Rheumatoid Cachexia: Symptomer, årsaker og behandling

Cachexia i # 8217; reumatoid artritt

Rheumatoid Cachexia refererer til tapet av muskelmasse og kraft på grunn av reumatoid artritt (RA). Det kalles ofte muskulært atrofi.

Hvem vi er to tredjedeler av folk med AR opplever denne komplikasjonen hvis de ikke kontrollerer deres RA.

Muskel tap legger til følelsen av tretthet og smerte som folk med AR Provano. Det kan også forårsake alvorlige komplikasjoner som hjertesykdommer. Folk med AR som har muskulært atrofi kan ha en’kortere forventet levealder.

Fortsett å lese for å se hvordan Cachexia er identifisert, forstå hva årsaken og lære hva du kan gjøre for å holde deg frisk.

Symptomer på muskulært atrofi

Folk som lider av Cachexia har en følelse av slitne muskler og arbeidsoverbelastninger. Dette skyldes delvis det faktum at muskuløs forverring i # 8217; AR-årsaken & nr. 8220;Høye energikutgifter i ro, & # 8220; betyr at musklene dine bruker energi selv når du fortsatt er.

Personer med muskulær atrofi har mindre Styrken på hånden og låret Og det kan ha problemer med å utføre enkle oppgaver. Selv om den muskuløse atrofien betyr tap av stoff, kan folk med denne tilstanden ikke gå ned i vekt fordi cachexia bare betyr tap av tynn stoff, ikke-fett.

Vektendringer og muskulært atrofi

Det er mange grunner til at en person med AR kan ha endringer i egen vekt. Folk med AR trener ofte mindre over tid på grunn av sykdommen i’Ar, og dette kan få dem til å øke vekten.

Alternativt kan folk bli deprimerte, spise mindre og gå ned i vekt. Det er viktig å merke seg at ikke alle mennesker med Cachessia vil gjennomgå et vekttap. Personer med Cachexia kan til og med smørefett, noe som fører til en totalvektsøkning.

Årsaker til muskulært atrofi

De eksakte årsakene til det muskulære atrofien er vanskelig å identifisere. Det ser ut til å være en forbindelse med L’å ha for mange proteiner (cytokiner) produsert av cellene i immunsystemet.

Selv fedme kan spille en rolle, spesielt når personens diett er rik på mettet fett. Mangelen på motstandsøvelsen er også relatert til det muskuløse atrofien.

Personer med AR vil kanskje ikke trene på grunn av smerte og vanskeligheter med å flytte leddene. Denne mangelen på aktivitet kan føre til muskulært atrofi.

Behandlinger

Selv om det ikke er noen behandlinger for det muskuløse atrofien, kan du gjøre mye for å stoppe forverring og gjenoppbygge musklene dine. L’Utøvelse av motstand kan forhindre tap av magert muskelmasse, øke mobiliteten og redusere smerten på # 8217;.

en studere Indikerer at det er nødvendig mer enn en medisinsk tilnærming til å bekjempe tap av tynn stoff. Diett tilnærminger De har vist seg å være effektive selv i noen tilfeller.

Trening

Hvis du har RA, kan du fortsatt forbedre tilstanden din og bekjempe det muskuløse atrofien med øvelsen. Motstandstrening Det regnes som et godt valg for folk med AR.

I # 8217; styrketrening, trykk eller trekk for å øke styrken til musklene dine. Du kan gjøre denne typen trening i vann for å redusere artikulasjonseffekten.

L’Motstandsøktet bygger magert muskelmasse og øker bevegelsesfriheten, slik at du kan bevege deg lettere. Den har også Status som vises For å redusere leddgiktsmerter, hjelper folk å gå ned i vekt og redusere fosterens fakta.

Kosthold

Mens noen mennesker med Ar og muskuløs atrofi kan være underernæret, Ved å bare spise mer Det er ikke svaret. Dette er fordi de interesserte musklene ikke absorberer ernæring riktig.

Faktisk gjorde mange mennesker med RA det Fedme og cachexia samtidig. utdanning har vist at den ekstra fiskeoljen til kostholdet kan forbedre vekt og muskelstyrke og redusere tretthet;.

Spør legen din spesifikke diettretningslinjer. Mest sannsynlig vil de gi råd til en antiinflammatorisk diett rik på protein og dårlig karbohydrater.

Medisinsk hjelp

Det er ingen pålitelige tester for å avgjøre om noen har cachexia, men måle kroppsmasseindeksen og evaluere Underernæringsnivåer kan gi nyttige indikatorer. Selv interne bildebehandlingstester som MR og TC-skanner hjelper leger til å identifisere muskelatrofi.

Narkotika som har en tendens til å behandle Rheumatoid Cachexia, er de samme stoffene som brukes til å behandle L & # 8217;. Legemidlene som omhandler AR og kan også forbedre muskelmassen inkluderer:

  • Etanercept (Enbrel)
  • Infliximab (Remicade)
  • Adalimumab (Humira)
  • Golimmab (Simponi)
  • Tocilizumab (Actemra)
  • Abatacept (orencia)
  • Sarilumab (Kevzara)
  • Tofacitinib (xeljanz)
  • metotreksat

Føler seg bedre

Cachexia er en alvorlig komplikasjon for folk med AR. Tap av magert muskelmasse fører til smerte, tretthet, depresjon, ulykker forårsaket av liten balanse og til og med hjertesvikt.

L’Øvelse kan ikke bare arrestere eller omvendt muskuløs atrofien, men også behandle andre aspekter av sykdommen. Snakk med legen din om en sunn treningsrutine for å integrere de anbefalte stoffene for L & # 8217;. Også, sørg for at du spør om de nyeste medisinske behandlinger og kostholdsnyheter.