Ris diett: det fungerer? Fordeler, oppskrifter og mer

Beskrivelse

Risdietten er et høyt innholdsdiett med komplekse karbohydrater, lavt fett og lavt natriuminnhold. Det ble opprinnelig utviklet av Walter Kepmner, MD, en Duke University Doctor i 1939. Han gjenvunnet popularitet i 2006 etter Kitty Gurin Rosati, en registrert dietitian spesialisert seg på forebygging av # 8217; fedme, hjertesykdom og andre kroniske sykdommer, publisert sitt program i sin bok, & # 8220;Løsningen for ris dietten. & # 8221;

Hvordan ris dietten fungerer

Ifølge den offisielle boken fungerer dietten ved å konsentrere seg om begrensningen av salt og natriumrike matvarer. Dette vil hjelpe kroppen din til å svulme og eliminere vekten av overflødig vann. Kombinert med forbruk av lav natriumfôr, begrenser kostholdet også mettet fett.

I stedet bruker den rike fibermat til å fylle deg og karbohydrater som frukt, grønnsaker, frokostblandinger og bønner, som den viktigste kilden til næring. Også begrenser nesten alle meieriprodukter fra kostholdet ditt.

Risbaserte dietten følger også et kaloriinntak hvis du ønsker å gå ned i vekt. I utgangspunktet anbefaler du å starte til et lavere kalori nivå og derfor å øke opp til ca. 1200-1500 kalorier om dagen hvis du ikke trener deg selv.

Hvis du følger diettprogrammet som presenteres i boken, følg tre setninger som lærer kontrollen av porsjoner og hvordan du balanserer maten, slik at du kan få friheten til å spise det du vil ha i moderasjon.

I den medfølgende boken Rosati «Ris diett kokebok& # 8220; understreker hvordan den første fasen inkluderer forbruk av frokostblandinger og frukt for en dag i uken og tillegg av matvarer som grønnsaker og bønner for resten av dagene.

Rosati offisielle risretningslinjer gir daglig forbruk:

 • 1000 kalorier
 • Fra 500 til 1000 mg natrium
 • 22 g av fett
 • 5.5 g mettet fett
 • Fra 0 til 100 mg kolesterol

Og som de fleste dyptgående vektstyringsprogrammer fokuserer dietten på livsstilsendringer, hvordan å holde en matdagbok og utforske forholdet ditt med mat, din kropp og deg selv gjennom meditasjon, bevissthet om seg selv og kostholdet.

Effektivitet

Generelt følg alle typer matprogram som reduserer kalorier og fokuserer på grønnsaker og magert proteiner vil være effektive for å hjelpe deg med å gå ned i vekt. Det er imidlertid også viktig å sørge for at du spiser nok kalorier. Avhengig av metabolismen, Dell’trening og aktivitetsnivåer kan faktisk spise for få kalorier faktisk ha l’motsatt effekt på vekttap.

Fordelene med ris dietten

Fordelen med denne dietten er at du kan hjelpe deg med å kontrollere delene og begynne å spise mer frisk frukt og grønnsaker. Denne typen diett kan også være veldig nyttig for de med hjerteforhold som krever et lavt natrium og fett diett.

En av de største fordelene med ris diett er utfordrende ideen om at karbohydrater er en negativ ting. Så mange dietter og helseprogrammer fokuserer på forbruk av mat og lav karbohydrat måltider. Fremme ideen om at karbohydrater = ondskap. Men det er ikke bare sant. Vår kropp trenger karbohydrater til å fungere effektivt. Hjernen vår trenger glukose å bruke som drivstoff. Karbohydrater er venner, ikke fiender.

Nøkkelen til å spise karbohydrater, selvfølgelig, er å spise den rette typen karbohydrater i den rette delen, som er hva dette dietten fremmer. Ris dietten fokuserer på komplekse karbohydrater som ris (ingen overraskelse her), søte poteter eller mel d’havre, i motsetning til enkle karbohydrater som informasjonskapsler og kaker.

En kvinne som fulgte kostholdet skrev en anmeldelse på Amazon. Bemerket at for hennes lave karbohydratmetoder bare ikke fungerte for henne å gå ned i vekt. Hver kropp er annerledes, og noen mennesker kan ikke reagere godt ved å eliminere visse grupper av matvarer som karbohydrater.

Drastisk redusere karbohydrater kan føre til tretthet, hjernefôring og sult, men dette dietten forhindrer disse symptomene samtidig som kroppen din er drevet med komplekse karbohydrater. Videre oppfordrer dette dietten mange grønnsaker, som anses som gode karbohydrater og rik på næringsstoffer.

Du bør spise integrert ris eller hvit ris?

Du kan spise hvit eller integrert ris med kostholdet, forutsatt at risen ikke har tilsatt salt eller fettstoffer. Den opprinnelige risdiet krever hvit risbruk. Alle’Vintage var lettere å lage og mer tilgjengelig.

Imidlertid er integrert ris i dag mer populært og tilgjengelig. Det er heller ikke utarbeidet og er en hel chicco med flere fibre og næringsverdi enn hvit ris. Hvis du forplikter deg til å spise helt ubehandlede matvarer, kan du vurdere full ris.

Smak på kostholdsrisen oppskrifter

Det er mange matvarer som faller inn i risdietten. & # 8220;Ris diett kokebok& # 8220; tilbyr forskjellige appetittvekkende oppskrifter, for eksempel fransk toast, chili med to bønner, makaroni og ost og, selvfølgelig risoppskrifter som L’integrert rissalat.

Fransk toast

Dette oppskrift Det kan også være forberedt på forhånd og oppvarmet for en utfordrende morgen.

Ingrediants

 • 1 kopp grønnsak melk
 • 1/2 kopp juice d’oransje
 • 2 spiseskjeer. Mel
 • 1 ss. sukker
 • 1 spiseskjeer. næringsrik gjær
 • 1/2 teskje. kanel
 • 1/4 ts. muskat
 • 6-8 skiver brød

Bruksanvisning

Bland alle ingrediensene sammen unntatt brød. Senk brødet i blandingen og varme på en panne.

Saltet ris

Ris dietten ville ikke være komplett uten ris, rett? Denne oppskriften kan tilberedes og brukes til mange porsjoner i løpet av uken.

Ingrediants

 • 1 kopp integrert ris, tilberedt
 • 4 ss. Hakket løk
 • 2 spiseskjeer. hakket persille
 • Wedges D’hvitløk 2, hakket
 • 1 ts. Paprika

Bruksanvisning

Varm hvitløk og løk med ris, og dryss deretter med persille og paprika fortsatt varmt.

Ta bort

Hvis du er interessert i å prøve risbaserte diettmetoden, snakk med legen din før du gjør drastiske endringer i kostholdet ditt, spesielt hvis du har noen medisinsk tilstand som påvirker natriumnivået ditt.

Husk at det er ingen & # 8220; diett & # 8221; å gå ned i vekt. I stedet inkorporere endringer i livsstilen som kan hjelpe deg med å holde en sunn vekt.