrrelse. Men noen stoffer kan bidra til å kontrollere symptomer på Dell’angst eller depressiv lidelse som kan forårsake eller forverre matforstyrrelsen. Disse kan inkludere anti-angst eller antidepressive stoffer.

Også redusere stress gjennom yoga, meditasjon eller andre avslapningsteknikker kan hjelpe deg med å kontrollere matforstyrrelsen.

For å lære mer: de beste appene for matforstyrrelser fra 2016 »